به گزارش جام جم، حقیقت و چگونگی مرگ و زندگی پس از مرگ و ماوراء، ازمهمترین پرسشهای بشر در تمام قرون و اعصار بوده و همچنان جزو دغدغههای انسان است. درطول تاریخ، علما، فلاسفه، انبیا، عرفا و محققان کوشیدهاند از دو منظر به سوالهای یادشده، پاسخهای متقن و قانع کننده دهند.
گروهی از دانشمندان، محققان و فیلسوفان بهویژه آنها که صرفا با هستی، در پی دستیابی پاسخ پیدایش و چگونگی هستی، روند، حرکت، هدفمندیابی هستند، با استفاده ازدادهها و برگرفتههای علمی برای توضیح و توجیه نظریههای خود، عمدتا از علوم تجربی بهره گرفتهاند.
ازآن سو هم انبیا، عرفا و علما و خداباوران، ازنگاه خالق هستی به پدیدههای هستی و مرگ و زندگی و ماوراء نگریسته و به این پرسشها از منظرخداوند و قوانین الهی و طبیعی پاسخ دادهاند.
در امتداد توجه و تحقیق مسائل یادشده و جهانشمولی این مضامین، قشرهای مختلف اجتماعی درکنار همدلی و همسویی با انسانهای پرسشگر به این عرصهها ورود کردهاند.
اهالی فرهنگ و هنر و رسانه ازآن جمله هستند. چاپ و انتشار هزاران مقاله، بحث ونقد در این ارتباط و تولید صدها فیلم و مجموعه تلویزیونی مستند و داستانی و ترکیبی هنرمندانه و محققانه و هدفمند، نمایشگر اهمیت حیاتی و توجه شایسته به این مهم است.
گرچه هرکدام ازگروهها و جریانهای فکری، هنری، دینی و علمی از زوایای نگرش خود در این راستا کوشیدهاند اما مقبولترین، درستترین و باورپذیرترین پاسخها را خداباوران دادهاند. تلویزیون ایران هم مانند تلویزیونها و آثارسینمایی خارجی که تاکنون صدها برنامه و تولید در این جهت داشتهاند، به همت عباس موزون درمقام مجری، محقق و نویسنده و طراح و تهیهکننده و کارگردان، مجموعه غنی و قوی پژوهشگرانهای را با عنوان زندگی پس از زندگی تدارک دیده که تاکنون در چند فصل و در ماه مبارک رمضان از شبکه چهار سیما پخش شده و فرهیختگان، پژوهشگران، مومنان و روزهداران را با هر سطح از سواد و تجربه با خود همراه کرده است.
برنامهای که افزون بر امتیازهای هنری و استفاده از عناصر ترکیبی مناسب و نمایشی، بر مبنای پژوهش علمی و دینی قوام یافته و به یاری ارائه تجارب ماورائی تجربهگراها و بحثهای کارشناسی، اجرای خوب و هوشمندانه، مسیر هدفمند را طی میکند و در بزرگراه توحید با تکیه بر آموزههای اسلامی، بر استحکام باورهای خداباوران و خداجویان میافزاید. زندگی پس از زندگی، محققانه، هنرمندانه و باورمندانه ساخته شده و از آثاردرخشان و مانای توحیدی و قرآنی و معناگرای تلویزیون است.
جبار آذین - منتقد رسانه/گروه رسانه روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد