به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ رئیس دبیرخانه کارگروه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص بیماری تب مالت گفت: بیشترین فصل انتقال بیماری تب مالت در اواخر بهار و اوایل تابستان است خصوصا فصل زایش دامها بیشتر میشود.
رئیس دبیرخانه کارگروه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: مدت زمان استاندارد جوشاندن شیرهای غیر پاستوریزه از زمانی که شیر به دمای جوش یا غل زدن برسد به مدت پنج دقیقه است.
بیگلری خاطر نشان کرد: وجود دامهای آلوده و کشتار غیر مجاز دام بیماری را به انسان منتقل میکند. بنابراین لزوم تقویت همکاریهای بین بخشی حائز اهمیت ویژهای است.
وی ادامه داد: راه اصلی انتقال بیماری تب مالت از طریق خوراکی است، اما در آغلها و محلهایی که دام نگهداری میشود و فاقد تهویه مناسب هستند، از طریق تماس با دام آلوده یا استنشاق ذرات آلوده بیماری میتواند منتقل شود.
بیگلری افزود: برای پیشگیری از بیماری تب مالت باید در وحله اول دقت کنیم که این بیماری در اثر تماس غیر بهداشتی با دام نیز منتقل میشود و در هر گونه تماس با دام باید حتما از وسایل حفاظتی و بهداشتی استفاده شود.
وی توصیه کرداز خرید گوشتهای بین جادهای خودداری شود، چون هیچگونه اطلاعی از سلامت آنها در دسترس نیست و باید گوشت را از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی و مراکز بهداشت تهیه کنید.
همچنین گوشت قبل از مصرف به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در دمای سرد یخچال قرار گیرد تا در صورت آلودگی احتمالی به بیماری تب مالت در فرایند گلیکولیز از بین برود.
کشاورزان، دامپروران و قصابها حتماً از وسایل حفاظت فردی مناسب شامل عینک، دستکش، گان و چکمه استفاده کنند.
اگر تب مالت بموقع و صحیح درمان نشود عوارض دراز مدت مهم آن میتواند شامل از کار افتادگی، افسردگی و حتی نازایی باشد و میتواند بر روی ارگانهای حیاتی بدن مانند طحال، مغز و مغز استخوان نیز اثر بگذارد، معلولیت حرکتی بدهد و حتی اعضای حیاتی بدن مانند کبد و قلب را در صورت عدم درمان مناسب در گیر کند.
یکی از راههای انتقال بیماری تب مالت در هنگام شیردوشی میباشد، در مناطق روستایی و عشایری که اغلب دامپروری دارند، اگر دست آنها دارای زخم و خراش پوستی باشد باعث انتقال بیماری تب مالت از طریق پوست در هنگام شیردوشی میشود، به همین دلیل توصیه میشود حتماً از دستکش و گان استفاده کنند.
بیماری تب مالت از طریق مصرف شیر، پنیر، خامه و بستنی سنتی دارای آلودگی یعنی محصولاتی که تازه هستند میتوانند بیماری را انتقال دهند.
در مورد ماست و دوغ، چون معمولا طی فرایند تهیه حرارت داده میشوند باکتری عامل تب مالت تا حدود زیادی در آنها از بین میرود.
بنابراین اگر ماست و دوغ به روش سنتی و صنعتی طی مراحل حرارت دیدن تهیه شوند احتمال انتقال بیماری تب مالت خیلی کم وجود دارد.
در نهایت در صورت ابتلا هر فرد به بیماری تب مالت طی دوره دقیق ۸تا ۱۲ هفتهای درمان دارویی با دو دارو بنابر صلاحدید پزشک معالج برای جلوگیری از شکست درمان یا عود مجدد بیماری بسیار مهم است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد