مسیری که رفتم را دوباره خواهم رفت
روایتی از روزهای مقاومت

مسیری که رفتم را دوباره خواهم رفت

جلوه‌های مقاومت در تهران۲۰

چند‌سالی است که مخاطبان شبکه تهران، برای پیگیری دغدغه‌های اجتماعی خود، پای تماشای برنامه‌ای می‌نشینند که به‌شکل چالشی آنها را پیگیری می‌کند. برنامه «تهران۲۰» با دعوت از چهره‌های شاخص سیاسی و اجتماعی، گفت‌وگو با آنها و تلاش برای گره‌گشایی از پرونده‌های مهم، تلاش کرده بخش مهمی از مخاطبان تلویزیون را با خود همراه کند.
چند‌سالی است که مخاطبان شبکه تهران، برای پیگیری دغدغه‌های اجتماعی خود، پای تماشای برنامه‌ای می‌نشینند که به‌شکل چالشی آنها را پیگیری می‌کند. برنامه «تهران۲۰» با دعوت از چهره‌های شاخص سیاسی و اجتماعی، گفت‌وگو با آنها و تلاش برای گره‌گشایی از پرونده‌های مهم، تلاش کرده بخش مهمی از مخاطبان تلویزیون را با خود همراه کند.
کد خبر: ۱۵۰۹۳۵۶
نویسنده سپیده اشرفی - گروه رسانه
 
تهران ۲۰ با یک تیم مسلط تلاش کرده این سوژه‌های مهم را به‌شکل پرونده‌ای ویژه در دستور کار خود قرار دهد. این برنامه درحال‌حاضر، حال‌و‌هوای محرمی به‌خود گرفته و قبل از آن، بحث‌های مرتبط با نبرد ۱۲ روزه و چالش‌های شهر تهران را روی آنتن برده بود. 
مجتبی احمدی، تهیه‌کننده تهران۲۰ در همین رابطه و در‌خصوص تغییرات محتوایی برنامه در ایام محرم، به جام‌جم می‌گوید: این برنامه  درطول سال، به مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی می‌پردازد ورویکرد آن براساس اتفاقات روز تعیین می‌شود. گاهی موضوع برنامه، مانند ایام ماه محرم مناسبتی است، اما نکته قابل توجه این است که نگاه تهران ۲۰ در ماه محرم با دیگر برنامه‌های مذهبی وحتی «تا نیایش» شبکه تهران متفاوت است. در برنامه «تهران ۲۰» به اقدامات مرتبط با این مناسبت مهم پرداخته می‌شود‌؛ یعنی ارگان‌هایی که در ایام ماه محرم برنامه‌ها یا تمهیدات ویژه‌ای داشته‌‌اند، معرفی و بررسی می‌شوند. برای مثال، اگر شهرداری تهران یا سازمان تبلیغات اسلامی برنامه خاصی برای ماه محرم دارد، معرفی می‌شود، یا اگر پلیس تمهیدات ترافیکی ویژه‌ای در این ایام اتخاذ کرده‌، آنها را در برنامه مطرح می‌کنیم. 
 
پیامدهای جنگ تحمیلی بررسی می‌شود
تهیه‌کننده برنامه در ادامه گفت: امسال نیز در آستانه ماه محرم، شاهد وقوع اتفاقاتی بودیم‌؛ ازجمله حمله رژیم‌صهیونیستی به کشورمان و پشت‌سر گذاشتن یک جنگ تحمیلی که پیامدهایی به همراه داشته است. این موضوع نیز یکی از محورهای اصلی برنامه تهران ۲۰ در روزهای اخیر بوده است. به‌عنوان نمونه، با حضور چند تن از نمایندگان مجلس، بنیاد مسکن و حتی وزارت مسکن، وضعیت منازلی که در این حادثه آسیب و خسارت دیده‌اند بررسی شد. مدیریت شهر تهران پس از پایان دوره ویژه و گفت‌وگوهای صورت‌گرفته با سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری، به وضعیت عادی بازگشته است. موارد مذکور ازجمله محورهای این هفته تهران ۲۰ است. 
 
برنامه‌ای ویژه برای یک نبرد ۱۲روزه 
احمدی به تلاش‌های ویژه این برنامه در نبرد ۱۲روزه اخیر هم اشاره کرده و می‌گوید: یکی از اهداف برنامه تهران ۲۰ در ۱۲روز پخش زنده نبرد اخیر، نمایش گوشه‌ای از خدمات مدیران شهری استان تهران، به‌ویژه اقداماتی بود که به بازگشت فوری زندگی مردم به شرایط عادی کمک می‌کرد. همچنین با حضور استاندار تهران، خدمات ارائه‌شده استانداری در این مدت مورد بررسی قرارگرفت. در روزهای اخیر، ساماندهی اتباع غیرمجاز به یکی از موضوعات مهم و سرفصل‌های برنامه تهران ۲۰ تبدیل شد‌و توسط استاندار تهران نیز مورد تأکید قرار گرفت. تلاش ما این بود که علاوه بر تحلیل‌های کارشناسان سیاسی و بین‌الملل، به خدمات ارگان‌های فعال در روزهای جنگ تحمیلی نیز پرداخته شود. 
وی ادامه می‌دهد: نکته قابل توجه این است که در ۱۲روز جنگ تحمیلی، برنامه تهران ۲۰ با شرایط ویژه‌ای روبه‌رو شد و این موضوع برای گروه برنامه‌ساز نیز شرایط متفاوتی را رقم زد. معمولا ارتباطات تلفنی ما در حد اطلاع‌رسانی خبری بود اما در ۱۲روز اخیر به فرمول جدیدی رسیدیم تا بتوانیم جدا از میز اصلی برنامه، ارتباط لحظه‌ای با مدیران و کارشناسان شهری برقرار کنیم. این اتفاق معمولا در طول سال به‌صورت سناریوی از پیش تعیین‌شده رخ می‌داد اما در این مدت، فاز خبری برنامه ‌شکل ویژه‌تری پیدا کرد. همچنین، به بحث اطلاع‌رسانی و خبررسانی در روزنامه تهران ۲۰ که در طول سال فعال است، توجه خاصی داشتیم. 
 
پرونده‌هایی که کماکان پیگیری می‌شوند 
وی با تاکید بر این‌که پرونده‌های ویژه تهران۲۰ در کنار موضوعات مناسبتی، کماکان پیگیری می‌شوند، عنوان می‌کند: پیگیری موضوعات قبلی نیز همچنان ادامه دارد و پرونده‌های ثابت برنامه باز است. به‌عنوان‌نمونه، در ۳ ــ ۲ روز گذشته پرونده بانوان مطرح بود. بر همین اساس، در یکی از روزهای گذشته، به بررسی اقدامات ویژه شهرداری درخصوص بانوان شهر تهران پرداختیم. همچنین، موضوعات مرتبط با هلال‌احمر نیز به مناسبت برخی اتفاقات اخیر مورد توجه قرار گرفت. پرونده‌های مسکن، حمل‌ونقل عمومی و آلودگی هوا همچنان روی میز برنامه قرار دارند و با بازگشت تهران به وضعیت عادی، این موضوعات نیز مجددا پیگیری خواهند شد. 
 
انعکاس خدمات به مردم
تهیه‌کننده تهران ۲۰ ادامه می‌دهد: به‌طورکلی در این برنامه، نیازهای مخاطبان بازتاب پیدا می‌کند و موضوعاتی که بیشتر مورد توجه قرار دارند، در شب‌های پخش به‌صورت ویژه‌تری بررسی می‌شوند. تفاوت اصلی تهران ۲۰ با تولیدات همکاران پرتلاش شبکه خبر در طول جنگ تحمیلی اخیر این بود که علاوه بر تحلیل و اطلاع‌رسانی منظم و ثابت که در شبکه خبر انجام می‌شد، به نقش ارگان‌های فعال شهری نیز پرداختیم. این مسأله علاوه بر حضور کارشناسان سیاسی، امور بین‌الملل و نمایندگان مجلس، به‌ویژه اعضای کمیسیون امنیت بود. در این راستا، مدیر و سخنگوی هلال‌احمر، رئیس اورژانس پایتخت و دیگر مسئولان ارگان‌هایی که در روزهای جنگ تحمیلی خدمات مهمی به مردم ارائه می‌کردند، به برنامه دعوت شدند. در روزهایی که بسیاری از مشاغل تعطیل بود و برخی حتی در شهر حضور نداشتند، این ارگان‌ها همچنان فعالانه به خدمت خود ادامه می‌دادند و ما تلاش کردیم این خدمات را به تصویر بکشیم. 
 
​​​​​​​روزنامه‌ای ویژه یک برنامه تلویزیونی 
احمدی در تشریح بخش ویژه‌ای که با عنوان «روزنامه تهران۲۰»پخش می‌شود، بیان می‌کند: روزنامه تهران ۲۰ با دو تیتر و دو جلد اصلی، همزمان با گفت‌وگو با مدیران مرتبط منتشر می‌شود. به‌عنوان‌مثال، اگر وضعیت سوخت شهر تهران خبر اول روزنامه تهران ۲۰ بود، بلافاصله با سخنگوی شهرداری و مدیران مرتبط ارتباط می‌گرفتیم. بر این اساس، از این پس اخبار تهران ۲۰ که در حوزه روزنامه تهران منعکس می‌شود، با حضور کارشناسان مرتبط و به‌صورت جدی‌تری دنبال خواهد شد. درواقع در قالب جدید برنامه، دیگر صرفا به‌شکل سنتی روزنامه که فقط توسط مجری خوانده می‌شود اکتفا نمی‌کنیم. در این ساختار، کارشناس و مسئولان نیز به‌صورت تلفنی یا حضوری روی خط می‌آیند و به تحلیل اخبار و موضوعات مختلف می‌پردازند.  این تهیه‌کننده عنوان می‌کند: در بخش روزنامه تهران۲۰، مجری برنامه با استفاده از وال گرافیکی، به خوانش اخبار اصلی روز می‌پردازد و هریک از آنها با حضور کارشناس مورد بحث و تحلیل قرار می‌گیرند. روزنامه تهران ۲۰ به‌صورت اختصاصی و گرافیکی طراحی شده و بخش گفت‌وگوی تلفنی برنامه نیز با موضوعات مطرح‌شده در همین بخش مرتبط است. درواقع، بخش تصویری که پیش از این با عنوان «تهران چه‌خبر» پخش می‌شد، اکنون با ساختار جدید و حرفه‌ای‌تر در قالب روزنامه تهران ارائه می‌شود. 

مطالبه‌گری را ادامه می‌دهیم
احمدی با اشاره به رویکرد مطالبه‌گرانه برنامه می‌گوید: در تعریف تهران ۲۰ و با رویکرد مطالبه‌گرانه، سرعت‌عمل در رسیدگی به موضوعاتی که نتایج ملموس برای شهروندان داشته باشد مورد توجه قرار گرفته است. در مورد محتوای مربوط به محرم نیز باید به این نکته اشاره کنم که در این هفته، دو محور ویژه را در دستورکار داریم: گفت‌وگو با شاعران و بررسی سبک و سیاق و فرهنگ عزاداری در شهر تهران، چراکه عزاداری برای سالار شهیدان در کشور ما براساس آداب و سنن هر شهر و استان متفاوت است و تصمیم داریم در تهران نگاه ویژه‌ای به سنت‌های اصیل عزاداری داشته باشیم. همچنین، پرونده‌ای با موضوع شعر عاشورایی با حضور چند تن از شاعران برجسته حوزه مدیحه‌سرایی امام‌حسین(ع) در اتاق‌فکر برنامه مطرح شده که به‌زودی به آن خواهیم پرداخت. پرداختن به هیأت‌های عزاداری و مراسم‌های‌ مختلف شهر تهران، به‌ویژه تمهیداتی که برای برگزاری آنها در نظر گرفته شده، ازجمله محدودیت‌های ترافیکی، از دیگر موضوعات مهم این هفته است‌؛ چراکه این اقدامات به نظم بهتر اجرای مراسم‌های عزاداری در تکایا کمک خواهد کرد، به‌ویژه هیأت‌های اصلی شهر تهران که رفت‌وآمد بیشتری دارند. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها