نرخ شیوع معلولیت در استان یزد معادل کشورهای پیشرفته است

مدیر کل بهزیستی استان یزد با اشاره به بالغ بر 29 هزار معلول تحت پوشش این سازمان در استان، عمده‌ترین علت بروز معلولیت‌ها را سوانح و حوادث خواند و گفت: نرخ شیوع معلولیت در استان یزد معادل کشورهای پیشرفته است.
کد خبر: ۱۳۵۱۰۳۵

به گزارش خبرنگارجام جم آنلاین یزد ، محمدعلی عطابخش در آستانه فرارسیدن روز جهانی افراد دارای معلولیت، در نسشت خبری با اصحاب رسانه استان اظهار داشت : سازمان بهزیستی هشتم لغایت چهاردهم آذرماه را هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت با شعار « پیش بسوی دنیایی فراگیر، دسترس پذیر و پایدار بعد از بیماری کرونا با راهبری و مشارکت افراد دارای معلولیت» اعلام کرده است.

وی این نامگذاری‌ها را بهانه‌ای برای ارائه خدمات بیشتر و بهتر به جامعه هدف بهزیستی عنوان کرد و افزود: در مجموع برای بهزیستی ۵۰ فعالیت تعریف شده که در قالب 12۰ فرآیند اجرایی می‌شود و یکی از مهمترین این فعالیت‌ها، توانبخشی معلولان است.

این مسئول با بیان این که بهزیستی استان بالغ بر ۲۹ هزار معلول با افزون بر ۳۷ هزار معلولیت را تحت پوشش خود دارد، کلیه فعالیت‌های بهزیستی را با هدف توانمندسازی افراد معلول هرچند ناچیز دانست و گفت: تلاش داریم که وابستگی افراد معلول در زندگی‌شان را به دیگران تا حد امکان کاهش دهیم.

عطابخش با اشاره به مناسب‌سازی محیط زندگی و محیط‌های شهری در همین راستا، بیان کرد: در سال گذشته جمعاً ۵۰۰ نفر از معلولان از تسهیلات مناسب‌سازی محیط زندگی خود و خودرویشان برخوردار شده‌اند و در رابطه با مناسب‌سازی محیط‌های شهری که عمدتاً پیاده‌روها بوده است نیز با همکاری شهرداری ۴۰ کیلومتر از معابر شهری در قالب طرح‌های هفت خوان و سیمرغ برای معلولان به صورت استاندارد مناسب‌سازی شده است.

مدیر کل بهزیستی استان با تاکید بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در راستای توانمندسازی، اشتغال و بازتوانی معلولان،گفت: مهمترین بخش این قانون مربوط به مناسب‌سازی محیط برای معلولان است که در استان یزد با برگزاری جشنواره گردشگری معلولان کلید خورده و متعاقب آن همکاری‌های خوبی از سوی شهرداری‌ها در راستای تحقق شهر دسترس‌پذیر صورت گرفته است.

وی در مورد اشتغال معلولان در استان گفت: نظر به دو برابر شدن میزان تسهیلات اشتغالزایی برای معلولان در مقابل دو برابر نشدن مبلغ کل اختصاص یافته به استان و از طرفی عدم تخصیص اعتبار از سوی بانک‌های عامل در کشور، امسال کاهش اشتغال معلولان در استان را شاهدیم ولی امیداریم تا پایان سال بتوانیم به تعهدات خود در این زمینه عمل کنیم.

این مسئول یکی از سیاست‌های سازمان بهزیستی را جایگزینی خانه‌های کوچک با ظرفیت ۱۲ تا ۱۵ نفر به جای مراکز توانمندی و  توانبخشی تجمعی جهت معلولان ذکر کرد و گفت: در همین راستا نیز تاکنون دو مرکز شبه خانواده در شهرستان‌های یزد و اردکان برای معلولان بالای ۱۴ سال خفیف تا متوسط راه‌اندازی شده است.

وی از فعالیت ۷۵ مرکز روزانه توانبخشی در استان خبر داد و گفت: امسال مرکز توانبخشی روزانه ستارگان آسمانی مهریز نیز در ساختمانی با زیربنای دو هزار مترمربع و اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان به همت خیر مهریزی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

فعالیت 18 بخش مراقبتی شبانه روزی در استان

عطابخش با اشاره به فعالیت 18 بخش مراقبتی شبانه روزی در استان گفت: این بخش ها به سالمندان، بیماران روانی مزمن، کم توانان ذهنی و معلولین جسمی حرکتی خدمات می دهند

وی ظرفیت مراکز اقامتی شبانه روزی تحت نظارت بهزیستی را 800 نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد 400 نفر سالمند و 400 نفر سایر معلولیتها را در بر می گیرد.

عطابخش عمده‌ترین علت بروز معلولیت‌ها در استان را سوانح و حوادث خواند و گفت: خوشبختانه اقدامات پیشگیرانه‌ی خوبی در قالب غربالگری ژنتیک برای جلوگیری از بروز معلولیت‌ها در استان صورت گرفته اما با توجه به افزایش شاخص امید به زندگی و افزایش سالمندان در استان نمی‌توان از کاهش نرخ شیوع معلولیت در استان سخن گفت ولی در مجموع می‌توان با استناد به آمار ۱۰ درصدی معلولیت در جوامع پیشرفته، اذعان کرد که نرخ شیوع معلولیت در استان یزد معادل کشورهای پیشرفته بوده و حداقل ثابت نگه داشته شده است

وی در مورد موضوع اختیاری شدن غربالگری ژنتیک گفت: این موضوع به دلیل ملاحظات فقهی و شرعی مبتلا به بسیاری از کشورهاست ولی در کل سازمان بهزیستی با طرح جلوگیری از سقط جنین ناشی از معلولیت به دو علت اصلی مخالف است، یکی این که با جلوگیری از سقط‌های قانونی قطعاً سقط جنین‌های غیرمجاز در کشور افزایش خواهد یافت و دوم این که صدور مجوز سقط جنین در بهزیستی به صورت کاملاً کارشناسی صورت می‌گیرد و نمی‌توان این موضوع را سدی در مقابل جوان‌شدن جمعیت تلقی کرد.

عطابخش در پایان افزود: بهزیستی براساس علوم پیشگیری و توانبخشی معلولان مخالفت خود با این طرح را اعلام کرده و امیدواریم  نمایندگان مجلس و قانون‌گذار، تصمیم مناسبی در این باره اخذ کند

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
دم زندگی با کرمانی‌ها جان گرفت

امین شجاعی، کارگردان و تهیه‌کننده مینی‌سریال «دم زندگی» در گفت‌وگو با «جام‌جم» از شیرینی‌های تولید اثر تلویزیونی در فضای کرمان گفت

دم زندگی با کرمانی‌ها جان گرفت

نیازمندی ها