در حقیقت، کف شامپو باید به قدری باشد که موها و کف سر شما را تمیز کند پس شامپوهایی با کف معمولی هم برای شستشو کافی هستند. همچون این تصور، برخی تصورات دیگر هم درباره شامپو و شستشوی موها میان مردم رخنه کرده در ادامه به بعضی از اشاره شده است:
* اگر از مواد حالتدهنده مو استفاده کنیم برای شستن آنها باید شامپو با فرمول ویژه مصرف کرد؟!
این مطلب تا حدودی درست است. اگر به طور مرتب از محصولات حالتدهنده مو مانند واکس مو، موس یا ژل استفاده میکنید برای جلوگیری از رسوب این مواد روی پوست سر، باید از شامپو با فرمول ویژه استفاده کرد. سعی کنید این نوع شامپو را یک روز در هفته مصرف کنید. این ترکیبات شستشوی قوی که به راحتی حالتدهندههای مو را می شویند به کوتیکول مو صدمه میزنند.
* شستن هر روز سر برای موها ضرر دارد؟!
این فرضیه غلط است. شستشوی موی سر باعث سلامت و شادابی میشود و اگر موهای چربی دارید، شستن هر روز سر چربیها را از بین میبرد، اما حتی موهای چرب را هم باید با شامپوی ملایم شست. (شامپوهایی با ترکیبات مرطوبکننده مانند شامپوهای گیاهی) البته افرادی که موهای خشک و زبر دارند قدری محافظهکارانه عمل میکنند و چند روز یک بار سر خود را میشویند. مهم نیست چه نوع مویی دارید تا وقتی که از شامپو با فرمولهای سنگین که باعث از بین رفتن چربی طبیعی موی سر میشود استفاده نمیکنید، میتوانید هر روز موهای خود را بشویید.
* برای نتیجه بهتر از نرمکننده استفاده کنید
تصور نکنید برای فروش بیشتر محصولات بهداشتی این نکته را تصدیق میکنیم. شیمیدانها فقط میتوانند مواد خاطی را در بطریهای شامپو بریزند. یک شامپو نمیتواند هم خاصیت تمیزکنندگی داشته باشد هم رطوبت مورد نیاز موها را تامین کند. نرمکننده مجزا، موهای شما را با ترکیبانی میپوشاند که رطوبت مورد نیاز آنها را تامین میکند. اگر جنس موهای شما بسیار چرب است نرمکننده را فقط به ساقه مو بمالید.
* مو بعد از مدتی به شامپو عادت میکند به همین دلیل است که باید هرچند وقت یکبار شامپو خود را عوض کنید؟!
این مطلب فقط تصور ذهن برخی افراد است. به گفته یک شیمیدان محصولات بهداشتی، آرایشی: «مو یک بخش مرده است پس نمیتواند به مادهای عادت کند. این فقط دیدگاه شما نسبت به واکنش مو به فرمول جدید است». پس اگر با شامپویی که مصرف میکنید مشکلی ندارید، نیازی به عوض کردن آن نیست.
* رمز گشایی فرمول شامپوها
اسم مواد تشکیلدهنده شامپوها بسیار عجیب و غریب است. در اینجا اطلاعاتی در مورد این ترکیبات به شما میدهیم تا آسانتر شامپوی مناسب موهایتان را پیدا کنید:
آب: معمولا در اول فهرست مواد تشکیلدهنده شامپو ها نوشته میشود. آب ماده اولیه همه شامپوها است و غلظت آن را تعیین میکند و تقریبا 80 درصد مواد داخل بطریهای شامپو را آب تشکیل میدهد.
آمونیوم لوریل سولفات / سدیم اوریل سولفات: در اصل یک کلمه بسیار پیچیده به جای مواد پاککننده است. همه خاصیت تمیزکنندهگی شامپو مربوط به این ماده است.
کوکامید DEA یا TEA / کوکامیدوپروپیل بتین: این ماده باعث کف کردن شامپو میشود البته باعث رقیقتر شدن شامپو و راحتتر خارج شدن آن از بطری هم میشود.
سدیم سیترات: ماده براقی که در هنگام شستشو درجه PH شامپو را تنظیم میکند.
گلیکول دیستیریت / سیتریت: این ماده باعث همان برق مرواریدی شامپو ها و راحتتر خارج شدن آنها از بطری میشود.
پلی کوآترنییم / کوآترنییم: این ماده یک نوع نرمکننده است که باعث نرمی موها میشود.
دایمتیکون / سایکلومتیکون: این روغنهای سیلیکونی باعث نرمی کوتیکول، کاهش الکتریسیته ساکن و براق شدن موها میشوند. با وجود این ماده شانه کردن راحتتر است. اگر شما موهایی زبر، فر یا آسیب دیده دارید شامپویی انتخاب کنید که حتما این مواد را داشته باشد.
پانتنول: یک نوع ویتامین ب است که با وارد شدن به کوتیکول مو باعث جذب و نگهداری آب درون موها میشود و یکی از مواد براقکننده مو هم هست.
ستیل/ الیل / الکل استریل: ممکن است با دیدن کلمه الکل برای خرید شامپو دچار تردید شوید و تصور کنید الکل باعث خشکی مو میشود اما نگران نباشید، این نوع الکلها، الکل مرطوب هستند، خودشان را به مو میچسبانند و خاصیت چربی دارند در نتیجه شما میتوانید راحتتر موهایتان را شانه کنید.
روغن بادام، گردو... / روغن گیاهی: این مواد مرطوبکنندههای طبیعی و مغذی هستند که در شامپوهای مرطوبکننده وجود دارند، سطح کوتیکول مو را می پوشانند و مانع خارج شدن آب آنها میشوند.
اسید آسکوربیت / اسید سیتریک: اسیدهای طبیعی از مشتقات ویتامین ث که باعث نرمی و براقی موها میشود.
اکتیل سالیسیلیت PABA: نوعی ضدآفتاب است که از مو و پوست سر شما در مقابل جریان مخرب اشعههای (UV) محافظت میکند و البته باعث ماندگاری رنگ در موهای رنگشده هم میشود.
>> جام جم/ چاردیواری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد
سپس ? ????شپش جمع آوری شده از موهای این كودكان به سرعت منجمد و لاشه آنها از نظر وجود آنزیمهایی كه نشانه مقاومت در برابر اورگانوفسفاتها و پیرتیروییدها است آزمایش شد.
? ???درصد شپشها مقاومت نشان دادند.
مقاوم شدن شپشها به این معناست كه والدین باید به درمان سیلیكونی موسوم به لوسیون دایمتیكون ? ??درصد كه به تازگی تایید شده است روی آورند.