دفاع از ایران شوخی‌بردار نیست

در روزهای پرتنش جنگ تحمیلی رژیم اسرائیل با ایران، شاهد همدلی و همراهی چهره‌های فرهنگی و هنری، به‌ویژه بازیگران چهره تلویزیونی، بودیم. هنرمندان در این دوران نشان دادند با نفوذ اجتماعی‌شان می‌توانند با یک پیام ساده، به مردم امید بدهند و نقش مهمی در کاهش اضطراب و تقویت روحیه جمعی ایفا کنند.
در روزهای پرتنش جنگ تحمیلی رژیم اسرائیل با ایران، شاهد همدلی و همراهی چهره‌های فرهنگی و هنری، به‌ویژه بازیگران چهره تلویزیونی، بودیم. هنرمندان در این دوران نشان دادند با نفوذ اجتماعی‌شان می‌توانند با یک پیام ساده، به مردم امید بدهند و نقش مهمی در کاهش اضطراب و تقویت روحیه جمعی ایفا کنند.
کد خبر: ۱۵۰۹۴۷۸
 
در شرایط ویژه‌ای که یک کشور با آن رو‌به‌رو می‌شود، مسئولیت اجتماعی هنرمندان دو بخش دارد: اول، آگاهی‌بخشی و انتقال پیام‌های امیدبخش‌؛دوم، تقویت‌حس همبستگی ملی ودعوت به اتحاد.جامعه انتظار داردچهره‌های محبوبش در روزهای سخت کنار مردم بایستند و صدای دردها و امیدها باشند. اتفاقی که در وضعیت جنگی اخیر افتاد و بسیاری از هنرمندان پای کار دفاع از ایران آمدند.درهمین راستا، علی مرادی، بازیگر و مجری سابق تلویزیون، در گفت‌وگو با جام‌جم بر لزوم اتحاد و همدلی برای عبور از بحران‌ها تأکید کرده و گفته است تنها با کنار هم بودن می‌توانیم از این شرایط سخت عبور کنیم. این حرف‌ها یادآور آن است که حضور وهمدلی هنرمندان، می‌تواند مرهمی برزخم‌های اجتماعی باشد و امید رازنده نگه دارد. 

شروع‌کننده جنگ نبودیم
علی مرادی، بازیگر تلویزیون درباره شرایط بحرانی‌ای که به‌دلیل تجاوز دشمن صهیونی بر کشور تحمیل شد، می‌گوید: در شرایطی که با تعرض به کشورم پیش آمد، من هم مانند همه کسانی که به این سرزمین احساس تعلق دارند، بسیار ناراحت شدم اما خدا را شکر، با این اتفاق، سره از ناسره جدا شد. در روزهای اول شاید خودم هم دوست داشتم این جنگ زودتر تمام شود و ادامه پیدا نکند، هر چند که ما شروع‌کننده جنگ نبودیم. به کشورمان تجاوز شده ولی بعد با خود می‌گفتم حالا کار به جایی کشیده که باید تا انتها رفت. باید به تجاوزگران درسی بدهیم تا دل‌مان آرام شود. دقیقا همین حس آرام‌شدن بعد از انتقام را دوست دارم و می‌خواهم از این اتفاق شاد شویم. 
وی با اشاره به آغازکننده جنگ، ادامه می‌دهد: اگر به تاریخ نگاه کنید، کشور ما هیچ‌وقت آغازگر جنگ نبوده. البته در تاریخ افرادی بوده‌اند که بنا به اقتضائات‌شان کشور را بخشیده‌اند اما در شرایط فعلی، وقتی کار به بی‌رحمی و نامردی رسیده، فکر می‌کنم باید با اتحاد خودمان موضوع را جمع کنیم. البته من دانش نظامی ندارم و نمی‌توانم تحلیلی از شرایط نظامی داشته باشم اما آن‌طور که پیداست، آنها فکر می‌کردند ما دست‌و‌پا بسته‌ایم و فقط شعار می‌دهیم. این در حالی است که شهردار حیفا در همان روزهای جنگ در مصاحبه‌ای گفت که تنها خواهشش این است که ایران صلح کند و آتش‌بس اعلام کند. می‌توان این‌طور قلمداد کرد که کارمان را درست پیش برده‌ایم. مهم‌تر از همه اینها، ما ایرانیان، با امید و اعتقاد زنده‌ایم و به چیزهایی باور داریم که آنها ندارند. 
   
مردانگی ایران در جنگ
این بازیگر درباره آغازگری جنگ و رعایت مردانگی دراین رویارویی اضافه می‌کند: در این چند روز، با وجود فیلترینگ و اینترنت محدودی که داشتیم، دیدیم که حتی خود صهیونیست‌ها می‌گویند ایران در حملات انتقام‌جویانه‌اش مناطق مسکونی را هدف قرار نمی‌دهد. این یعنی که ما حتی در جنگ و دشمنی هم جوانمردانه رفتار می‌کنیم و دنبال کشتار کودکان یا افراد ضعیف نیستیم. این را باید با صدای بلند تاکید کنیم. «ما آغازگر جنگ نبودیم.» اما همچنان خدا را شکر می‌کنم که حالا بعد از سال‌ها، تکلیف‌مان روشن می‌شود. 
مرادی می‌گوید: دفاع از خاک و کیان ایران شوخی‌بردار نیست. من در روزهای جنگ در اینستاگرام خودم هم هر روز می‌نوشتم که هرکس با باورهای من مخالف است، می‌تواند آنفالو کند‌؛ هیچ تعهدی به کسی ندارم. این خداست که به همه عزت می‌دهد. همان‌طور که گفتم، در صفحه‌ام هر روز می‌نویسم، هر کسی که اعتقاداتش با من متفاوت است، می‌تواند با زدن دکمه آنفالو از صفحه‌ام خارج شود. کسی که به کشور خودش خیانت کند، همان‌طور که جمله معروف هیتلر می‌گوید، مثل این است که ناموسش را فروخته است و این موضوع هیچ ربطی به جایگاه، مقام، لباس یا میزان سواد ندارد. 
وی تأکید می‌کند: برای ما تفاوتی نمی‌کند‌؛ حتی تکلیف اطرافیان‌مان هم باید روشن باشد و این‌روزها حتی شوخی‌کردن درباره این مسائل هم درست نیست. همان روزهای اول تجاوز بعد از نماز جمعه دیدیم که چه کسانی در راهپیمایی شرکت کردند و ما بار دیگر نشان دادیم که متحد هستیم و این اتفاق باعث شد اتحاد ما بیشتر شود. تاکید می‌کنم بر سر خاک ایران، با کسی تعارف نداریم. 
   
نسبت هنرمند و غیرهنرمند با خاک ایران
وی درباره واکنش هنرمندان در همدلی با مردم می‌گوید: خوشبختانه در شرایط بحران جنگ، هنرمندان با مردم همدلی کردند. در نمونه‌ای دیدیم، شهرام شب‌پره، خواننده‌ای که سال‌هاست مقیم آمریکاست نشان داد که دلش با ایران است. معین هم همین‌طور. این در شرایطی است که افراد چهره، مسئولان و بزرگان کشور خیلی راحت‌تر می‌توانند با یک پست، یک توییت یا ابراز علاقه به کشورشان، موضع خود را مشخص کنند. بعد از این ماجراها، فراموش نخواهیم کرد که چه کسانی در کنار ایران ایستادند. نباید کسانی که حتی حاضر نیستند پرچم کشورشان را در استوری بگذارند، بعدها همچنان در رأس امور قرار بگیرند. مردم به این مسائل توجه می‌کنند. هنرمندی که سال‌ها این کشور برایش منبع درآمد بوده و حالا سکوت کرده، معلوم است فقط به فکر منافع مالی خودش بوده است. هنرمندان زیادی را دیدم که شاید ظاهرشان متفاوت باشد اما از ایران حمایت کردند، چون این حمایت را وظیفه‌ خود می‌دانند. حمایت از ایران به غیرت و ناموس کشور برمی‌گردد. حالا دیگر باید مشخص شود هر کسی در کدام طرف ایستاده است‌؛ دیگر بازی‌کردن کافی است. 
   
مسائل داخلی به بیگانگان مربوط نیست
بازیگر سریال سوجان با اشاره به این‌که دلخوری‌های داخلی به خارجی‌ها مربوط نیست بیان کرد: ناراحتی‌های‌مان از سیستم و مدیریت این سال‌ها سر جای خودش است اما این مسائل هیچ ربطی به دیگری ندارد. این موضوعات را باید بین خودمان حل کنیم. بعضی‌ها می‌خواهند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند ولی درست این است که ما خودمان بهتر از هر کسی مسائل و مصالح را می‌دانیم. می‌گفتند با مردم کاری ندارند اما وقتی فیلم جنایات‌شان دست‌به‌دست شد،همه فهمیدند که واقعیت چیست. یکی از روزهای جنگ در محله ما ساختمانی را زدند که یک آدم معمولی با شغل آزاد در آن زندگی می‌کرد‌؛ نه نظامی بود، نه نخبه هسته‌ای. هر چند که نظامیان سپر دفاعی ایران ودانشمندان قدرت رشدوبالندگی این مرز و بوم هستند. 

نابلدان جنگ
مرادی با گفتن این‌که «این‌ها اصلا جنگ را بلد نیستند و نمی‌دانند با این کارها فقط اتحاد ما بیشتر می‌شود.» ادامه می‌دهد: من زمان جنگ هشت ساله، سنی نداشتم اما وقتی با مادرم که شرایط انقلاب و هشت سال جنگ تحمیلی را دیده است، صحبت می‌کنم، ایشان می‌گوید آن زمان جنگ تن‌به‌تن بود، رزمنده‌ها می‌رفتند و ما برای‌شان ‌آش پشت پا می‌پختیم، صدقه می‌دادیم و قربانی می‌کردیم تا سربلند شوند. الان هم هر بار که صدای پدافند شنیده می‌شد و دفاعی صورت می‌گرفت، شرایط همان بود. هر پدافندی که صورت می‌گرفت و موشکی در هوا خنثی یا دفع می‌شد، برای ما همان ارزش و جایگاه سربازان اعزام‌شده به جبهه را داشت. هیچ فرقی نمی‌کند که آن نیروی پشت پدافند اهل کجاست یا چه قومیتی دارد‌؛ شاید کسی از جنوبی‌ترین نقطه کشور همان زمان در تهران مشغول دفاع از ما بود و همین برای من بسیار ارزشمند است. حتی اگر فقط پشت یک دکمه نشسته باشد، باز هم با شرافت مشغول خدمت است. مادرم هر روز در خانه همراه با خواهرم و دوستانش برای سلامتی نیروهای پدافند و مردم و حفظ ایران ختم صلوات می‌گرفتد. حتی در شرایطی که اینترنت قطع‌شده با پیامک هماهنگ می‌کردند که امروز چند صلوات بفرستند.
وی اتحاد حاصل در این شرایط را خوشحال‌کننده توصیف و اضافه می‌کند: در میان همه این غم‌ها، چیزی که برایم خوشحال‌کننده است این که مردم دوباره فهمیدند ما در دنیا هیچ دلسوزی نداریم و کسی دلش برای ایران ما نمی‌سوزد. زن رضا پهلوی استوری می‌گذارد و از اسرائیل حمایت می‌کند، که «اسرائیل بزن» بعد خودش ادعا دارد می‌خواهد ایران را اداره کند‌؛ اگر می‌توانست اداره کند که اول زن و زندگی خودش را جمع‌وجور می‌کرد!

اتحاد رمز پیروزی
این بازیگر تلویزیون با اشاره به این‌که نباید منتظر حمایت‌های جهانی باشیم، صحبت‌هایش را چنین تکمیل می‌کند: در این مدت خوشحالم که مردم واقعیت‌ها را فهمیدند و دیگر فریب فضای مجازی و ویوهای فیک را نمی‌خورند و می‌توانند سره را از ناسره تشخیص دهند. هیچ‌کس از شهرام شب‌پره یا معین انتظار نداشت که بیایند و دفاع کنند اما آنها حمایت کردند، در حالی که بعضی‌ها با وجود امکانات زیاد حتی حاضر نبودند یک استوری بگذارند یا موضع بگیرند. خوشحالم که مردم تشخیص می‌دهند چه کسی واقعا دلسوز است و چه کسی نیست. ما غیر از خودمان کسی را نداریم و با اتحاد و همدلی از این بحران گذر خواهیم کرد. پس خیال‌تان راحت باشد. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها