از آنجا که نوع و زمان کارها در ایام ماه رمضان با دیگر ماهها تفاوت دارد و از طرفی در بعضی خانهها سالمندان و بچههای کم سن و سالی هستند که روزه نمیگیرند و باید برای این افراد صبحانه و ناهار آماده شود و برخی هم بیمار هستند و باید در این ماه مراقب تغذیه و سلامت آنها هم بود و در ضمن بعضی شبها سفره پر برکت افطار پذیرای مهمانان است، بهتر آنکه خرید آن دسته از مواد غذایی که خراب و فاسدشدنی نیستند مانند برنج، روغن، قند و شکر، حبوبات و انواع گوشت را پیش از شروع این ماه در اولویت قرار دهید و حتی برای آنکه خانم خانه مجبور به گذران وقت زیادی در آشپزخانه نباشد خوب است از هماکنون برخی از مواد غذایی را به صورت نیمهآماده و بهداشتی در منزل تهیه و در یخچال و فریزر نگهداری کنید.
ساعات نزدیک به افطار کار و فعالیت تعطیل!
با توجه به نقش مادران در برگزاری سالم و شایسته آداب ماه رمضان توصیه میشود، در روزهای اول ماه مبارک که اختلال در خواب یا برهم خوردن تغذیه موجب میشود که از نظر روانی تحریکپذیر و زود رنج شویم و واکنش سریعی نسبت به کارها از خود نشان دهیم و بخصوص هرچه به ساعات افطار نزدیک میشود توجه و تمرکز خود را از دست داده و گرسنگی و تشنگی باعث خستگی و ضعف شود، بهتر است اعمال خانهداری و فعالیتهای سنگین را در ساعات اولیه روز انجام داده و ساعات نزدیک به افطار را به استراحت بپردازیم. به توصیه متخصصان سنت خانهتکانی پیش از ماه مبارک کمک زیادی به کم شدن کارهای سنگین این ماه میکند.
شوک ناشی از حرارت طبخ غذا
از آنجا که در ساعات آخر روزهداری آب بدن به کمترین میزان میرسد و تشدید بیآبی موجب ایجاد سنگ کلیه و گرمازدگی میشود و احتمال بروز استرس یا شوک ناشی از حرارت طبخ وجود دارد بهتر است در وعده افطار از غذاهای حاضری استفاده کنیم و تهیه و پخت غذای اصلی را به بعد از زمان افطار موکول کنیم.
استفاده از غذاهای حاضری و سرخ نشده علاوه بر آنکه بهترین و سبکترین خوردنیها برای وعده افطار است، تهیه آن نیز به زمان زیادی نیاز ندارد و ایستادن در مقابل اجاق گاز را به حداقل میرساند. اگر هم فکر میکنید خیلی قوی و بنیهدار هستید و از پخت غذا در ساعات نزدیک به افطار لذت میبرید به شما توصیه میکنیم در فاصله میان افطار تا سحر بتدریج و مکرر کمبود آب بدن خویش را با مصرف میوه و سبزی تازه جبران کنید.
این پا و آن پا کنید!
متخصصان برای طبخ غذاهایی که نیاز به ایستادن طولانی دارد بخصوص غذاهای نذری، ایستادن بیش از 20 دقیقه را مناسب نمیدانند و نشستن متناوب روی صندلیهای پایه بلند را عامل موثری برای پیشگیری از کمر درد عنوان میکنند.
آنها توصیه میکنند وقتی در حالت ایستاده هستید به طور متناوب هرچند دقیقه یکبار هر پا را روی سکوی کوچکی قرار دهید تا هر بار وزن بدن روی یک پا قرار گیرد و فشار وارده به کمر تقسیم و کمتر شود و ریسک ابتلا به واریس کاهش یابد.
فاخره بهبهانی - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
«جامجم» در گفتوگو با عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به بررسی اثرات منفی حفر چاههای عمیق میپردازد
سخنگوی صنعت آب در گفتوگو با جامجم: