فولاد اکسین، تنها تولیدکننده ورق های عریض صنایع نفت و گاز

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: این شرکت تنها تولیدکننده ورق‌های عریض و آلیاژی ویژه صنایع نفت و گاز است؛ محصولی که تنها ۱۰ کشور دنیا قادر به تولید آن هستند.
کد خبر: ۱۵۱۵۷۶۵
نویسنده معصومه مجدم

جام جم آنلاین - خوزستان، محمود لندی شامگاه سه شنبه در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای دولت خوزستان برگزار شد ضمن تبریک هفته دولت، با بیان اینکه صنعت فولاد ایران با تکیه بر ظرفیت های تولیدی خود در جمع ۱۰کشور برتر فولادی جهان قرار گرفته است، اظهار کرد: صنعت فولاد ایران در سال ۱۹۷۹ با تولید ۱.۸ میلیون تن آغاز شد.در آن سال ایران با تولید یاد شده به رتبه دهم جهانی رسید و این نشان داد که کشور ما از همان ابتدا توانمندی لازم برای حضور در عرصه فولاد جهان را داشته است.

 

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان در خصوص مصرف انرژی در فولاد، عنوان کرد: در پیک مصرف حدود ۸۰ هزار مگاوات برق کشور، تنها ۵۵۰۰ مگاوات یعنی کمتر از ۷ درصد سهم صنعت فولاد است که از این میزان نیز۳ تا ۴ هزار مگاوات توسط واحد‌های فولادی و نیروگاه‌های اختصاصی تولید می‌شود.

 

وی با اشاره به مصرف گاز گفت: کل مصرف کشورحدود ۸۰۰ میلیون مترمکعب در روز است که سهم صنعت فولاد تنها ۴۰ میلیون مترمکعب، یعنی کمتر از ۵ درصد است اما فولاد ۳۱ درصد از درآمد گاز کشور را تأمین می‌کند، به‌عبارتی گاز را با قیمتی چندین برابر بیشتر از سایر بخش‌ها خریداری می‌کند؛ بنابراین برخلاف برخی ادعاها، یارانه‌ای به فولاد داده نمی‌شود.

 

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با بیان اینکه مصرف آب صنعت فولاد کمتر از دو دهم درصد کل کشور است، تصریح کرد:با این وجود، فولاد بیش از ۵.۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور را تأمین می‌کند و بعد از نفت و پتروشیمی دومین صنعت ارزآور ایران به شمار می‌رود. این ارقام نشان می‌دهد فولاد نه‌تنها بار اضافی بر دوش انرژی کشور نیست بلکه یکی از پایه‌های اقتصاد ملی محسوب می‌شود.

 

وی با اعلام اینکه این شرکت در دهه ۷۰ به‌عنوان طرحی هوشمندانه برای تکمیل زنجیره پایین‌دستی فولاد در خوزستان طراحی شد، افزود: در سال ۱۳۸۲ طرح نهایی شد و سرانجام در سال ۱۳۸۸ با ظرفیت یک‌میلیون و ۵۰ هزار تن به بهره‌برداری رسید.

 

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان تاکید کرد: این شرکت امروز نه‌تنها در ایران بلکه در خاورمیانه بی‌نظیر است زیرا تنها تولیدکننده ورق‌های عریض و آلیاژی ویژه صنایع نفت و گاز است؛ محصولی که تنها ۱۰ کشور دنیا قادر به تولید آن هستند.

 

لندی بیان کرد: تا پیش از سال ۱۳۹۷ تمام این ورق‌ها وارداتی بود، اما اکنون به طور کامل در داخل کشور تولید می‌شود و صرفه‌جویی ارزی قابل‌توجهی داشته است.

 

وی با اعلام اینکه صادرات بخش مهمی از درآمد فولاد اکسین را تشکیل می‌دهد، عنوان کرد: البته تحریم‌ها محدودیت‌هایی ایجاد کرده است اما در پنج‌ماهه نخست امسال به اندازه کل سال گذشته صادرات انجام داده‌ایم؛ تلاش ما این است که با روش‌های مختلف تحریم‌ها را دور بزنیم و صادرات را ادامه دهیم.

 

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با اشاره به قرارداد‌های جدید این شرکت اظهار کرد: در حوزه نفت و گاز سه قرارداد بزرگ برای تولید ورق‌های API خطوط لوله گاز منعقد شده است. این پروژه‌ها مربوط به توسعه شبکه گاز در شرق کشور است که به حل مشکل تأمین گاز کمک خواهد کرد. اجرای این قرارداد‌ها می‌تواند در سه‌ماهه پایانی سال موجب رشد چشمگیر عملکرد فولاد اکسین شود.

 

لندی ظرفیت اسمی فولاد اکسین را یک‌میلیون و ۵۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: سال گذشته به دلیل محدودیت در تأمین اسلب، حدود ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تن تولید شد. خوشبختانه با راه‌اندازی فولاد جهان‌آرا در خرمشهر، اسلب مورد نیاز اکسین در داخل استان تأمین خواهد شد و ظرفیت تولید به سقف اسمی نزدیک می‌شود.

 

وی از برنامه‌های شرکت برای اتصال به راه‌آهن سراسری خبر داد و افزود: اتصال ریلی می‌تواند نقش بزرگی در کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و تقویت صادرات ایفا کند.

 

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با اشاره به مسائل محیط زیستی عنوان کرد: در دنیا ۷۰ درصد فولاد به روش کوره بلند و ۳۰ درصد به روش آهن اسفنجی و کوره قوس تولید می‌شود. اما در ایران بیشتر تولید از نوع آهن اسفنجی و کوره قوس است که یکی از پاک‌ترین روش‌هاست. با این حال موضوع مهم نحوه تولید برق است؛ اگر برق از نیروگاه‌های فسیلی تأمین شود، بازهم آلایندگی باقی می‌ماند؛ بنابراین حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشیدی در دستور کار صنعت فولاد ایران قرار گرفته است.

 

لندی گفت: در کنار این، شرکت‌ها موظف به رعایت استاندارد‌های محیط زیستی هستند و در صورت تخطی جریمه می‌شوند. این باعث شده فولادسازان به جای پرداخت جریمه‌های سنگین، به سمت سرمایه‌گذاری برای بهبود شرایط تولید و کاهش آلایندگی بروند.

 

وی بر لزوم هم افزایی تاکید کرد و افزود: زنجیره فولاد از معدن تا پایین‌دست در خوزستان وجود دارد، اما به دلیل پراکندگی و جزیره‌ای عمل کردن، بهره‌وری کامل محقق نشده است البته سیاست استان و وزارت صمت این است که با ادغام و همکاری شرکت‌های استانی، زنجیره کامل در خوزستان شکل گیرد.

 

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان اظهار کرد: این هم‌افزایی علاوه بر افزایش بهره‌وری می‌تواند شرکت‌های فولادی را از حاشیه زیان خارج کند و سودآوری آنها را تضمین نماید.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها