آرامش فقط در زیر سقفهای لوکس نیست

طاهره آشیانی: زنان بیشتر از مردان مشتری تلویزیون هستند، این گفته در کشور ما صددرصد قابل اثبات است ، بنابر این با شرایط موجود، رسانه ملی می تواند
کد خبر: ۱۳۹۰۰۷
به جز آموزش های فنی و تخصصی (که بیشتر درباره آشپزی ، گلسازی و خیاطی است) و پر کردن اوقات فراغت ، راههای رسیدن به بهداشت روانی مطلوب و امنیت اجتماعی بیشتر را نیزبه زنان نشان دهد.
زنانی که در طول روز ساعتهای متوالی از برنامه های تلویزیون تغذیه می کنندو از طریق این رسانه به الگوهای مطلوب خود نیز دست پیدا می کنند، بنابر این هر چه این الگوها متنوع تر باشد، گستره انتخاب برای مخاطبان نیز بیشتر است و آنها راحت تر می توانند با یکی از این الگوها همذات پنداری کنند و آن را به عنوان شخصیت مورد اعتماد بپذیرند.
سونیا پوریامین ، مجری و تهیه کننده تلویزیون که مدتی است برنامه «بانوی یاس»را از شبکه 3سیما در حال پخش دارد بر این اعتقاد است که تلویزیون به عنوان رسانه ای فراگیر، می تواند در خصوص زنان و مسائل آنها موثرتر و گسترده تر عمل کند.
پوریامین که «خود باوری» زنان را یکی از اصول بسیار مهم در پیشرفت آنان می داند، درباره الگوسازی تلویزیون برای این قشر از مخاطبان می گوید: جامعه ما سرشار از زنان موفق و گمنامی است که همگی آنها می توانند برای دیگر زنان الگوی مناسبی باشند، اما متاسفانه برنامه سازان تلویزیون چون می خواهند خیلی راحت و سریع به روند تولید و پخش برسند، کمتر درباره این زنان تحقیق می کنند و به همین دلیل از حضور آنان در برنامه های خود بهره نمی برند.
پوریامین معتقد است ، سریال سازان تلویزیون هم برای راحتی کار خود معمولا به سراغ شخصیت های زنی می روند که در دسترس است و قبلا در کارهای دیگر مطرح شده است.
وی در ادامه می گوید: این پرسشی اساسی است که چرا در سریال ها و فیلمهای تلویزیونی ما زنان محدودی به تصویر کشیده می شوند، زنهایی که عموما خانه دار هستند و در رفاه زندگی می کنند یا شغلهای تعریف شده و مشخص دارند.

جای خالی نوآوری


فلور سام ، فیلمنامه نویس و بازیگری که بیشتر در تلویزیون فعالیت می کند و تاکنون سریال هایی چون «مشق عشق» و «شبی از شبها» را از او دیده ایم به خانه و خانواده سالم اعتقاد دارد و بر این باور است که زن می تواند خانه ای امن برای خانواده خود بسازد که این خانواده سالم ، پایه گذار اجتماع سالم است.
سام درباره شخصیت های زن سریال های تلویزیونی وضرورت تنوع نقش ها می گوید: بهتر است شخصیت زن در سریال ها از اقشار مختلف جامعه انتخاب شوند؛ اما من براین باورم که لازم نیست زنان را با شغلهای عجیب و غریب به برنامه های نمایشی بیاوریم ، شخصیت هایی که کمتر بیننده ای با آنها ارتباط برقرار می کند.
سام در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که نباید زنهای موفق که در لایه های مختلف اجتماع زندگی می کنند و می توانند برای دیگران الگوی کارسازی باشند، نادیده گرفته شوند، می گوید: مهم پردازش درست شخصیت است.
اگر فیلمنامه نویس و کارگردان به کار خود مسلط باشند، می توانند شخصیت های متنوعی را وارد قصه کنند؛ اما این هدف وقتی اجرایی می شود که سیاستگذاری ها درست انجام شود و بر آنها نظارت صورت گیرد.
نویسنده سریال «مشق عشق» در ادامه می گوید: تلویزیون باید در پی نوآوری باشد، اما واقعیت این است که سازندگان آثار به سراغ کارهای سهل الوصول می روند.
سام در خاتمه تاکید می کند که سیاستگذاران تلویزیون باید برنامه سازان را مقید به ارائه تصویری نو و شایسته از زن کنند و بر این سیاست ها نظارت داشته باشند.
بیشتر سریال های تلویزیونی پرمخاطب در تهران ساخته می شوند. سریال هایی که پرمخاطب هستند، اما بیشتر تصویرگر زندگی آدمهایی هستند که در این شهر بزرگ با فرهنگ ویژه خود زندگی می کنند، اما واقعیت این است که رسانه ملی باید آیینه ای باشد مقابل مردم کل کشور.
زنان موفقی در گوشه گوشه این خاک پهناور زندگی می کنند که می توانند الگوی مناسبی برای زندگی پر تنش امروزی باشند. زنانی که در کنار کار و فعالیت ، خانه ای آرام برای خانواده خود می سازند و ثابت می کنند«آرامش» فقط در زیر سقفهای لوکس نیست ، آرامش در پناه محبتی است که زن برای خانواده خود می گستراند و جای این زنان در رسانه ملی واقعا خالی است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها