
جام جم آنلاین؛ شهید والامقام فایق شبرندی فرزند احمد، اهل و ساکن نودشه از توابع شهرستان پاوه در شمال غربی کرمانشاه، در سال ۱۳۳۵ در خانوادهای مسلمان و متدین چشم به جهان گشود. او فعالیتهای اجتماعی و انقلابی خود را از همان سالهای نخست پیروزی انقلاب در خط مقدم مقابله با ضدانقلاب آغاز کرد.
این شهید بزرگ در همان سال ها به دلیل مبارزات و فعالیتهای انقلابی، توسط ضدانقلاب دستگیر اما پس از مدتی از زندان آزاد شد.
شهید شبرندی که علاقهای عمیق به اسلام و آرمانهای انقلاب داشت، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و در جبهههای نبرد حق علیه باطل حضوری فعال یافت.
این شهید والامقام در محورهای عملیاتی نوسود، مرخیل، نودشه و همچنین در پاکسازی روستاهای اطراف علیه نیروهای بعثی و عناصر ضدانقلاب، نقش مؤثری ایفا کرد و همواره پیشقدم انجام مأموریتهای سخت بود.
سرانجام این رزمنده غیور در تاریخ ۱۱ آذر ۱۳۶۲ در قله شمشاد نوسود در جریان درگیری با دشمن، به فیض عظیم شهادت نائل آمد.
شهر مرزی و اهل سنتنشین نودشه از توابع شهرستان پاوه با چهار هزار نفر جمعیت در ۱۵۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه واقع شده و در دوران دفاع مقدس ۱۰۸ شهید و صدها جانباز در دفاع از میهن تقدیم کرده است.
کرمانشاه در طول هشت سال دفاع مقدس بیش از ۳۰ هزار ایثارگر تقدیم میهن کرد؛ از جمله ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و یک هزار و ۷۵۰ آزاده.
زنان این دیار نیز دوشادوش مردان ایستادند؛ با یک هزار و ۱۳ شهیده و یک هزار و ۵۵۰ بانوی جانباز، کرمانشاه رتبه نخست زنان جانباز و دومین استان کشور از نظر شمار زنان شهیده را به خود اختصاص داده است. آنان نه تنها در میدان جنگ، بلکه در پشت جبههها، در پشتیبانی، امداد، تدارکات و مدیریت خانوادهها، ستون استوار مقاومت بودند.
۵۸ یادمان شهدای گمنام در استان کرمانشاه وجود دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اصغر شرفی در گفتوگو با جام جم آنلاین:
تینا چهارسوقی امین در گفتوگو با جام جم آنلاین: