در این مراسم همچنین شبکه کتاب در تلوبیون به صورت رسمی آغاز به کار کرد و از هویت بصری جدید این شبکه هم رونمایی شد. ضمن اینکه تفاهمنامهای هم بین معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و معاون فضای مجازی رسانهملی به امضا رسید.
غلامرضا نوری، معاون فضای مجازی رسانهملی در این مراسم بیان کرد: نقش اصلی اداره، تولید محتوا و اثربخشی در این شبکه بهعهده دوستان ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که باید به آنها خداقوت گفت و این همکاری در آینده نیز به بهترین شکل ادامه پیدا خواهد کرد.
به گزارش جام جم، نوری ادامه داد: فضای مجازی تحولاتی را با خود به همراه داشته و تاثیراتی را روی رسانه گذاشته است. بهگونهای که میتوان گفت رسانه قبل از اینترنت و بعد از اینترنت دو دنیای متفاوت از یکدیگر است. یکی از آثار این تحول خلق گونههای جدیدی از رسانه است.
وی با ذکر مثالی در این باره افزود: قبلا روزنامهها یکی از گونههای مهم و اثرگذار فرهنگی و رسانهای بود اما امروز ما تاثیر زیادی از مصرف تصویر صفحه اول روزنامه در گروههای فضای مجازی میبینیم. بنابراین ممکن است روزنامه را کمتر بخریم اما اثر عمیقی از آن در فضای مجازی میگیریم. البته مثالهای بسیاری در این حوزه میتوان زد.
نوری عنوان کرد: ما در شبکههای تلوبیون میکوشیم گونههای جدید را به آن اضافه کنیم. از این جهت من تلوبیون را یکی از پایههای مهم تغییر زیستی در فضای اجتماعی کشور میدانم.
محمد رستگار، مدیرکل راهبری اپراتورهای خطی معاونت فضای مجازی رسانهملی توضیحاتی درباره پخش آزمایشی این شبکه داد و گفت: بعد از گذشت یک سال و اندی از تولد این شبکه بهصورت رویدادی در نمایشگاه کتاب سال گذشته این بذر کاشته شد، قوام پیدا کرد و جوانه خودش را در هفته کتاب سال۱۴۰۱ زد و این جوانه رشد کرد و به مرحله بلوغ و هنری در نمایشگاه کتاب امسال رسید و از امروز بهصورت رسمی این شبکه در تلوبیون آغاز به کار میکند.
وی ادامه داد: فرآیند تاسیس شبکههای تلوبیونی و شبکههای بینسازمانی در صداوسیما مبتنی بر سند تحولی سازمان شکل گرفته و این ظرفیت در اختیار مجموعهها و ارگانهای مختلف قرار داده شده که از سکوی تلوبیون با مخاطب که تقریبا ماهانه ۲۵ میلیون نفر است، بهرهبرداری شود. رستگار افزود: امروز با رونمایی از پخش رسمی این شبکه محتواهای جدید فصل جدید از همکاری بین صداوسیما و وزارت ارشاد هم در بستر فضای مجازی و هم در بستر شبکههای اصلی سازمان آغاز خواهد شد.
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت ارشاد هم در بخشی از این مراسم گفت: امروز روز مبارکی است، چون این شبکه با موضوع کتاب آغاز به کار رسمی میکند. شبکهای که برای نهاد یا مجموعه خاصی نیست و متعلق به همه مردم ایران است. وی افزود: کتاب کالای مورد نیاز همه مردم ایران با سلیقهها و در سنین و سطح سواد مختلف است. مردم ما کتاب دوست هستند و به آن علاقه دارند. نشانه آن هم استقبال قابل تقدیر از نمایشگاه کتاب تهران است که ما افتخار میکنیم در جامعهای زندگی میکنیم که بزرگترین اجتماعمان پیرامون کتاب صورت میگیرد. میلیونها نفر از نمایشگاه کتاب بازدید میکنند که در دنیا نظیر ندارد. احمدوند عنوان کرد: این سطح از اشتیاق و علاقهمندی میطلبید رسانه مستقل و سراسری را در این حوزه داشته باشیم که علاقهمندان به کتاب همه رویدادهای کتاب را از این طریق دنبال کنند. این نیاز سبب راهاندازی این شبکه شد که البته در مدتی که شبکه بهصورت آزمایشی کار میکرد، تولیدات باکیفیتی هم داشت و مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. من لازم است از دوستان صداوسیما تشکر کنم که به این حوزه توجه داشتند. البته صداوسیما طبق تاکید مقام معظم رهبری نسبت به کتابخوانی، همواره به حوزه کتاب در برنامههایش توجه داشته است. وی گفت: تعداد زیادی نویسنده، مترجم و افرادی که در فرآیند تولید یک کتاب فعالیت میکنند، میتوانند مخاطب این شبکه باشند و نیاز خود را از این طریق پیگیری کنند. تلویزیون اینترنتی کتاب، نخستین شبکه تخصصی حوزه کتاب و نشر در ایران است که در سال ۱۴۰۱ با مجوز سازمان صداوسیما و با مالکیت محتوایی خانه کتاب و ادبیات ایران، راهاندازی شده و با تارنمای ketab.tv در تلوبیون بهصورت آزمایشی فعالیت کرده است. بر این اساس، فعالیتهای این تلویزیون اینترنتی از روزگذشته بهصورت رسمی در تلوبیون آغاز به کار کرد.
محمد رستگار، مدیرکل راهبری اپراتورهای خطی معاونت فضای مجازی رسانهملی در پاسخ به سؤال جامجم در خصوص تولید برنامههای این شبکه مجازی و همچنین پخش برنامههای حوزه کتاب تلویزیون در این شبکه گفت: تولید برنامهها متفاوت از برنامههای تلویزیون است و رویکردی که ما در شورای سیاست گذاری شبکه مشترکا بین معاونت فضای مجازی و وزارت ارشاد داریم، چارچوبهای متنوعتری از فضای تلویزیون طراحی و برنامهریزی شده است. برنامههایی از جنس «کتاب باز» را هم در این شبکه تولید میکنیم و ما بهعنوان معاونت فضای مجازی سیاستگذاری کلی محتوایی را انجام میدهیم. در حوزه وزارت ارشاد بهعنوان متولی اصلی محتوا، برنامهریزی صورت میگیرد و انواع مختلف محتوا و قالبها توسط دوستان طراحی و در شورا بررسی و تصویب میشود. وی افزود: ما همکاری برودکست و برودوند را در این رسانه طراحی کردهایم. برنامههای حوزه کتاب صداوسیما نه بهصورت بازپخش که بهصورت تعاملی با این شبکه در ارتباط خواهند بود. به عنوان مثال، اگر کنداکتور شبکه چهار کتابی را معرفی میکند که آنتن جا ندارد یا پویشی را در حوزه کتاب طراحی کند، این اتفاق به شبکه کتاب منتقل میشود. یعنی ادامه برنامه از شبکه کتاب قابل پخش است یا از شبکه کتاب به شبکههای تلویزیون سوییچ میکنیم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد