به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سيما، کبد عضوی بسیار حیاتی برای بدن است. این عضو با وزن تنها یک و نیم کیلوگرم ۵۰۰ کار متفاوت انجام میدهد که مهمترین وظیفه آن سوخت و ساز پروتئینها و کربوهیدراتها و چربیهاست.
کبد همچنین عمل ذخیره سازی و فعال سازی ویتامینها و مواد معدنی را انجام میدهد؛ تولید صفرا میکند که برای هضم و جذب چربیها لازم است؛ آمونیاک را که بسیار سمی است (با تبدیل به اوره) از خون پاک و سم زدایی میکند؛ انواع پروتئینهای خونی و شاخصهای انعقادی در کبد ساخته میشود.
کبد همچنین استروئیدها را متابولیزه میکند، داروها را از خون پاک میکند و باکتریها و مواد زاید را از خون میگیرد؛ و تقریبا هزار و ۵۰۰ سی سی خون در دقیقه از کبد عبور میکند.
اگر کبد فردی را برداریم، فرد ظرف ۲۴ ساعت میمیرد؛ با این حال انسان میتواند با ۱۰ تا ۲۰ درصد کبد خود زنده بماند.
در ویدئوی ذیل برخی از توصیه تغذیهای را برای حفظ سلامتی کبد مشاهده میکنیم.