تغییرسیستم؛ خوب یا بد؛

برانکو در مسابقه های آسیایی بوسان نیز تغییرات اجباری در ترکیب تیم خود را تجربه کرده بود؛ تجربه ای که توام با موفقیت بود و تیم ملی به مقام قهرمانی آن دوره از مسابقه ها رسید.
کد خبر: ۴۵۴۲۱

اما هر مسابقه شرایط ویژه خود را دارد. ژاپن به مرحله بعدی صعود کرده بود و برداشت اول از بازی چهارشنبه ایران مقابل این تیم این چنین بود که کار چندان دشواری پیش رو نیست.
تیم ملی فوتبال کشورمان در دو بازی اول خود موفق شد 6گل به ثمر برساند. این 6 گل در حالی به ثمر رسید که ملی پوشان تا دقیقه 60 نتوانستند دروازه حریف را تحت کنترل خود درآورند.
به نظر می رسد هر چه از جریان بازی می گذشت ، بازیکنان کشورمان بر بازی احاطه بیشتری پیدا و فشار لازم را بر دروازه حریف وارد می کردند، مانند دیدار برابر ژاپن که به محض ورود ایمان مبعلی جریان بازی عوض شد. او با شوتهای قدرتمندش حریف را تا حدودی به عقب راند.
آرایش تیم ملی 3-4-3 یا به حسابی 3-6-1 یا هر سیستم دیگری چندان واجد اهمیت نبود. آنچه مهم بود این که تیم ملی بیشتر جنگید، بیشتر از توان فکری و جسمی خود بهره برد و بیشتر به اعتبار خود فکر و با حوصله تر از گذشته بازی کرد. تیم ملی زمان هجوم ژاپن با 5مدافع مقابل حریف ایستاد.
3 نفر در خط دفاع و دو نفر هم جلوی مدافعان و هنگام حمله ، به سیستم 3-4-3 تغییر پیدا کرد. بیشتر نفوذهای ژاپن از سمت چپ وقتی حسین کعبی نفوذ می کرد، صورت می گرفت.
شاید خیلی ها تصور می کردند، با محروم شدن رضایی ، نصرتی و بداوی در خط دفاعی به مشکل برمی خوریم ، اما چنین نشد.
بازیکنان جانشین بخوبی در این پست بازی کردند. همه دیدند که 3 بازیکن جانشین چقدر موثر و مفید کار کردند. لازم به یادآوری است حتی با بازیکنانی که الان محروم هستند هم در خط دفاعی مشکلات زیادی داشتیم. آن زمان هم با خیال آسوده مقابل حریفان ظاهر نشدیم و بشدت نگران بودیم که مبادا گل بخوریم.
با این بازیکنان هم وضع بدتر نشد و براحتی توانستیم سیستم خود را تغییر دهیم. بازیکنان تیم ملی نتوانستند بخوبی وارد محوطه جریمه شوند و دلخوش به حرکات انفجاری علی کریمی و مهدی مهدوی کیا بودند که این مساله بعدها مشکل ساز خواهد شد؛ چرا که تمامی تیمها بخوبی این تاکتیک را شناسایی خواهند کرد.
برانکو باید راه حل های مختلفی پیدا کند. متاسفانه در پیشانی خط حمله دچار مشکل بودیم. وقتی دایی در این بازی ایستا بود و کار مثبتی انجام نداد مجبور به استفاده از توپهای پشت محوطه جریمه شدیم.
در بعضی از دقایق با سیستم 3-6-1 بازی کردیم. در این سیستم باید آن بازیکنی که نفر جلوست مدافعان حریف را تحت فشار بگذارد و در عمق و عرض به خوبی حرکت کند تا بتواند مدافعان را خسته کند. کاپیتان تیم ملی در این دیدار فقط یک اسم بیش نبود.
درباره این بازی رضایت طرفین از نتیجه پایانی بهترین حرفی است که می توان زد. در صحبت با کارشناسان ، تغییر شیوه در بازی تیم ایران را مورد ارزیابی قرار دادیم.
هرچند در حال حاضر بازی با کره جنوبی را هم پشت سر گذاشته ایم؛ اما بازی با ژاپن بهانه خوبی برای پرداختن به بحث تغییر سیستم تیم ما بود:


منصور پورحیدری: در تمامی نقاط برنامه داشتیم
منصور پورحیدری درباره این دیدار اظهار کرد: مقابل ژاپن بازی بسیار خوبی انجام دادیم.
پس از دیدار با عمان و در این مدت کوتاه به روی این تیم کار شد و با حساب و کتاب وارد بازی شدیم که البته این را باید به دلیل تغییر سیستم بازی تیم ملی فوتبال ایران دانست.
در تمامی نقاط برنامه داشتیم که هرچه از زمان بازی می گذشت بیشتر به این اصل می رسیدیم ، به طوری که در دو بازی قبلی چنین هماهنگی را شاهد نبودیم.
بازیکنان به خوبی یکدیگر را پوشش می دادند و استرس کمتری در تیم حکمفرما بود. ژاپنی ها علاقه نداشتند که به پیروزی برسند و با احتیاط بیشتری بازی را اداره می کردند و به تساوی مایل بودند.
به هر صورت من احساس می کنم نسبت به دو بازی قبل بهتر و روان تر بازی کردیم. سرمربی اسبق تیم ملی درخصوص جوانان حاضر در این دیدار گفت: بیشتر این بازیکنان در تیم ملی المپیک بازی کرده اند و از شاگردان برانکو محسوب می شوند و با شرایط سرمربی خود آشنا هستند.
از زمانی که ایمان مبعلی وارد زمین شد، شرایط کاملا فرق کرد. او چند شوت خوب به ثمر رساند تا نشان دهد از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است.
بازیکنان جانشین به نحواحسن از انجام وظیفه محوله برآمدند و جای خالی بازیکنان بزرگ را پر کرده اند.


امیر حاج رضایی: تیم ملی ، چهره واقعی خود را نشان داد
بازیکنان تیم ملی در استانداردهای جهانی ظاهر شدند. محرومیت چند تن از ملی پوشان باعث شد تیم ملی پوسته حایل خود را بکند و چهره واقعی خود را نشان دهد.
برانکو بدرستی متوجه شد که باید تغییر سیستم بدهد. به دلیل سرعت بالای ژاپنی ها نیاز مبرم به تغییراتی داشتیم. گل محمدی نقش سوئیپر و تقی پور و کاملی مفرد هم به عنوان یارگیر به بازی گرفته شدند و نکونام و علوی هم به صورت آلترناتیو جلوی مدافعان ظاهر شدند.
به دلیل آن که حریفان عمق دفاع تیم ملی را ضعیف دیدند، برانکو دست به چنین کاری زد.
در مجموع تیم ملی با سیستم 3-4-2-1 بازی کرد که نمایش خارق العاده ای را شاهد بودیم. حاج رضایی در ادامه افزود: ژاپنی ها نتوانستند مثل دو بازی گذشته به ما ضربه بزنند.
برانکو با درک تاکتیکی ، یک موازنه و بالانس به وجود آورده بود که ضریب اطمینان بالایی در خط دفاع و هافبک به وجود آورد.
حاج رضایی درخصوص برطرف شدن ضعف جناح چپ تیم ملی افزود: بداوی در دو بازی اول یک بازیکن تهاجمی و یک پیستون دونده و رو به جلو و فضای پشت وی خالی بود و دو گل عمان هم از این جناح به دست آمد؛ اما برانکو در سیستم جدید و با دوندگی های سریع و برگشت های سریع زارع، فضای لازم را پوشش داد تا این ضعف عمده برطرف شود.


مجید جلالی: افکار سرمربی تیم ملی متفاوت است
در برابر ژاپن به یک بازی دفاعی و بسته روی آوردیم تا به نتیجه دلخواه برسیم.
در آن سوی میدان ژاپنی ها هم از نتیجه تساوی راضی بودند و از پیش هم می توان پیش بینی نتیجه تساوی را کرد؛ اما نکته مهم ، همین که سیستم فعلی خود را تغییر دادیم نشاندهنده آن است که زمانی برای سیستم قبلی صرف کردیم و به آن وقت و انرژی هدر شده وفادار نبودیم.
تمام یک سال گذشته را صرف این سیستم که کاربردی هم نداشت ، کرده ایم. به هر حال صرفا طوری بازی کردیم که بازنده نباشیم و از گروه صعود کرده باشیم.
سرمربی قهرمان لیگ برتر درخصوص بازیکنان جدید گفت: بازیکنان محروم آن گونه نبودند که نگرانی در خط دفاع نداشته باشیم. با همان بازیکنان هم مشکلات پابرجا بود؛ اما در حد همین جوانان در این بازی حساس اتفاقی خوب برای تیم بود و بنده این روند را مثبت ارزیابی می کنم.
جلالی درباره بازی ضعیف علی دایی اظهار کرد: آن چیزی که در فکر ما و ایده آل ماست ، با افکار سرمربی تیم ملی متفاوت است. ما از دور شاهد بازیها هستیم و از خیلی چیزها بی خبریم.
برانکو با تیم ملی زندگی می کند و بهتر تیم متبوعش و حریفان را تجزیه می کند. به هر حال علی دایی به عنوان تک مهاجم نتوانست نقش موثری ایفا کند.
باید ببینیم که برانکو از او چه خواسته است که ما از آن بی خبریم.


مرتضی محصص: بهتر می شویم اگر...
این بازی را به 3 قسمت تقسیم می کنم: اول ؛ مشکلات تیم که در بازی برابر عمان به وجود آمد باعث تغییر سیستم شد. پیش از مسابقه ها قرار بود با سیستم 4 2 3 1بازی کنیم ، اما عملا شاهد بودیم که این تاکتیک هیچ کمکی به ما نکرد برانکو هم به مرور زمان متوجه شد باید تغییر سیستم بدهد.
تیم ملی اکثرا با 7 بازیکن در زمین خود بازی می کرد؛ میرزاپور و 4 مدافع و 2 هافبک دفاعی و گهگاهی مهدوی کیا.
این تعداد بازیکن می توانست برتری را به دست آورد،اما این گونه نبود و بازیکنان نتوانستند بازی عرضی بدهند.
درست است که مقابل ژاپن خیلی فشار آوردیم ، اما با تعداد کمی در خط حمله ظاهر شدیم دلیل هم این است که فاصله میان بازیکنان زیاد بود؛ اما نکته دوم ؛ باید چگونه حمله می کردیم.
وقتی نتوانستیم از علی دایی گل بخواهیم متوسل به شوتهای از راه دور علوی و مبعلی شدیم. اگر بازیکنانی داریم که می توانند از فواصل دور دروازه را نشانه گیرند چرا از ابتدا استفاده نکنیم.
من تعجب می کنم چرا از مبعلی کم استفاده شد. احساس می کنم ترکیب مبعلی و علوی بهتر از ترکیب گل محمدی و نکونام باشد. علوی می تواند به کار دفاعی بپردازد و مبعلی بازیساز تیم باشد. به این ترتیب شانس بیشتری برای موفقیت داریم.
برانکو می تواند از نکونام در خط هافبک تهاجمی استفاده کند. به هر حال من نمی توانم نظر بدهم. این مشکل را باید کادر فنی حل کند؛ اما نکته آخر این که در فوتبال اطلاعات از نقطه آخر به تیم ارسال می شود.
یعنی از دروازه بان شروع و به خط حمله ختم می شود. به همین دلیل میان بداوی و رضایی مشکل به وجود آمد. در بازی برابر ژاپن میرزاپور بخوبی با دیگر بازیکنان ارتباط کلامی پیدا کرده بود که باعث شد ارتباط منظم و منسجمی را میان بازیکنان شاهد باشیم.

محمد پورمحمد
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها