زردچوبه دارای خواص ضد میکروبی، ضد انگلی و ضد ویروسی است و مصرف آن همراه با چای یا شیر داغ، نوعی درمانِ خانگی برای بهبود سرفه و سرماخوردگی به حساب می آید.
کد خبر: ۱۳۵۵۷۳۹

به گزارش جام جم آنلاین، زردچوبه در محصولات دارویی برای درمان بیماری‌های مختلفی از جمله روماتیسم، بدن درد، انگل روده، اسهال، اختلالات کبدی، ناراحتی معده، عفونت‌های مجاری ادرار، سوء هاضمه، التهاب، لکه‌های سفید در بدن، مشکلات قاعدگی، کولیت و بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود.

کورکومین، ماده موثر موجود در زردچوبه، دارای خواص داروییِ متعدد از جمله خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد سرطان، کاهنده قند خون و بهبود دهنده سیستم ایمنی است.

زردچوبه از کبد در مقابل سموم محافظت می‌کند و کورکومین موجود در آن، آنزیم‌های کبد را که در بیماری‌های مختلف افزایش می‌یابند، به سطح طبیعی برمی گرداند. زردچوبه موجب افزایش تولید و دفع صفرا و ترکیبات موجود در آن از جمله کلسترول می‌شود.

به دلیل اینکه مصرف زردچوبه ممکن است موجب تحریک در ترشح و انقباض کیسه صفرا شود، مصرف آن در افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا، انسداد یا التهاب مجاری صفراوی توصیه نمی‌شود.

مصرف زردچوبه با غذا احتمالا به دلیل افزایش ترشح صفرا، موجب بهبود هضم غذا و کاهش نفخ معده می‌شود؛ بنابراین، مصرف آن به افرادی که دچار اختلالات گوارشی مزمن هستند یا بعد از صرف غذا دچار احساس خستگی می‌شوند، توصیه می‌شود.

مصرف زردچوبه ممکن است باعث کاهش ترشح اسید معده، مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری در معده و بهبود زخم روده شود. علاوه بر این، مصرف زردچوبه باعث کاهش درد‌های شکمی ناشی از بیماری التهابی روده می‌شود.

زردچوبه باعث پیشگیری و بهبود بیماری‌های قلبی عروقی، کاهش تجمع پلاکت و کاهش چربی خون می‌شود. افرادی که دارو‌های ضد انعقاد مانند وارفارین و هپارین مصرف می‌کنند، باید از مصرف زیاد زردچوبه اجتناب کنند.

خواص زردچوبهاین ترکیب به دلیل داشتن اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و تنظیم کننده‌ی سیستم ایمنی، در بهبود بیماری آلزایمر نیز نقش دارد. کورکومین در بهبود بیماری‌های خود ایمنی مانند ام اس نیز موثر است. زردچوبه باعث کاهش درد مفاصل، کاهش خشکی مفاصل صبحگاهی و بهبود حرکت در آرتریت روماتوئید می‌شود.

میزان مصرف توصیه شده زردچوبه در طب سنتی تا ۷ گِرَم در روز است. مصرف بالای این گیاه در طولانی مدت موجب عوارض گوارشی می‌شود.

تماس با زردچوبه در افرادی که به گیاهان خانواده زنجبیل حساسیت دارند، موجب حساسیت پوستی می‌شود.
 
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها