یاد‌نامه «جام‌جم» برای مسعود اسکویی، گوینده رادیو

خاموشی صدای ماندگار ورزش

نگاهی به سال‌ها فعالیت مسعود اسکویی در رادیو و تلویزیون

صدای همیشه جوان

کمتر گوینده و کارشناس ورزشی را سراغ داریم که بیش از پنج دهه در رادیو و تلویزیون فعالیت کند و با آن صدای خاص و پرصلابتش همچنان مخاطب را پای رادیو و تلویزیون بنشاند. او از سال۱۳۴۵ به استخدام تلویزیون ملی ایران درآمده و سابقه حدودا ۵۷سال گزارشگری و فعالیت در رادیو و تلویزیون را دارد.
کد خبر: ۱۴۵۲۴۱۳
نویسنده زینب علیپور طهرانی - گروه رسانه
 
او با عنوان گوینده اخبار ورزشی با تلویزیون ملی ایران شروع به کار کرد وبا گزارش بازی دوستانه فوتبال بین تیم‌های پرسپولیس و کویت (در کویت، سال ۱۳۵۰) وارد تیم گزارشگران شد.تخصص مسعود اسکویی در رشته‌های تنیس، والیبال، اسب‌دوانی و اتومبیلرانی است. او دوره تخصصی گزارشگری را در B.B.C و دوره تهیه‌کنندگی را به مدت یک‌سال در تلویزیون آلمان (برنامه اسپورت استودیو) گذرانده است وسال۱۳۷۱ نیز درکلاس تخصصی گزارشگری فینگلی، مدرس استرالیایی، شرکت کرده است.این گزارشگر پیشکسوت در برنامه‌هایی مختلف در جایگاه تهیه‌کننده، تولیدکننده، کارگردان و مجری فعالیت کرده که از آن‌جمله می‌توان به «جهان ورزش» و «گزارش ورزشی از شبکه دو»، در تلویزیون و صدای ورزش و عصر جمعه با رادیو  اشاره کرد. او همچنین مدتی مدیر روابط‌عمومی شبکه ورزش رادیو بوده است. در سال‌هایی که هنوز تلویزیون وارد خانه‌ها نشده بود، خیلی‌ها با صدای اسکویی، صحنه‌های مسابقات ورزشی را در ذهن تجسم می‌کردند؛ صدایی همیشه جوان وگیرا و منحصر‌به‌فرد که صاحبش، خاطرات زیادی از سال‌ها اجرا دارد. مسعود اسکویی، جزو اولین گوینده‌های خبری تلویزیون بوده که بعدها به ورزش راه پیدا کرد اما متاسفانه مدتی است به‌دلیل شکستگی ناحیه لگن و پا در بیمارستان بستری است. در این مدت هم برخی از مدیران صداوسیما به عیادت این گزارشگر پیشکسوت رفته‌اند و جویای حالش شده‌اند.
 
روایتی از یک زندگی
وی در گفت‌و‌گویی درباره ورودش به صداوسیما بیان کرده بود: ۹ آذر ۴۵ به استخدام تلویزیون درآمدم. تلویزیون هم اول فروردین ۴۶ تازه راه‌اندازی شد. بعد از سه سال من را به گروه ورزش فرستادند و قرار شد ما را به خارج از کشور بفرستند تا دوره ببینیم. یک سال را در تلویزیون ZDF آلمان گذراندم. در این مدت دوره تهیه‌کنندگی برنامه ورزشی  دیدم. قبل از هر کاری در انستیتوی گوته، زبان آلمانی خواندیم و بعد آلمان رفتیم و دوره دیدیم. این دوره‌ها شامل همه‌چیز بود. خصوصا این‌که آن روزها تلویزیون تازه رنگی شده بود و خیلی مهم بود که مقابل دوربین چه چیزی بپوشیم. به ما آموزش دادند که موقع خبرخوانی چه لباسی باید پوشید و موقع تهیه گزارش چه لباسی. در کویت به همراه آقای بهمنش گزارش تهیه می‌کردم. ایشان اسامی فوتبالیست‌ها را روی کاغذ مقابل من گرفته بودند. یک ربع خودشان گزارش می‌دادند و پنج دقیقه من. تخصص اصلی‌ام، والیبال است ولی چون آن زمان تعداد کسانی که گزارش ورزش می‌کردند کم بود فوتبال هم گزارش می‌کردم. مجبور بودیم همه ورزش‌ها غیر ازکشتی را گزارش کنیم. کشتی‌ها را خود آقای بهمنش گزارش می‌کرد اما بعدها کارمان تخصصی‌تر شد واولین گزارشگر تنیس در ایران شدم. اولین گزارشگر سوارکاری در ایران هم هستم. اولین گزارشگری اتومبیلرانی در ایران راهم انجام دادم. والیبال هم که رشته تخصصی خودم است و اولین گزارشگر والیبال هم هستم.اسکویی خاطراتی ازاین دست درطول۵۰سال زیاد دارد.اوگفت:دردوران آموزش یاد داده‌اند که باید طوری گزارش تهیه کنیم که مخاطب خودش را درکنار زمین احساس کند. وقتی درگزارش والیبال می‌گویم که از منطقه۲ آبشار را زدند، شنونده باید بداند منطقه ۲ کجاست.یک گزارشگر ورزشی باید دقیق شماره لباس ورزشکار را بلد باشد یا باید بداند پست فلان بازیکن چیست ودرچه منطقه‌ای بازی می‌کند.حتی رنگ لباس‌ها راباید برای شنونده توضیح دهیم، مثلا زمانی که می‌گویم توپ در منطقه ۲ خوابید باید تشریح کنم که توپ درمنطقه دوی زمین کدام تیم خوابید! اینها رابایددقیق درگزارش‌ها رعایت کرد که متاسفانه برخی دوستان از آن غافلند یا مثلا وقتی می‌گویم لیبرو  باید یک توضیحی بدهم که لیبرو چه کسی است.
   
استاد اسکویی شخصیت ماندگاری دارد
خسرو والی‌زاده، گزارشگر قدیمی که از حدود ۳۰ سال پیش فعالیت در رادیو را آغاز کرده، همکاری و رفاقت بسیاری با مسعود اسکویی دارد. وی در این‌باره به جام‌جم می‌گوید: می‌توانم بگویم من و آقای اسکویی بیش از ۳۰ سال است همکار هستیم و در واقع ایشان استاد من است. مرتب هم با هم کار می‌کردیم اما این اواخر به خاطر شرایط جسمانی، ایشان کمتر سر برنامه می‌آمد. اما مدام حالش را جویا می‌شوم و یکی دو روز قبل به عیادتش هم رفتم. به‌تازگی جراحی شده اما حال‌شان بهتر است. در این مدت هم وزیر و برخی بازیکن‌های قدیمی به عیادت‌شان رفته‌اند. خوشبختانه حال‌شان بهتر شده است که امیدوارم به‌زودی بهبودی کامل پیدا کرده و بتوانیم باز هم در خدمت‌شان باشیم.وی درباره همکاری‌های‌شان در برنامه‌های مختلف هم بیان می‌کند: ما در برنامه‌های بسیاری همکار بودیم اما برنامه‌ای که به صورت طولانی‌مدت در خدمت‌شان بودم برنامه «صدای ورزش» است که البته مدتی است پخش نمی‌شود.والی‌زاده درباره رمز و راز ماندگاری این گوینده پیشکسوت هم می‌گوید: من فکر می‌کنم دلایل بسیاری باعث می‌شود که یک نفر تا این حد در کار خود موفق باشد و مردم هم دوستش داشته باشند. یکی از مهم‌ترین آنها عشق به کارشان است. چون من هم این خصوصیت را دارم و به نظرم تا کسی به کارش عشق نورزد و آن را دوست نداشته باشد و در درجه اول به درآمد آن فکر نکند، می‌تواند در کارش موفق و ماندگار شود. من حتم دارم آقای اسکویی همین که سلامتیش را به‌دست بیاورد، قطعا باز هم دوست دارد پشت میکروفن بیاید و برنامه اجرا کند. مورد بعدی صدای ایشان است که بسیار صدای مخملی و ماندگار و بسیار جذاب و گیرایی دارد و بعد هم شخصیت و بی‌حاشیه بودنش و احترامی که در جمع رسانه‌ای‌های ورزشی دارد باعث چنین شخصیتی ماندگار شود. آقای اسکویی انسان بسیار باشخصیت و محترم و تحصیلکرده در کارش است.

عیادت مدیرکل روابط عمومی رسانه‌ملی از اسکویی

خدمت حرفه ای و مخلصانه
مدیرکل روابط عمومی رسانه‌ملی، عصر یکشنبه ۲۶ فروردین با حضور در بیمارستان لاله تهران از مسعود اسکویی، پیشکسوت رادیو عیادت کرد.به گزارش روابط عمومی رسانه‌ملی، حسین قرایی در این ملاقات، سلام دکتر جبلی، رئیس سازمان صداوسیما را به این گوینده و کارشناس ورزشی رادیو ابلاغ کرد.

تماس تلفنی رئیس رسانه ملی
سپس در تماسی تلفنی، دکتر جبلی مستقیما با اسکویی، گفت‌وگو و احوالپرسی کرد وگفت: پیگیر احوالات شما و دعاگوی‌تان هستیم.
قرایی،مسعود اسکویی راازاستوانه‌ها ونشانه‌های هویتی رادیومعرفی کرد ولزوم پیگیری وضعیت وی راوظیفه رسانه‌ملی دانست. مدیرکل روابط عمومی رسانه‌ملی گفت: استاد اسکویی تمام عمر خود را مخلصانه به رادیو و رسانه‌ملی خدمت کرده و حال ما باید قدردان زحمات شبانه‌روزی وی باشیم.
​​​​​​​قرایی در جریان مراحل درمان مسعود اسکویی قرار گرفت و اعلام کرد در صورت لزوم، اقدامات تکمیلی بیشتر نیز انجام خواهد شد.مسعود اسکویی، چند روز پیش براثر شکستگی ناحیه لگن و پا در بیمارستان لاله تهران، جراحی ودربخش مراقبت‌های ویژه بستری شده بودکه به بخش عمومی منتقل و پایان هفته با صلاحدید پزشکان مرخص شده و مراحل نقاهت و درمان در منزل انجام خواهد شد.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها