ادعای خصمانه وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره دارایی‌های بلوکه‌شده ایران

اسکات بسنت وزیر خزانه داری آمریکا
وزیر خزانه‌داری آمریکا با تکرار مواضع خصمانه واشنگتن علیه ایران، از ادامه پیگیری دارایی‌های بلوکه‌شده ایران خبر داد و در اظهاراتی جنجالی مدعی شد اموال مسدود شده ایران به مردم این کشور خواهد رسید؛ ادعایی که همزمان با ادامه تحریم‌های آمریکا، بار دیگر پرونده دارایی‌های ایران را در کانون توجه قرار داده است.
کد خبر: ۱۵۶۱۲۹۸

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از الجزیره، «اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز اعلام کرد که سیاست‌های فشار اقتصادی و محدودیت‌های اعمال‌شده علیه ایران همچنان ادامه خواهد داشت و واشنگتن برنامه‌ای برای کاهش این فشارها ندارد.

وی همچنین مدعی شد دولت آمریکا تمامی دارایی‌ها و اموال منتسب به ایران را در نقاط مختلف جهان ردیابی و پیگیری خواهد کرد.

ادعای بحث‌برانگیز درباره دارایی‌های مسدود شده

وزیر خزانه‌داری آمریکا در ادامه اظهارات خود مدعی شد که دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در نهایت «به مردم ایران» خواهد رسید؛ ادعایی که بدون ارائه هیچ توضیحی درباره سازوکار حقوقی یا اجرایی آن مطرح شد.

او همچنین اظهار داشت بخشی از این دارایی‌ها نیز برای پرداخت غرامت به افرادی در آمریکا که به ادعای واشنگتن از اقدامات منتسب به ایران آسیب دیده‌اند، اختصاص خواهد یافت.

سابقه اختلاف بر سر دارایی‌های ایران

دارایی‌های مسدود شده ایران طی سال‌های گذشته همواره یکی از مهم‌ترین محورهای اختلاف میان تهران و واشنگتن بوده است. مقام‌های ایرانی بارها تأکید کرده‌اند که این اموال متعلق به ملت ایران است و توقیف یا مصادره آن برخلاف اصول حقوق بین‌الملل و تعهدات بین‌المللی محسوب می‌شود.

در مقابل، دولت آمریکا طی سال‌های اخیر با استناد به احکام برخی دادگاه‌های داخلی، بخشی از دارایی‌های ایران را توقیف یا برای پرداخت غرامت به شاکیان آمریکایی اختصاص داده است؛ اقدامی که تهران آن را غیرقانونی و فاقد اعتبار حقوقی می‌داند.

ادامه تنش‌های اقتصادی

اظهارات جدید وزیر خزانه‌داری آمریکا در شرایطی مطرح می‌شود که روابط تهران و واشنگتن همچنان تحت تأثیر تحریم‌های گسترده، اختلافات سیاسی و پرونده‌های مالی و حقوقی قرار دارد. کارشناسان معتقدند موضوع دارایی‌های مسدود شده ایران همچنان یکی از مهم‌ترین پرونده‌های مورد اختلاف دو کشور باقی خواهد ماند.

newsQrCode
ارسال نظرات

نیازمندی ها