پزشکیان:

 برای تولید داخلی پنل‌های خورشیدی هیچ محدودیتی در حمایت نداریم

برق
رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش بهره‌وری انرژی گفت: دولت از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان داخلی پنل‌های خورشیدی به‌طور کامل حمایت می‌کند و برای توسعه این صنعت، محدودیتی در تأمین زمین و امکانات مورد نیاز سرمایه‌گذاران وجود نخواهد داشت.
کد خبر: ۱۵۶۴۹۷۸

جام جم آنلاین اصفهان؛ مسعود پزشکیان  در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی ۹۵ مگاواتی شامل پروژه ۶۳ مگاواتی قائد شهید و پروژه ۳۲ مگاواتی شهدای لامرد در استان تهران، از تلاش مهندسان و پیمانکاران داخلی و خارجی برای توسعه پروژه‌های انرژی خورشیدی قدردانی کرد.

وی اظهار کرد: اقدامات انجام‌شده در زمینه استفاده از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر می‌تواند با سرعت بیشتری توسعه پیدا کند و رکوردهای جدیدی در این حوزه به ثبت برسد.


هدف‌گذاری تولید ۳۰ هزار مگاوات برق پاک


رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کشور گفت: انتظار داریم در دو سال آینده ۳۰ هزار مگاوات برق از طریق انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر تولید شود.

پزشکیان در عین حال، افزایش بهره‌وری از فضا و امکانات را یکی از الزامات توسعه نیروگاه‌های خورشیدی دانست و پیشنهاد کرد ظرفیت‌های کشاورزی در کنار این پروژه‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

وی بر همکاری با دانشگاهیان و کارشناسان حوزه کشاورزی برای کشت گیاهان دارویی در کنار نیروگاه‌های خورشیدی تأکید کرد و افزود: باید از آبی که برای شست‌وشوی پنل‌های خورشیدی استفاده می‌شود نیز به شکل بهینه بهره گرفت.


حمایت تمام‌قد از تولیدکنندگان پنل خورشیدی


پزشکیان با تأکید بر حمایت دولت از صنعت داخلی تجهیزات انرژی خورشیدی اظهار کرد: هیچ‌گونه محدودیتی برای پشتیبانی از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان داخلی پنل‌های خورشیدی نخواهیم داشت.

وی افزود: چنانچه سرمایه‌گذاران برای ورود به این حوزه آمادگی داشته باشند، زمین و امکانات مورد نیاز در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.

رئیس‌جمهور توسعه تولید داخلی پنل‌های خورشیدی را در مسیر گسترش انرژی‌های پاک و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی حائز اهمیت دانست و بر حمایت از تولیدکنندگان و صنعتگران تأکید کرد.


تأکید پزشکیان بر کاهش مصرف سوخت فسیلی


رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت تغییر الگوی مصرف انرژی گفت: با ارتقای بهره‌وری و توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر باید با مدیریت و برنامه‌ریزی مناسب، وابستگی کشور به مصرف سوخت‌های فسیلی کاهش یابد.

پزشکیان همچنین بر ضرورت حمایت از صنایع تأکید کرد و گفت: نباید برق صنعت قطع شود و برنامه‌ریزی در حوزه انرژی باید به گونه‌ای باشد که ضمن توسعه انرژی‌های پاک، نیاز بخش تولید نیز تأمین شود.


دستور راه‌اندازی ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور


در ادامه این مراسم، عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، با اشاره به سیاست‌های دولت در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: رئیس‌جمهور در این مراسم به‌صورت همزمان دستور راه‌اندازی ۶۰۰ مگاوات برق تولیدی نیروگاه‌های خورشیدی در سراسر کشور را صادر کرده است.

وی افزود: طرح‌ها و برنامه‌های مربوط به توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر با شدت بیشتری دنبال خواهد شد و فناوری مورد استفاده در این مسیر نیز همگام با فناوری‌های روز پیش خواهد رفت.


اختصاص ۱.۷ میلیارد دلار برای توسعه فناوری خورشیدی


عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، نیز در این مراسم با اشاره به حمایت‌های مالی از توسعه انرژی‌های خورشیدی اظهار کرد: تاکنون ۱.۷ میلیارد دلار برای پیشبرد این فناوری اختصاص یافته است.

وی تأکید کرد: در زمینه تأمین ارز و ریال برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی پنل‌های خورشیدی محدودیتی وجود ندارد.

همتی توسعه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را یک ضرورت دانست و گفت: استفاده از این منابع علاوه بر کمک به حفظ محیط‌زیست، می‌تواند نیاز کشور به مصرف سوخت‌های فسیلی را کاهش دهد.


رشد ۲۰ برابری ظرفیت خورشیدی تهران


محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، نیز برطرف کردن ناترازی برق را یکی از دغدغه‌های رئیس‌جمهور عنوان کرد و گفت: گفتمان شکل‌گرفته درباره توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و انرژی‌های نو، زمینه مشارکت و سرمایه‌گذاری مردم در این حوزه را افزایش داده است.

وی با اشاره به رشد ظرفیت انرژی‌های پاک در تهران اظهار کرد: پیش از آغاز به کار دولت پزشکیان، ظرفیت استفاده از پنل‌های خورشیدی در تهران ۲۳ مگاوات بود که اکنون به ۴۰۰ مگاوات رسیده و رشد حدود ۲۰ برابری را تجربه کرده است.


افتتاح دو نیروگاه خورشیدی در تهران


در پایان این مراسم، مسعود پزشکیان با حضور در محوطه نیروگاه خورشیدی، دستور افتتاح و بهره‌برداری از پروژه ۶۳ مگاواتی قائد شهید و پروژه ۳۲ مگاواتی شهدای لامرد در شهرک صنعتی شمس‌آباد را صادر کرد.

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، حمایت از تولید داخلی پنل‌ها، تأمین مالی پروژه‌های انرژی پاک و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی از محورهای اصلی مطرح‌شده در این مراسم بود؛ محورهایی که نشان می‌دهد توسعه انرژی‌های تجدید پذیر  به یکی از مسیرهای اصلی دولت برای مدیریت ناترازی برق و تأمین پایدار انرژی تبدیل شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات

نیازمندی ها