این طرح یکی از بزرگترین و منحصربهفردترین طرحهای تولید با مدیریت هوشمند حوزه فنی سازمان و بزرگترین استودیوی VFX آسیا برای فناوری تولید مجازی و پنجمین استودیوی بزرگ تولید مجازی جهان بهشمار میرود.
دکتر جبلی بهرهبرداری از فناوری تولید مجازی را گام مهمی در صرفهجویی تولیدات فاخر تلویزیونی دانست و افزود: این ابرپروژه فرهنگی، نهتنها صداوسیما بلکه زیرساخت صنعت تصویر کشور را متحول خواهد کرد. ضمن اینکه این سریال به منزله کارگاهی آموزشی در حوزه تولید مجازی به شمار میرود و مسیر تولیدات فاخر و ویژه را هموار خواهد کرد.
تحول و نوآوری در رسانه کشور
وی با اشاره به آمادهسازی۲۰۸ کانال تلویزیونی درانتخابات۱۱اسفند سال گذشته مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اجرای این طرح در کمتر از سه ماه یکی از برگهای زرین سند تحول در حوزه توسعه و فناوری رسانه بود. رسانهملی با اصلاح قانون انتخابات اجازه گرفت در تبلیغات ورود کند که تا زمان محقق شدنش برای بسیاری از نمایندگان مجلس پخش محتوای انتخاباتی باورپذیر نبود.
رئیس رسانهملی ظرفیت علمی، دانش، خلاقیت و نوآوری در رسانهملی را امر منحصربهفردی درکشور عنوان کردوگفت: افتخارات درخشانی که همکاران فنی در برهههای مختلف کسب کردند و چالشهایی که پشتسر گذاشتند، از مهمترین ظرفیتهایی بود که تاثیر عملکرد درست را به تصویر کشید. وی با اشاره به اظهار شگفتی دبیرکل اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا-اقیانوسیه از توسعه فناوری صوتوتصویر در رسانهملی گفت: احمد ندیم در بازدید از راهاندازی کانالهای انتخاباتی از جمله ۱۶ کانال انتخاباتی در صداوسیمای مرکز اصفهان، آن را باورنکردنی دانست و توسعه زیرساختهای ما را تحسین کرد.
نشانهای از تحقق خط سبز و نوآوری در رسانهملی
دکتر جبلی افزود:شما درانتخابات مجلس ثابت کردید سرفصل خط سبزی عمل کردن،امکانپذیر و شدنی است.برای این اقدام بلندپروازانه و خط سبزی که شما در معاونت فنی رقم زدید، صداوسیما جایزه ABU ۱۴۰۴ را کسب کرد. رئیس رسانهملی یادآور شد: زمانی که اتفاقات تلخ شهادت رئیسجمهور مردمی رخ داد و بعد، انتخابات ریاست جمهوری را درپیش داشتیم، در فاصله ۲۰ و چند روز، سازمان توانست سختترین عملیات انتخاب ریاست جمهوری را برگزار کند، انتخاباتی که پس از انقلاب بینظیر بود، چراکه همراه با مناظره به دور دوم رفت.وی ادامه داد: انتخابات ۱۴۰۳ به عنوان یکی از حساسترین دورههای انتخابات به دور دوم رفت و در کمتر از یک ماه با کار جهادی، اقدامات موثری در زیرساختها انجام شد. دکتر جبلی تامین امنیت سایبری را کار بزرگی توصیف کرد و گفت: ما شاهد این کار بزرگ با همکاری حوزه صیانت و معاونت توسعه و فناوری بودیم، وی افزود: یکی از کارهای بزرگ و خدمات درخشان معاونت توسعه و فناوری، اقدامات پدافند غیرعامل در عملیات صادق یک و دو بود و سازمان خود را برای موقعیتهای این چنینی آماده کرده است. رئیس رسانهملی خاطر نشان کرد: سال آینده اچدیسازی تمام شبکههای استانی انجام میشود، این حق بزرگی است که مخاطبان انبوه و مردم ما بر گردن رسانهملی دارند، حق مردم است که بهترین تصاویر را در استانها داشته باشند و این اقدام قدرت مدیریت پخش را بیشتر میکند. وی با اشاره به لزوم توجه به حوزه هوش مصنوعی در همه جنبههای رسانه اظهار کرد: در حوزه هوش مصنوعی نباید از رقبای داخلی عقب بمانیم. حوزه هوش مصنوعی اکنون از فضای تخصصی نخبگانی خارج شده به کارکردهای عمومی رسیدهاست. دکتر جبلی اظهار امیدواری کرد که به عنوان بزرگترین تولیدکننده محتوای تصویر در کشور در این زمینه موثر باشیم. رئیس رسانهملی در پایان یادآور شد: جایگاه سازمان صداوسیما در مقام یکی از اعضای کمیته هوش مصنوعی در کشور، ایجاب میکند که در این حوزه ارتقا پیدا کنیم.
اهدای لوح تقدیر و تندیس
در پایان مراسم اختتامیه بیستویکمین اجلاس فناوری رسانه به شرح زیر، به برترینهای هر بخش، لوح تقدیر و تندیس اهدا شد.
مدیران ارزیابی فنی: گروه طیف فرکانس، اندازهگیری و ارزیابی فنی: سیدحسین حسینی از صداوسیمای استان قزوین، گروه مانیتورینگ: شارضا عباسی از صداوسیمای استان خراسانرضوی.
معاونین فنی صداوسیمای استانها: مهدی سماواتیان از صداوسیمای استان همدان، محمدامین صفاری از صداوسیمای استان قزوین، مهدی بنیطالبی از صداوسیمای استان چهارمحالوبختیاری.
مدیران کل مراکز: گروه الف: داریوش دبیقی؛ مدیرکل صداوسیمای استان خوزستان، گروه ب: سعید انبارلوئی؛ مدیرکل صداوسیمای استان قزوین، گروه ج: علیرضا کیخا؛ مدیرکل سابق صداوسیمای استان سیستانوبلوچستان و از نگاه ویژه معاون توسعه و فناوری رسانه: علی مرادی؛ مدیرکل صداوسیمای استان کردستان. البته لوح تقدیر و تندیس بیستویکمین اجلاس فناوری رسانه از نگاه ویژه معاون توسعه و فناوری رسانه نیز به مهندس فرشید بهجتمحمدی؛ قائممقام معاونت توسعه و فناوری رسانه تقدیم شد.
رونمایی از ۱۲ طرح برتر و جدید فنی
لازم به ذکر است، در این روز و پس از آیین اختتامیه، دکتر جبلی با همراهی مهندس شریفی، معاون توسعه و فناوری رسانه و دیگر مدیران ارشد رسانهملی باحضور درسالن خورشیدمرکزهمایشهای بینالمللی صداوسیما،ضمن بازدید از۱۱پروژه شاخص عرضهشده در این نمایشگاه، از ۱۲طرح جدید صنعت رسانه نیز رونمایی کرد.
طرحهای رونماییشده شامل؛ سامانه هوشمند و پرتابل تشخیص خرابی دیزل ژنراتورها با استفاده از هوش مصنوعی، سامانه اطلاعرسانی رویدادهای زیرساختی تاسیسات و نمایش مصارف لحظهای، سامانه مستندسازی و تحلیل مصرف انرژی در سازمان، سامانه هوشمند و یکپارچه مانیتورینگ اعلام حریق سایت جامجم، دستگاه تأخیردهنده و سوئیچ اضطراری صدا، دستگاه پدستال و هد انکدری سامانههای تولید مجازی و واقعیت افزوده کارت توزیعکننده سیگنال ویدئویی ۴K-UHD) ۱۲G-SDI)، دستگاه انکدر صدا و تصویر ارتقاءیافته، پروژکتورهای سینمایی استودیوهای تولید مجازی، دستگاه فرستنده رادیویی و تلویزیونی پرقدرت چندمنظوره هواخنک، سامانه مدیریت دارایی معاونت توسعه و فناوری رسانه بود.
همچنین دیگر پروژههای شاخص عرضهشده در این نمایشگاه که شامل؛ سامانه خلاصهسازی ویدئوی گفتوگومحور با استفاده از هوش مصنوعی،سامانه خلاصهسازی ویدئوی گفتوگومحور مبتنی برهوش مصنوعی،سند بهکارگیری ابزارهای هوش مصنوعی درصنعت رسانه (فاز۱)،سامانه مانیتورینگ هوشمندزیرساخت وسرویسهای معاونت فضای مجازی،سامانه مدیریت آفیش برنامههای زنده، سامانه مدیریت نصب وجانمایی بستر فیبرنوری سازمان،سامانه پایش تنشهای سازهای،راهاندازی سامانه اتوماسیون وب رادیونما، دستگاه میکسر صدای استودیوهای تولید و پخش، فعالیتهای ساخت انیمیشن با استفاده از هوش مصنوعی بود.