این شرایط نشان دهنده آن است که زندگی شما نیاز به تغییر دارد. تغییر به شما کمک میکند به جایی که میخواهید برسید. بعضی افراد فکر میکنند که دیگران میتوانند آنها را تغییر دهند اما متاسفانه یا خوشبختانه این زندگی شماست و هیچ کسی نمیتواند در آن تغییر ایجاد کند مگر خود شما. در ادامه برخی از راهکارها برای ایجاد تغییردر زندگی ارائه میشود:
۱ - افکار و باورهایتان را تغییر دهید. ما بر اساس افکار و باورهایمان رفتار میکنیم. فردی که باور دارد باهوش نیست و از عهده کاری برنمی آید، همان گونه رفتار میکند. اگر میخواهید زندگی خود را متحول کنید باورها و افکار غیر منطقی خود را به چالش بکشید. سود و زیان این افکار را برای خود مشخص کنید. به نظر شما عاقلانه است که به باورهایی بچسبید که مانع شما در رسیدن به اهدافتان میشود؟ انتخاب با شماست.
۲ - اولویتهایتان را در زندگی مشخص کنید. از خود بپرسید ارزشمندترین چیزهایی که در زندگیتان وجود دارد چیست؟ برای خود مشخص کنید به چه اهدافی میخواهید برسید و چرا این اهداف را انتخاب کردهاید. ویکتور فرانکل میگوید: «کسی که چرایی در زندگی دارد با هر چگونگی خواهد ساخت.» زمانی که بدانید چرا چنین اهدافی را انتخاب کردهاید دلیل تراشیها و بهانه جوییهایی که شما را از رسیدن به اهدافتان باز میدارد، دیگر برای شما معنایی ندارد.
۳ - برای رسیدن به اهدافتان راههای متعددی را در نظر بگیرید. به جای انتخاب راههای آسان، کوتاه و همیشگی، تلاش بیشتری به کار بگیرید و چند روش را مد نظر قرار دهید تا حق انتخاب بیشتری داشته باشید.
۴ - عادتهای منفی خود را اصلاح کنید. عادتهای منفی مانند خجالتی بودن، عصبانیت، پرخوری و... که سلامت جسمانی و روانی شما را به خطر میاندازد، تغییر دهیدو در نهایت رفتار مناسبی را به جای عادتهای مخرب انتخاب کنید. برای مثال فردی که پرخاشگر است. میتواند رفتارهای مناسبی مانند شنیدن سخنان دیگران، ابراز وجود، تنش زدایی و... را جایگزین عصبانیت کند.
۵ - مهارتهای جدیدی بیاموزید. اگر میخواهید تغییر کنید تنها با آموختهها، اطلاعات و تواناییهای قبلی نمیتوانید به اهدافتان برسید. برای این منظور استفاده از کتابهای آموزشی و مشورت گرفتن از متخصصان به شما در این زمینه کمک میکند.
۶ - مسئولیت زندگیتان را به عهده بگیرید. باید تصمیم بگیرید که خودتان و نه اوضاع و احوال اطرافتان را تغییر دهید. با این روش میتوانید موثرتر عمل کنید. زمانی که مسئولیت زندگیتان را میپذیرید آنگاه ناخدای کشتی زندگیتان هستید، تنها شمایید که اهدافتان را انتخاب، برنامه ریزی و به برنامههایتان عمل میکنید. خوبی و بدی موجود در زندگی، به طور مستقیم به عملکرد فردی شما بستگی دارد. زمانی که مسئولیت این موارد را پذیرفتید، آنگاه میتوانید انتظار ایجاد تغییرات بزرگی را در زندگی خود داشته باشید.
۷ - مداومت و پشتکار داشته باشید. دکتر صاحبی میگوید: «بزرگترین فاصله در این جهان خاکی فاصله بین دانش و عمل است». از زمانی که برای تغییر، گام عملی برمیدارید وارد فرآیند تغییر شدهاید. خود را متعهد کنید، هر روز قدمی هر چند کوچک برای رسیدن به تغییرات مورد نظر خود بردارید. گامهای کوچک بهتر از ایستادن و درجا زدن است.
>> سارا هجری (کارشناس ارشد روانشناسی بالینی)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد