به گفته نویسندگان، این یافتهها که براساس دادههای بیش از ۱۷۹هزار کودک در ۴۰کشور است، نشاندهنده نیاز به سیاستهای جدید استفاده از رسانههای اجتماعی است که اثرات فقر را کاهش دهد. نویسندگان استدلال میکنند که اقدامات دولتها میتواند به محدود کردن رفتار ناکارآمد یا غیرعادی جوانان کمک کند. این رفتارهای نامطلوب شامل ناتوانی در کاهش زمان استفاده از صفحه نمایش یا دروغ گفتن در مورد استفاده از رسانههای اجتماعی به دوستان و خانواده است. به گفته نویسنده اصلی این مطالعه، میشلا لنزی، دانشیار روانشناسی در دانشگاه پادوآ در ایتالیا، نابرابری ممکن است اثرات منفی بر استفاده مشکلساز نوجوانان از رسانههای اجتماعی در سطوح فردی، مدرسه و ملی داشته باشد. سیاستگذاران باید ابتکاراتی را برای کاهش نابرابریها و محدود کردن رفتارهای ناسالم نوجوانان در استفاده از رسانههای اجتماعی ایجاد کنند. رسانههای اجتماعی اغلب توسط جوانان استفاده میشود و خطرات و فواید آن بهطور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. بهعنوان یک اعتیاد رفتاری، استفاده مشکلساز از رسانههای اجتماعی (PSMU) بهطور حرفهای به رسمیت شناخته نمیشود اما بهعنوان یک مشکل در سلامت جوانان تصور میشود. هدف از این مطالعه بررسی روابط بین استفاده مشکلساز از رسانههای اجتماعی نوجوانان و نابرابریهای اجتماعی ـ اقتصادی است که میتواند در سطوح فردی، مدرسه و ملی اندازهگیری شود. نویسندگان همچنین بررسی کردند که چگونه حمایت همسالان و خانواده بهعنوان تعدیلکننده بر این همبستگیها تأثیر میگذارد.
محققان بهمنظور تشخیص رفتارهای اعتیادمانند مرتبط با رسانههای اجتماعی، پرسشنامههایی را به بچهها دادند تا تکمیل کنند. فرمها بهصورت ناشناس و با حضور معلم یا مصاحبهکننده واجد شرایط در حین مشاهده در کلاس تکمیل شد.
هرکسی که تشخیص داده شود استفاده مشکلساز از رسانههای اجتماعی دارد، حداقل شش مورد یا بیشتر را گزارش کرده است. مواردی شامل استفاده از رسانههای اجتماعی برای فرار از احساسات ناخوشایند، تلاش برای استفاده کمتر از آن اما شکست خوردن و احساس بد در زمانی که از شبکههای اجتماعی استفاده نمیکنید.
نویسندگان سطح حمایت اجتماعی دوستان و خانواده و همچنین ثروت کشور را ارزیابی کردند. آنها همچنین درصد جمعیت هر کشوری را که از اینترنت استفاده میکردند درنظر گرفتند.
نتایج نشان داد نوجوانانی که در مدارسی با نابرابریهای اقتصادی بیشتر تحصیل میکردند، احتمال بیشتری برای گزارش استفاده مشکلساز از رسانههای اجتماعی داشتند. ارتباط بین استفاده مشکلساز از رسانههای اجتماعی و نابرابری درآمد در کشور تنها در نوجوانانی کشف شد که گزارش دادند از حمایت خانوادگی کمی برخوردار بودند. رابطه بین مشکلات اقتصادی و استفاده مشکلساز از رسانههای اجتماعی ممکن است بهدلیل عوامل مختلفی باشد. براساس یک ایده ارائه شده توسط نویسندگان، نوجوانان فقیرتر به احتمال زیاد عکسها و فیلمها را به اشتراک میگذارند زیرا آنها را با موقعیت و قدرت برابر میدانند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت