ازانیمیشن گرفته تا مجموعههای نمایشی، برنامههای رادیویی و...در دست تولید است و اهالی هنر تلاش دارند با خلق آثار فرهنگی و هنری، دین خود را به مخاطبان رسانهملی ادا کنند. در این میان تلاش کردیم در انبوه تولیدات سراغ سه نفر از تولیدکنندگان برنامهها در صداوسیما برویم و از چگونگی تولید این آثار گزارشی تهیه کنیم که در ادامه میآید.
شکرستان رفیق دیرینه
«شکرستان» ازجمله مجموعههای انیمیشن بومی ایرانی است که از سالیان گذشته مهمان خانهها شده و استقبال خوبی از سوی مخاطبان رسانهملی از آن بهعمل آمده است.مسعود صفوی، تهیهکننده برنامه تلویزیونی شکرستان در گفتوگو با قاب کوچک با اشاره به تمایز فصل جدید این برنامه گفت: در فصل جدید موضوعات قصهها بیشتر اجتماعی انتخاب شدهاند و به دغدغههایی که در اجتماع است، میپردازد، مانند مسائل شهروندی همچون ترافیک و آبوهوا.وی تصریح کرد: داستانهای فصلهای گذشته بیشتر درباره موضوعات خانوادگی بود اما در این فصل به مسائل بیرون از خانواده و کلیت جامعه توجه بیشتری شده است. تهیهکننده شکرستان درباره کاراکترهای این انیمیشن گفت: هیچ شخصیت جدیدی به این فصل اضافه نشده است.گفتنی است این فصل از انیمیشن سریالی شکرستان را فرزاد شیرمحمدی روایت میکند.
ازدواج جوانان موضوع یک مجموعه نمایشی
عبدالرضا فیروزان، نویسنده، کارگردان و تهیهکننده تلویزیون نیز از تولید یک مجموعه با رویکرد ازدواج جوانان خبر داد.
او دراینباره به قاب کوچک گفت: با همراهی مرضیه شهلایی در حال نگارش فیلمنامه مجموعهای بهنام «پیوند» هستیم. وی افزود: نگارش فیلمنامه این سریال ۲۶قسمتی با موضوع ازدواج جوانان تا آخر فروردین به اتمام میرسد. فیروزان تصریح کرد: این مجموعه بهصورت اپیزودیک با حضور چند بازیگر ثابت و مهمان تولید خواهد شد. وی گفت: کار در تلویزیون باید امیدبخش و نشاطآور بوده و بهطور غیرمستقیم جنبههای اجتماعی و فرهنگی هم داشته و آموزنده باشد.
اینجا تهران است مجلهای رادیویی با طعم امید و پیشرفت
رادیو هم اینروزها در تدارک برنامههای متعددی است.بهروز تشکر، مجری برنامه رادیویی «اینجا تهران است» نیز در گفتوگو با قاب کوچک با اشاره به اجرای این برنامه از مردادماه گفت: از مردادماه اجرای این برنامه را بهعهده داشتم و پنجشنبهها و جمعهها اجرا داشتم. این روند تا شب عید ادامه داشت، اما پس از آن تصمیم گرفتم که دیگر ادامه ندهم. دلیلش هم این بود که هشت ماه متوالی تمام پنجشنبهها و جمعهها را به اجرای برنامه اختصاص داده بودم. وی درباره برنامه اینجا تهران است، اظهار کرد: این برنامه، یک مجله رادیویی با رویکرد امیدبخشی است که به پیشرفتهای پایتخت میپردازد. ما در این برنامه با نخبگان، کارآفرینان و جوانان موفق تهرانی گفتوگو میکردیم. همچنین به معرفی محلههای قدیمی تهران و پیشینه تاریخی آنها میپرداختیم.
این مجری رادیویی توضیح داد: معرفی کارآفرینانی که با سرمایههای اندک فعالیت خود را آغاز کرده و به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند نیز بخش دیگری از این برنامه رادیویی بود. تشکر در پاسخ به این پرسش که بین رادیو و تلویزیون کدام را ترجیح میدهد، اظهار کرد: به لحاظ دستمزد، تلویزیون بهتر است اما من به هر دو علاقه دارم و معتقدم که باید در هر دو فضا فعال باشم. هر زمان که برنامه تلویزیونی داشته باشم، حتما یک برنامه رادیویی را نیز اجرا خواهم کرد. وی با بیان اینکه در ابتدای ورود به سازمان صداوسیما در حوزه خبر فعالیت میکرده است، اظهار کرد: حدود ۱۵سال در واحد مرکزی خبر فعالیت داشتم اما علاقهام به اجرا باعث شد از حوزه خبر فاصله بگیرم. معتقدم که لازمه اجرای تلویزیونی، داشتن تجربهای مشابه بازیگران سینماست؛ همانطور که بازیگران، تئاتر را بهعنوان یک تجربه ضروری میدانند،برای من هم رادیوچنین نقشی دارد.تشکرگفت: رادیو برای من فضایی دلنشینتر،رمانتیکتر و احساسیتر دارد. به همین دلیل هر سال حتی برای یک فصل هم که شده، اجرای یک برنامه رادیویی را میپذیرم.
وی در پایان با ذکر مزیتهای رادیو عنوان کرد: رادیو بهدلیل دسترسی آسانتر برای مخاطبان، فضایی گرمتر و راحتتر دارد. درحالیکه تلویزیون بهدلیل ویژگیهای بصری، شکل ارتباطی متفاوتی رامیطلبد.با اینحال، هر دو رسانه ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند و من به هر دو پایبندم.