علاوه بر مصرف مغز تخمه آفتابگردان، از روغن آن به صورت مایع برای پخت و پز نیز استفاده میشود. در ضمن کره آن هم به دو صورت مارگارین و کره تخمه آفتابگردان (مانند کره بادام زمینی) یافت میشود.
تخمه آفتابگردان بسیار مقوی است؛ و منبعی غنی از فیبر، پروتئین، مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سلنیوم، کلسیم، روی و انواع ویتامین هاست.
بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که منیزیم به کاهش فشار خون و سردردهای میگرنی و همچنین سکته قلبی کمک میکند. منیزیم همچنین برای سلامت استخوانها و بدست آوردن انرژی ضروری است و کمبود منیزیم در بدن باعث بالا رفتن فشارخون، گرفتگی ماهیچهها و سردردهای میگرنی و همچنین خستگی و تنش میشود.
اگر از درد آرتروز رنج میبرید طبق گل (قسمت پایین گل که مانند بشقابی است) را جدا کرده و در آب انداخته، آنقدر بجوشانید که شیره چسبناکی باقی بماند و سپس این شیره را روی مفصلهای دردناک بمالید و ماساژ دهید. درد آرتروز برطرف میشود. البته خوردن تخمه آفتابگردان هم در کاهش دردهای مفصلی موثر است.
تخمه آفتابگردان سرشار از اسید چرب غیر اشباع است و به دلیل خاصیت فیتواسترول، کلسترول خون را پایین میآورد.
اسانس گل آفتابگردان برای التیام زخمها و پایینآوردن فشار خون بهکار میرود و اسانس برگهای آفتابگردان خاصیت میکروبکشی دارد.
برای تقویت معده و پایینآوردن فشار خون؛ 30 گرم برگهای خشک آفتابگردان را دم کنید و 3 فنجان در روز بنوشید.
مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتیهای برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
تقویت چشم و بینایی انسان، مهمترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان است؛ البته نباید در خوردن آن افراط کنید.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جام جم آنلاین:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
جواد فروغی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگو با منوچهر آذری، بازیگر،گوینده،مجری وصداپیشه پیشکسوت رادیو و تلویزیون
فاطمه مجلل در گفتوگو با «جامجم»:
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین: