پیشکسوت گویندگی رادیو مطرح کرد:

«ایران من» جشنواره ای برای هدایت برنامه سازی

گفت‌وگوی صمیمی با غلامعلی امیرنوری که بیش از پنج دهه است در رادیو گویندگی می‌کند

با عشق پشت میکروفن رادیو می‌نشینم

برای این شماره از قاب‌کوچک روزنامه جام‌جم، میزبان غلامعلی امیرنوری، هنرمند گرانقدر رادیو هستیم تا از خاطرات شیرین و تلخ سال‌های فعالیتش در رادیو بدانیم، از فرازونشیب‌های این مسیر پرپیچ‌وخم، از لحظات ناب و فراموش‌نشدنی و از عشقی که همواره او را به این هنر ماندگار پیوند داده است.
برای این شماره از قاب‌کوچک روزنامه جام‌جم، میزبان غلامعلی امیرنوری، هنرمند گرانقدر رادیو هستیم تا از خاطرات شیرین و تلخ سال‌های فعالیتش در رادیو بدانیم، از فرازونشیب‌های این مسیر پرپیچ‌وخم، از لحظات ناب و فراموش‌نشدنی و از عشقی که همواره او را به این هنر ماندگار پیوند داده است.
کد خبر: ۱۴۹۹۱۲۴
نویسنده احمد باقری - خبرنگار
 
با او همراه می‌شویم تا در این مصاحبه صمیمانه، به اعماق دنیای پررمزوراز رادیو سفر کنیم و از زبان او، خاطراتی شنیدنی و درس‌هایی ارزشمند بیاموزیم.

استاد!وقتی صحبت ازدنیای ادبیات‌می‌شود ناخودآگاه‌برقی درچشمان شما می‌درخشد.این علاقه‌فراوان ازکجانشأت می‌گیرد؟ 
علاقه‌ام به دنیای ادبیات به مقطع کودکی برمی‌گردد، زمانی که پدرم در شب‌نشینی‌های خانوادگی، داستان‌های شاهنامه و اشعار حافظ را با صدای بلند می‌خواند و ما هم گوش می‌دادیم. هنوز مدرسه نمی‌رفتم؛ من را به خانه همسایه‌ که فامیل‌مان هم بود فرستاد تا کتاب بگیرم، سپس آن را باز کردم که ببینم پدرم چه کتابی را می‌خواند؛ نوشته‌هایی به شکل رمز و اشاره وجود داشت؛ بنابراین علاقه‌مند شدم تا یاد بگیرم. درواقع از همان زمان به خواندن شعر علاقه‌مند شدم. زنگ‌تفریح برای بچه‌ها شعر و داستان می‌خواندم و برای‌شان ادای گوینده‌ها را درمی‌آوردم. همه گوش می‌دادند و خوش‌شان می‌آمد. همین انگیزه باعث شد در رادیو گوینده برنامه‌های ادبی باشم.

شنیده‌ایم برای ایرانصدا شاهنامه را خواندید. دراین‌باره برای‌مان توضیح دهیدکه چطورشد شاهنامه‌خوانی راشروع کردید.
تولید کتاب‌های صوتی که به همت ایرانصدا انجام می‌شود،ماندگار است ومن هم علاقه‌مند هستم زبان شیرین فارسی ماندگار بماند. به همین دلیل شاهنامه‌خوانی را برای ایرانصدا آغاز کردم.ضمن این‌که روزبه‌روز بر محبوبیت کتاب‌های صوتی افزوده می‌شود و کمبود زمان و سرعت زندگی امروزی، باعث شده افراد بیشتر تمایل به کتاب‌های صوتی پیدا کنند.از شنیدن لذت می‌بریم و این روش می‌تواند جایگزین خوبی برای مطالعه سنتی باشد. ازسوی دیگر زبان فارسی یکی از غنی‌ترین زبان‌ها در زمینه ادبیات و شعر است. اماهنوز هم چالش‌هایی درنحوه خوانش و گویندگی وجود دارد.امروزه برای نسل جوان، فهم درست از ادبیات فارسی و حفظ لطافت‌های زبان ضروری است. ظرفیت‌های خاص زبانی و معنایی باعث می‌شود که افراد بسیاری به سمت زبان فارسی جذب و با اشعار وادبیات زیبای آن آشنا شوند.علاوه‌برآن برای رادیوفرهنگ هم «کلیلک و دمینک» را گویندگی کردم که امیدوارم مورد توجه شنوندگان قرار بگیرد. هرازگاهی هم برای دیگر شبکه‌های رادیویی برنامه‌های ادبی را گویندگی می‌کنم.

شما سال‌های زیادی است که وارد ساختمان شهدای رادیو می‌شوید و با عشق و علاقه برنامه اجرا می‌کنید. به نظرتان این عشق و علاقه به رادیو به‌خاطر کدام‌یک از ویژگی‌های این رسانه است؟
رادیو و تلویزیون جایگاه خود را دارند و هیچ‌کدام نباید همدیگر را تحت‌الشعاع قرار دهند. رادیو یک رسانه گرم است که همه‌جا قابلیت استفاده دارد. شما مشغول هر کاری باشید، می‌توانید به رادیو هم گوش دهید اما تلویزیون به‌دلیل این‌که تصویر دارد باید یکسره حواس خود را به تصویر بدهید. من همیشه عاشق رادیو بودم و هستم. هنوز هم بعد از گذشت این همه سال عاشقانه برای این رسانه کار می‌کنم.

خودتان چقدر سعی می‌کنید تجربیات ارزشمندتان را در اختیار جوانان قرار دهید؟
آموزش و انتقال تجربیات به نسل جدید اهمیت زیادی دارد. من در سفرهایی که به شهرهای مختلف ایران داشتم، به تدریس و آموزش علاقه‌مندان پرداخته‌ام. در عمل به این نتیجه رسیدم که علاقه‌مندی و اشتیاق جوانان می‌تواند در ارتقای کیفیت تولید کتاب‌های صوتی موثر باشد. ما باید این گنجینه‌های ادبی را حفظ و نسل جدید را با آنها آشنا کنیم، چراکه زبان فارسی یکی از زیباترین و کامل‌ترین زبان‌های دنیاست.

کدام‌یک از برنامه‌هایی که گویندگی کردید را دوست دارید؟
من هر برنامه‌ای که قبول می‌کردم و مشغول می‌شدم را بدون استثنا دوست داشتم. همیشه آموزش برایم خیلی جذابیت داشته و دارد و واقعا از آن لذت می‌برم. درمجموع در همه سال‌های فعالیتم در شبکه‌های مختلف رادیو حضور داشتم. همچنین چند برنامه تلویزیونی با محوریت ادبیات و شعر هم اجرا کردم. یکی از تهیه‌کنندگان رادیو، مهدی علی‌احمدی طرحی را داد که قبول کردم و به برنامه «شاخه‌طوبی» رفتم. از آنجا شروع شد و برنامه‌های دیگر مانند شباهنگ، غزل‌های امام و ... پیش‌آمد. حتی در شروع شبکه جام‌جم، من طرحی را دادم که تهیه‌کننده، نویسنده و مجری برنامه‌ای به‌نام «نگارستان سخن» بودم که شاید تا ۵۰ قسمت پخش شد. درمجموع شعر وعلاقه‌‌ام به ادبیات باعث شد تابه امروز گویندگی بسیاری از برنامه‌ها را با این محوریت داشته باشم. همچنان هم با عشق وعلاقه پشت میکروفن رادیو می‌نشینم.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها