تولید هفته
نوای گمشدن باران
قصه عجیب گمشدن باران را یادتان هست؟ سریال «آوای باران» با آن ماجراهای عجیبوغریبی که داشت، روایت زندگی مردی بهنام دکتر طاها ریاحی داروساز بود که سرنوشت عجیبی برای او و دخترش رقم میخورد. او پس از سالها به ایران بازمیگردد و بهدنبال دختر گمشده خودمیگردد و متوجه میشود که نادر و زیور، خواهرزاده و همسر خواهرزادهاش، نتوانستهاند از دخترش نگهداری کنند و دخترش از خانه بهدلیل آزار و اذیت آنها فرار کرده است. روایت این قصه با موسیقی و تیتراژ زیبای احسان خواجهامیری همراه بود تا درام قصه را ماندگارتر کند. موسیقی این سریال که این شبها از آیفیلم پخش میشود، بهنام تاوان بود که حالوهوای گمشدن و قصه زندگی باران را بهخوبی با نتهایش نشان میداد.
تیتراژ هفته
«بدل» به دهونک رسید
سریال «بدل» تازهترین تولیدی است که این روزها در دهونک تصویربرداری میشود. این سریال به تهیهکنندگی رضا نصیری و کارگردانی علیرضا مسعودی، قرار است در ۲۶ قسمت ۴۵دقیقهای ضبط شود. بدل که محصول تازه سیمافیلم است، فضای کمدی دارد و مثل حالوهوای کارهای قبلی مسعودی هم کمدی کلامی دارد و هم موقعیت. قصه حول محور یک خانواده و مناسبات آنها با هممحلهایهایشان میگذرد. ماجراهایی هم که میان اهالی محل و این خانواده میگذرد در سریال خواهیم دید.
دیالوگ هفته
سخن ماندگار «قاضی شارع»
تابهحال شده که در حال تغییر کانالهای تلویزیون باشید و به یکباره با یک دیالوگ، روی همان کانال بمانید؟ دیالوگ این هفته از همان دست جملات ماندگار است که در سریال «سربداران» مطرح شد. این دیالوگ مربوط به کاراکتر «قاضی شارع» با بازی علی نصیریان است که در یکی از قسمتهای این سریال میگفت: «قضاوت بسیار آسان است. کافی است بدانید داد چیست و بیداد کدام است. من، قاضی شارع، به شما میگویم داد آن است که سلطان بخواهد. کافیست به چشمهای سلطان و شمشیر او نگاه کنید. داد همان است. نترسید. بیایید. ردای مرا بستانید. در دم قاضی خواهید شد.» قاضی شارع، عالم دینی و قاضیالقضات شهر سبزوار بود که از طرف ایلخانان مغول به این سمت منصوب شده بود و در راستای اهداف آنان احکام را صادر میکرد. او سخنوری توانا بود که با ملایمت و لحنی شیرین، اصول و فروع دین اسلام را به نفع حکام مغول برای مردم تفسیر میکرد.
چهره هفته
چهره افسانهای یک بازیگر
«مستوران» در فصل اول خود با آن قصهها و افسانههای جذابی که داشت، مخاطبان زیادی را پای تلویزیون کشاند. این سریال داستان شهری خیالی بهنام مستوران بود که از نظر تاریخی میتوان آن را حوالی دوران صفویه لحاظ کرد. قصه فصل دوم، ۲۰ سال بعد از اتفاقات فصل اول روایت میشود. نقش اصلی مستوران یعنی لطفعلی را کاوه خداشناس برعهده دارد. محیا دهقانی در نقش همسر لطفعلی حاضر شده و فرهاد آئیش مراد و راهنمای اوست؛ فصل دوم «مستوران» یک شخصیت اصلی و مهم بهنام نوذر دارد که حاکمی مستبد است و نقش او را بهنام تشکر بازی کرده است. اما چهره این هفته را باید فرهاد آئیش دانست که در نقش ملاحسین نقشآفرینی کرده است. نوع بازی فرهاد آئیش همیشه خاص بوده و حالا به نظر میرسد که در مستوران هم خواهد درخشید. بازیگران دیگر این مجموعه، رابعه اسکویی(جادوگر)، الهه خادمی(غزال، رهبر قبیله وحشیها) و یدا...شادمانی (دوالپا) هستند که همان نقشهای فصل قبل را برعهده دارند.
نقل هفته
هشدار سربداران برای تاریخ
سریال سربداران هنوز هم برای خیلیهایمان خاطرهانگیز است و تماشایش، نکات تازهای را نمایان میکند. محمدعلی نجفی، کارگردان این سریال بهتازگی در صحبتهایی که با جامجم داشته به برخی نکات تولید این مجموعه اشاره کرده است. او گفته: قبل از انقلاب، تئاتر این کار را ساخته بودم. آن زمانی که سریال را ساختم، ابتدای پیروزی انقلاب بود. خودم جزو افراد فعال برای انقلاب بودم و قصد داشتم با این سریال بگویم اگر مراقب نباشیم، آینده انقلاب به چه سمتی میرود. بنابراین سریال سربداران را براساس موقعیت آن زمان ساختم. خیلی نشانهها هم به مسائل واقعی اشاره داشت و تجربیات خودم در جریان انقلاب بود. شخصیتهای سربداران بهنوعی در انقلاب حضور داشتند. ما در آن مجموعه یک کاراکتر بهنام قاضی شارع خلق کردیم که از شریح قاضی گرفته شده که ریختهشدن خون امامحسین(ع) را مباح اعلام کرد و دستور قتل ایشان را داده بود. او مجتهدی بود که میگفت چون امامحسین(ع) مراسم حج را نیمهکاره گذاشته، باید او را کشت. نجفی به این نکته هم اشاره کرده که تولید سربداران بهواسطه آشنایی او با حوزه معماری، با دکور و لوکیشن خاصی تولید شده بود.