به گزارش جام جم آنلاین، جام جهانی ۲۰۰۲ یکی از عجیبترین ادوار جام جهانی بود که برگزار شد. اولین دورهای که به میزبانی یک کشور آسیایی به انجام رسید و برای نخستین بار بیش از یک کشور، وظیفه میزبانی را به عهده داشتند. در همین مسابقات بود که کره جنوبی در قامت اولین تیم از قاره کهن به جمع چهار تیم پایانی راه یافت.
شاگردان گاس هیدینک در بازی یک چهارم نهایی در گوانگجو پذیرای اسپانیا بودند. لاروخا با ۹ امتیاز در دور گروهی صدرنشین شده بود و در مرحله یک هشتم نهایی با درخشش ایکر کاسیاس جوان در ضربات پنالتی از سد ایرلند گذشته بود. در طرف دیگر ماجرا کره جنوبی با هفت امتیاز، در دور گروهی جایگاه اولی را به خودش اختصاص داد. جنگجویان تائهگوک در دور دوم موفق شدند ایتالیا را با قضاوت عجیب بایرون مورنوی اکوادوری شکست بدهند و راهی مرحله سوم شوند.
بازی در نیمه نخست گلی نداشت اما اسپانیا به واسطه ارسالهای بلند بارها در حوالی دروازه لی وون جائه خطرساز شد. در ۴۵ دقیقه دوم هم مجددا تیم اروپایی بود که نبض بازی را در اختیار داشت. باراخا از روی یک ضربه ایستگاهی موفق شد با ضربه سر دروازه کره را باز کند اما جمال قندور مصری، خطای هافبک اسپانیا را گرفت و گل مردود شد.
در ادامه کره جلو کشید. آنها توسط پارک جی سونگ و لی چون سو میتوانستند به گل برسند اما آمادگی کاسیاس مانع از این اتفاق شد. بازی به وقتهای اضافه رفت.
بازهم اسپانیا گل زد و یک مرتبه دیگر این گل مردود اعلام شد. ضربه سر مورینتس در حالی وارد دروازه شد که کمک داور، ارسال از سمت چپ خواکین را در شرایطی دید که توپ از خط عبور کرده اما تصاویر آهسته نشان داد این اتفاق رخ نداده است. در ادامه اسپانیا یک تیرک هم زد تا کلکسیون بدشانسیهایش تکمیل شود.
در این جو سنگین و پرابهام بازی در ۱۲۰ دقیقه بدون رد و بدل شدن گل تمام شد و به ضربات پنالتی رفت. ۹ پنالتی زده شد.
پنالتی اول کره را هوانگ سون هونگ زد و توپ از زیر دستهای کاسیاس به درون دروازه غلتید. در ادامه فرناندو هیرو، پارک جی سونگ، باراخا، سئول کی هیون، ژاوی و آن جونگ هوان پنالتیها را با اطمینان نسبتا بالا به گل تبدیل کردند و نوبت به پنالتی چهارم اسپانیا رسید.
خواکینِ جوان پشت توپ قرار گرفت اما ضربه او به بدترین شکل ممکن راهی میانه دروازه شد و گلر باتجربه کرهایها موفق شد آن را دفع کند.
در ادامه کاپیتان هونگ میونگ بو، با فریب کاسیاس نتیجه را پنج بر سه کرد و کره جنوبی را به نیمهنهایی رساند. بعدا به واسطه این صعود درخشان نام این ورزشگاه به نام گاس هیدینک تغییر کرد و البته اسپانیاییها باخت به کره را یک دزدی بزرگ خطاب کردند.
شاگردان خوزه آنتونیو کاماچو به خانه بازگشتند و کره با قبول شکست مقابل آلمان و ترکیه در رده چهارم جهان ایستاد.
منبع: ایرنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد