هشت اشتباه مالی در زندگی زناشویی

اگر گمان می‌کنید مناسبات مالی که از ابتدا در زندگی مشترکتان در نظر گرفته‌اید اشتباه است و اگر آرزوی شرایط بهتری را دارید، شاید شما با باورهای نادرستی درگیر شده‌اید که ادامه زندگی را برایتان دشوار می‌کند.
کد خبر: ۵۵۱۵۲۸

 

نگاهی به زندگی اطرافیانتان می‌اندازید و می‌خواهید از اشتباهاتی که بعضی از آنها انجام می‌دهند فرار کنید و گاهی هم دوست دارید زندگیتان را مثل برخی دیگر از آدم‌های اطرافتان بسازید. گاهی گمان می‌کنید همه راه را اشتباه آمده‌اید و حساب و کتاب زندگیتان با هم نمی‌خواند و گاهی هم ناامید می‌شوید و دلتان می‌خواهد نامه استعفایتان از این حساب‌های پیچیده را امضا کنید.

 

گرفتار کلیشه‌ها شده‌اید؟

باور نادرست زنانه: وظیفه من تامین مالی خانواده نیست.

درست: ما بر اساس توانایی‌هایمان وظایف و مسئولیت‌ها را تقسیم می‌کنیم.

دلتان می‌خواهد مثل مادرتان، حساب و کتاب مالی را به دست شوهرتان بسپارید و دخالتی در مسئولیت‌های مالی خانه نداشته باشید؟ فرقی نمی‌کند که شما به عنوان یک زن در مناسبات مالی خانواده دخالت داشته باشید یا نه. در هر دو حالت، شما و همسرتان باید بپذیرید پولی که به خانه می‌آید متعلق به هر دوی شماست. همسرتان باید بپذیرد درحالی که شما تمام مسئولیت‌های خانه را بر عهده گرفته‌اید، به اندازه او در درآمد‌های خانواده هم شریکید. او باید قبول کند که با خانه‌داری همسرش، بار بخش دیگری از هزینه‌های احتمالی از قبیل هزینه نگهداری از بچه‌ها یا رسیدگی به کارهای خانه از دوش خانواده برداشته شده است و به همین دلیل همسرش هم باید مثل او در درآمد خانواده سهیم باشد. پس حتی در این صورت هم همان الگویی که برای زندگی‌های مدرن اعلام می‌شود، اجراشدنی است، یعنی هم درآمد مشترک است و هم هزینه‌ها و تنها ابزارها و راه دستیابی به هدف متفاوت است.

البته اگر چنین سبکی را برای زندگی انتخاب کنید، شرایطتان با زنهای دیگر متفاوت خواهد بود. در این صورت شما باید خیلی از رفتارهای مدرن زندگی امروز را هم کنار بگذارید. قطعا همسری که تمام انرژی‌اش را برای تامین مالی خانواده خرج می‌کند، کمتر از مردان دیگر توان کمک کردن در خانه را دارد و در شرایطی که او یک تنه بار مالی خانواده را بر دوش می‌کشد، توان پایینتری برای پاسخ دادن به نیازهای مالی خانواده دارد. اما اگر این شرایط و زندگی قدیمی مادرتان را نمی‌پسندید، می‌توانید براساس تواناییهایتان وظایف را تقسیم کنید. شاید شما توانایی بیشتری در تامین مالی خانواده داشته باشید و او هم آشپز بهتری باشد. پس کلیشه‌ها را کنار بگذارید و بر اساس تواناییهایتان، الگویی منحصربه‌فرد را برای خانواده خود ترسیم کنید.

 

با هم اوضاع را درست می‌کنید؟

باور نادرست زنانه: به من ربطی ندارد، از زیر سنگ هم که شده پول جور کن و بدهی را بپرداز

درست: این بدهی به دلیل زندگی مشترکمان ایجاد شده، با همفکری می‌توانیم از پس آن بربیاییم.

اگر شما برای ساختن زندگیتان، گرفتار بدهی شده‌اید، ماجرا فرق می‌کند. شاید تا مدتی نتوانید آن طور که می‌خواهید خرج کنید و نیمی از درآمدتان را برای خودتان نگه دارید. فشار بدهیها می‌تواند به هر دوی شما آسیب بزند، پس بهتر است تا زمانی که آنها را پرداخت نکرده‌اید، پابه‌پای هم تلاش کنید و دریافتیتان را روی هم بگذارید. اگر احساس می‌کنید نداشتن پس‌انداز شخصی به شما فشار می‌آورد، می‌توانید بخش کوچکی از درآمدتان را در حسابتان نگه دارید اما ممکن است تا پایان این شرایط، شما هم مثل همسرتان مجبور باشید بیشتر کار کرده و کمتر خرج یا تفریح کنید.

اگر اشتباهات همسرتان دلیل به وجود آمدن این مشکلات است و شما در به بار آمدن این بدهیها نقشی ندارید هم اوضاع چندان فرقی نمی‌کند. یادتان نرود که زندگی مشترک یعنی مشارکت در همه چیز. شما با آمدن زیر یک سقف، خواسته یا ناخواسته می‌پذیرید که در روزهای توانمندی و ناتوانی با همسرتان باشید. همان طور که در سود ناشی از تواناییهای او شریک می‌شوید، زمانی که زیان می‌بیند هم او را همراهی می‌کنید و به انتظار روزهای آرامتر تلاش می‌کنید.

هر زوجی در زندگی مشترکش ممکن است با این احتمال روبه‌رو باشد و بپذیرد که همسرش همیشه نمی‌تواند مغز متفکر اقتصادی باشد. پس بپذیرید که این مشکل، مشکل خانواده است نه همسر شما و به عنوان شریک او، تا هموار شدن شرایط، همسرتان را همراهی کنید.

 

جیبتان مشترک است؟

باور نادرست مردانه: حساب حساب است، همسر همسر

درست: هرچه داریم متعلق به ما و زندگیمان است.

آیا باید همه پول‌هایتان را روی هم بگذارید یا اینکه در ۲ بانک جداگانه و در حساب‌های جداگانه از آنها نگهداری کنید؟ روانشناسان می‌گویند زن و شوهرها باید راههای متفاوتی را برای نگهداری داراییهایشان انتخاب کنند. برای زوجهایی که قدمهای اول را در زندگیشان برمی‌دارند، یک راه حل میانه می‌تواند بهترین گزینه باشد. اگر شما می‌خواهید از چنین راهی بروید، بهتر است در کنار پس‌اندازی که در حساب شخصیتان می‌گذارید به همسرتان هم برای داشتن پول شخصی اختیار دهید و با هم قرار بگذارید که هر ماه، بخشی از درآمدتان را برای روز مبادا در یک حساب مشترک بگذارید. اما یادتان نرود که پس‌انداز‌های شخصی شما نباید آسیبی به زندگی خانوادگیتان بزند.

 

حواستان به همه چیز هست؟

باور نادرست زنان و مردان: اوضاع خوب است، لازم نیست نگران پول باشیم.

درست: هر چیزی ممکن است اتفاق بیفتد. بهتر است برای آینده پس‌انداز کنیم.

مهم نیست که چقدر درآمد داشته یا در جایگاه شغلی ایده‌آلی قرار دارید. شما نمی‌توانید آینده را ببینید و به همین دلیل هم که شده باید برای روزهایی که امروز نمی‌بینید، پس‌انداز کنید.

با همسرتان در این مورد صحبت کنید و قرار بگذارید که هر ماه درصدی از درآمدتان را کنار بگذارید. در این صورت با افزایش درآمد شما پس‌اندازتان هم افزایش می‌یابد. شما می‌توانید هر چند ماه یک بار با این پس‌انداز، حتی اگر کم به نظر بیاید سرمایه‌گذاری کنید و با خرید اوراق، نگهداری در حسابهای بلندمدت یا خرید طلا، ارزش آن را حفظ کنید.

 

یک جیب پنهانی دارید؟

باور نادرست زنان و مردان: تا زمانی که همسرم نداند، اشکالی ندارد که مخفیانه پس‌انداز کنم

درست: رازهای مالی، می‌تواند زندگی مشترک را به خطر بیندازد

گفتیم که شما و همسرتان، می‌توانید یک دفترچه پس‌انداز شخصی داشته باشید اما این موضوع به معنی پنهانکاری و دروغ گفتن در این مورد نیست. اگر در شرایطی که همسرتان زیر فشار مالی باشد، شما یک حساب پس‌انداز مخفیانه داشته باشید، می‌تواند زندگی شما را نابود کند. همان طور که اگر همسرتان بدون اطلاع شما یک قطعه زمین یا خانه بخرد، شما اعتمادتان به او و زندگی مشترکتان ازبین می‌رود.

البته برای ایجاد مشکل در زندگی مشترک، نیازی نیست که رازهای مالیتان بزرگ باشد. همین که مدام قیمت کالاهایی که خریده‌اید را دروغ بگویید و میزان واقعی درآمدتان را مخفی کنید هم می‌تواند برای زندگی شما دردسرساز شود. اگر احساس می‌کنید به پس‌انداز شخصی احتیاج دارید، این موضوع را با همسرتان عنوان کنید و بگویید که هر ماه درصدی از حقوقتان را برای روز مبادا نگه می‌دارید. اگر با او منطقی صحبت کنید، دیگر دلیلی برای پنهانکاری باقی نمی‌ماند.

 

مکمل هم هستید؟

باور نادرست زنانه: ریسک‌پذیری تو ممکن است زندگیمان را به باد دهد.

درست: ریسک‌پذیری تو و محافظه‌کاری من می‌تواند مکمل هم باشد و در گرفتن تصمیم درست به ما کمک کند.

شما از این شاکی هستید که همسرتان هنگام انجام یک کار به عواقبش فکر نمی‌کند و می‌گوید محافظه‌کاری بیش از حد شما، باعث درجا زدن و افت زندگیتان می‌شود. شاید هر دوی شما حق داشته باشید و اگر هر کدام از این خصلتها را بتنهایی بر زندگیتان حاکم کنید، دچار مشکل شوید؛ اما این نکته را در نظر بگیرید که وسواس شما و ریزبینی‌تان، باعث می‌شود که ایرادهای تصمیمگیری سریع و شجاعانه او را ببینید و با تعدیل کردن آن، یک تصمیم شجاعانه اما درست بگیرید.

 

می‌خواهد به خانواده‌اش کمک کند؟

باور نادرست زنانه: تو همسر من هستی و تمام دارایی‌ات متعلق به زندگی مشترکمان است.

درست: خانواده تو در شرایط خاصی قرار دارند و امکان برطرف کردن مشکلشان را داری، پس می‌توانیم در این مورد تصمیمی مشترک بگیریم.

باز هم باید همان شعار قدیمی را مطرح کنیم: «پیشگیری بهتر از درمان است.»

برای آنکه در جریان زندگی مشترکتان گرفتار این بحثها نشوید، باید از همان روزهای اول، پیش بینی همه چیز را بکنید. همه ما گمان می‌کنیم که باخبر شدن از ویژگیهای رفتاری همسر آینده‌مان می‌تواند ما را در گرفتن تصمیم درست یاری دهد اما باید بدانید که در کنار این سؤالات کلیدی باید از همسرتان در مورد سبک زندگی و شیوه‌ای که برای سامان دادن به مسائل مالی انتخاب می‌کند هم سؤال کنید. بدون تعارف در مورد مسائل مالی از او سوال کنید. اما اگر قبل از ازدواج با او در این مورد صحبت نکرده‌اید و امروز با این شرایط روبه‌رو شده‌اید، وقت آن است که با گفت‌وگوی منطقی مشکل را حل کنید.

به جای اینکه با ایجاد تنش شرایط را بحرانی کنید به‌آرامی در این مورد با هم صحبت کنید و دلایل منطقیتان را برای او توضیح دهید. قبل از آنکه بخواهید موضع سختگیرانه‌ای را در پیش بگیرید، خودتان را در شرایط خانواده او تصور کنید. آیا هنوز هم با کمکهای او به خانواده‌اش مخالفید؟! اگر دلیل منطقی‌ای برای مخالفت دارید، آن را با همسرتان در میان بگذارید.

 

نگاهتان متفاوت است؟

باور نادرست مردانه: مشکل ما این است که من صرفه‌جو هستم و تو ولخرج

درست: هر دوی ما خرج می‌کنیم اما برای چیزهای متفاوت. وقت آن است که به خرج کردنهایمان سر و سامان دهیم.

همسرتان از اینکه زیاد خرج می‌کنید شاکی است؟ شاید حواسش نیست که خودش هم به سبک دیگری پولهایش را خرج می‌کند. خرج کردن یکی از دلایل اصلی دعواهای زن و شوهری است اما تحقیقات نشان می‌دهد که در اغلب موارد، زنها و مردها به یک میزان اما برای خرید چیزهای متفاوت پول خرج می‌کنند. ممکن است شما تمام درآمدتان را برای لباس خریدن خرج کنید و او به خریدن وسایل صوتی و تصویری یا عوض کردن ماشینش اهمیت دهد. شما می‌توانید این تفاوت را برای او توضیح دهید و تصمیم بگیرید که هر کدامتان هر ماه، چقدر از درآمدش را برای وسایل دلخواهش خرج کند. سعی کنید به بودجه در نظر گرفته شده وفادار باشید و بیشتر از جیبتان خرید نکنید.

تنها باخبر شدن از ویژگیهای رفتاری همسر آینده نمی‌تواند شما را در گرفتن تصمیم درست یاری دهد. در کنار این سؤالات کلیدی باید از او در مورد شیوه‌ای که برای سامان دادن به مسائل مالی انتخاب می‌کند هم سؤال کنید.

>> وب‌ایران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها