وزارت ارتباطات، مسئولیت فیلترینگ برخی پلتفرمها را تصمیم نهادهای ذیصلاح دانسته و گفته است: «لازم به یادآوری است که محدودیتهای ایجادشده اخیر روی دو پلتفرم اینستاگرام و واتساپ و نیز برخی سرویسهای دیگر که از اواخر شهریورماه ایجاد شده بنا به تصمیم مراجع ذیصلاح امنیتی بوده که با توجه به وضعیت جامعه اتخاذ شده و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اصولا در حوزه تصمیمات اینچنینی مسئولیتی ندارد.»
وزارت ارتباطات همچنین در بخش دیگری از توضیحات خود اعلام کرد: «برخی از سرویسهای محدودشده نیز با پیگیری این وزارتخانه و مساعدت مراجع مربوطه رفع محدودیت شدهاند.» احتمالا منظور از این بخش، بازگشایی پلتفرمهایی مانند اسکایپ و لینکدین بوده است. از سویی دیگر این وزارتخانه تاکید کرده در صورت تغییر مصالح و اعلام تصمیم رفع محدودیت دو سرویس واتساپ و اینستاگرام توسط همان مراجع، وزارت ارتباطات نیز نسبت به رفع مسدودسازی اقدام خواهد کرد.
وزارت ارتباطات باردیگر به حمایت از سکوهای داخلی و تشویق به استفاده از آنها پرداخت و اعلام کرد: «شبکههای اجتماعی داخلی در حال حاضر میتوانند خلأهای موجود را پر کرده و با ظرفیتهای ایجاد شده، قادرند نیازهای فعالان اقتصادی و کسبوکارها را برطرف کنند. استقبال از شبکههای اجتماعی باکیفیت داخلی رو به رشد بوده که با حمایت جدی مادی و معنوی وزارت ارتباطات از سکوهای داخلی در این مدت، میزان ترافیک مصرفی آنها و تعداد کاربر فعال روزانه آنها نیز تا چند برابر رشد داشته است؛ بهنحویکه برای اولین بار تعداد کاربر فعال روزانه بیش از ۱۵ میلیون نفر و ترافیک بیش از یک ترابیت بر ثانیه در یک سکوی بومی محقق شد.»
وزارت ارتباطات در بخش دیگری از جوابیه خود به یکی از روزنامهها اعلام کرد در حال حاضر طرح صیانت در مجلس پیگیری نمیشود: «در ابتدای این گزارش عنوان شده که تصویب طرح صیانت بیسر و صدا در حال پیگیری است. عجیب است که نگارنده این موضوع را نادیده گرفته که تصویب قوانین بر عهده قوه مقننه بوده و خارج از اختیارات قوه مجریه است. علیایحال طبق شواهد فعلی موجود، روند تصویب طرح مذکور در مجلس شورای اسلامی در حال حاضر پیگیری نمیشود.»
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد