در گفت‌وگوی «جام‌جم» با رئیس شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره سرود گلبانگ آزادی مطرح شد

بهره‌مندی از قالب سرود در مسیر انقلاب

مهدی آذرمکان، مدیر شبکه رادیویی ایران و رئیس شورای سیاست‌گذاری نخستین جشنواره ملی «سرود گلبانگ آزادی» در گفت‌وگو با جام‌جم بیان کرد: هر سال که از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی می‌گذرد، معاندین و دشمنان نظام مقدس اسلامی سعی می‌کنند مردم را مأیوس و در برابر نظام قرار دهند.
کد خبر: ۱۴۴۷۵۹۰

توجه به هنرانقلابی وظرفیت‌های آن که می‌تواند پیام انقلاب را دربین نوجوانان وجوانان گسترش دهد،ظرفیت ویژه‌ای است که می‌بایست با فعالیت‌های نوآورانه درآمیخته شود تانتیجه نهایی حاصل شود.هدایت فرهنگی می‌بایست ازسنین پایین وازمدارس و دبستان‌ها آغاز شود تا به‌نوعی بتواند فرزندان این مرزوبوم رادرمقابل جنگ شناختی وترکیبی دشمن برای آینده بیمه کند. همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب در حکم ریاست محترم سازمان،نقشه‌راه سازمان را معین کردند، رسانه‌ملی باید آسایشگاهی برای بهره‌مندی چشم و دل همگان از جلوه‌های زیبایی وهنرباشد و زیبایی‌های خواندن سرود که البته بارها مورد تأکید معظم‌له بوده، می‌تواندضمن تلاش برای اجرای منویات ایشان،مخاطبان رانیزازاین ظرفیت بزرگ فرمی و محتوایی صداپایه بهره‌مند سازد. وظیفه رسانه‌ملی در دوره تحولی جدید، انجام فعالیت‌های خلاقانه وهنرمندانه است تاسهم مخاطب از آنتن رسانه و همچنین تعداد مخاطبان افزایش یابد؛ بدین منظور، رادیوایران در طلیعه چهل‌وپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی با هم‌افزایی و همکاری معاونت پرورشی وفرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش و استفاده ازظرفیت شبکه آموزشی دانش‌آموزی(شاد)، نخستین جشنواره ملی سرود گلبانگ آزادی(یادمان استاد جمشید جم، خواننده سرود ماندگار وانقلابی یاردبستانی من) را درسه مقطع دبستان، دبیرستان و برگزار می‌کند.

اهداف جشنواره
اهداف این جشنواره، هدایت فرهنگی نسل جدید با مضامین انقلابی ودینی در قالب جذاب سرود،ترویج هنر انقلاب در میان نوجوانان و جوانان، رسیدن به الگویی مناسب از هم‌افزایی سازمان‌ها و نهادهای مختلف فرهنگی کشور، ارتقای ذائقه شنیداری مخاطبان با شعر و سرود انقلابی و دینی و حمایت رسانه‌ای از فعالان عرصه تولید سرود است. این جشنواره که از نتایج جلسات ستاد تحول معاونت صدا بوده،ازبرکات کارقرارگاهی درمعاونت صداست.محورهای موضوعی آثار نیز هویت ملی، انقلاب اسلامی، دفاع‌مقدس و مقاومت، نواهای آیینی و موضوعات اجتماعی و فرهنگی است. گروه‌های سرود می‌توانند با شرکت در نخستین جشنواره ملی سرود گلبانگ آزادی در سه بخش اصلی، جانبی و ویژه به رقابت بپردازند. در بخش اصلی، سرپرست گروه سرود می‌بایست فایل صوتی سرود به همراه متن شعر سرود و تصویر گروه سرود و در صورت امکان نماآهنگ یا کلیپ اجرای سرود (ارسال این فایل اختیاری است)را به وبگاه جشنواره ارسال کند.دربخش جنبی که به‌عنوان سرودنگاری نام‌گذاری شده، شاعران و ترانه‌سرایان محترم می‌توانند متن شعر یا سرودی را که هنوز اجرا نشده و برای تولید سرود پیشنهاد می‌شود، به وبگاه جشنواره ارسال کنند. جایزه ویژه این جشنواره که ارتباط مستقیمی با مراسم راهپیمایی روز۲۲ بهمن دارد نیز مربوط به ارسال اجرای ویدئوی گروه‌های سرود روی استیج‌های مختلف درحاشیه راهپیمایی ۲۲بهمن۱۴۰۲ است واین قاب ماندگارکه امسال دربخش ویژه جشنواره انجام می‌شود، تعداد بسیار زیادی از اجرای سرودهای انقلابی را توسط گروه‌های سرود مردمی درراهپیمایی بزرگ مردمی ۲۲بهمن به یادگار خواهد گذاشت؛ این بخش در جشنواره سرود گلبانگ آزادی با عنوان «پویش سرود بهمن» نام‌گذاری شده است.  آذرمکان در مورد نام‌گذاری جشنواره افزود: قرار بود در کمیته داوران این جشنواره در خدمت استاد جمشید جم، خواننده سرود ماندگار و انقلابی یار دبستانی من باشیم که از همکاران پیشکسوت رادیو نیز بودند که متاسفانه در آستانه انتشار فراخوان جشنواره، این هنرمند انقلابی دعوت حق را لبیک گفتند و بنا بر این شد تا به پاس یک عمر جهاد فرهنگی و هنری ایشان، نخستین دوره این جشنواره با نام این عزیز معرفی شود.
  
ضرورت نهادینه‌سازی هنر انقلاب
غلامحسین طالبی دبیر نخستین جشنواره ملی سرودگلبانگ آزادی نیز گفت:نخستین جشنواره ملی«سرود گلبانگ آزادی»،در راستای تحقق سند تحول رسانه‌ملی وباضرورت نهادینه‌سازی هنر انقلاب وتوجه به مضامین دینی وانقلابی وتوجه ویژه به جشن‌های مدارس و ظرفیت دانش‌آموزی برای ایجاد شورونشاط در دهه مبارکه فجر وهمچنین پیوند رسانه و مردم از طریق ورود تولیدات مردم‌محور صداپایه به رسانه رادیو، طراحی و سعی شد این قالب جذاب هنری که در حال گسترش در بین نسل جوان است، در مسیر صحیحی قرار گیرد. قالب سرود که عمدتاً ما را به یاد دوران انقلاب اسلامی می‌اندازد، ظرفیت ویژه‌ای است که در میان قشر کودک و نوجوان، علاقه‌مندان بسیاری دارد و وظیفه رسانه حمایت از فعالان این حوزه برای ارج‌نهادن به تلاش‌های ایشان است.رادیوایران این بستر را در قالب کانون ایرانیاران رادیوایران ایجاد کرده که طی آموزش و توانمندسازی ایرانیاران سراسر کشور، آنها بتوانند در تولید محتوای صداپایه و داشتن سهم از آنتن رادیو مشارکت داشته باشند. به همین ترتیب، سرود نیز که جزو تولیدات مردم‌محور صداپایه است وبیشترین جذابیت را در میان نسل جدید دارد،درزمره حمایت ازفعالیت‌های مردمی قرار می‌گیرد. رادیو اعتقاد دارد باید در این جهاد فرهنگی، فضای رسانه‌ای را به‌نوعی مدیریت کرد تا هدایت فرهنگی نسل جدید در مقابله با امواج تحریف و تفتین به‌درستی صورت پذیرد.  طالبی تأکید کرد: سرودها در سه مقطع دبستان، دبیرستان و آزاد، ارزیابی و داوری می‌شود و لازم است در زمان ارسال مقطع موردنظر انتخاب شود.  در هر مقطع و هر محور موضوعی به آثار برگزیده در داوری نهایی در قسمت‌های شعر، تنظیم موسیقی، خوانندگی و اثر برتر دو جایزه برای نفرات اول و دوم و درمجموع ۴۱ جایزه اعطا می‌شود. جایزه برتر جشنواره به برترین اثر از بین تمام سرودها تقدیم می‌شود.
دبیر نخستین جشنواره ملی گلبانگ آزادی همچنین بیان کرد: قرار است بخش ویژه‌ای در جدول پخش رادیوایران برای پخش سرودهای ارسالی به وبگاه جشنواره در نظر گرفته شود تا بعد از پایان اولین دوره از ظرفیت‌ها و نتایج به‌دست‌آمده از این جشنواره به شکل مناسبی بهره‌برداری شود. شایان ذکر است آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی سرود گلبانگ آزادی، پس از داوری در دو مرحله انتخاب آثار و داوری نهایی برگزار خواهد شد که در وبگاه جشنواره به نشانی Kanoon.irib.ir و از طریق رادیوایران اطلاع‌رسانی خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها