به گزارش جام جم آنلاین، در این مطلب قصد داریم عوارض کمبود امگا 3 را بررسی کنیم.
آرتریت روماتوئید از جمله بیماری های التهابی است که با کمبود اسیدهای چرب امگا 3 علائم آن وخیمتر میشود.
سفتی صبحگاهی مفاصل و التهاب آنها همراه با درد از جمله علائم بیماران است که با مصرف اسیدهای چرب ضروری به طور مؤثری کاهش مییابد.
مبتلایان به بیماریهای التهابی هر روز باید به رژیم غذاییشان اسیدهای چرب امگا 3 را از طریق منابع طبیعی اضافه کنند.
مطالعه دانشکده سلامت عمومی دانشگاه هاروارد که در ژورنال PLOS منتشر شد نشان میدهد 40 درصد مرگهای ناشی از بیماریهای قلبی با بالا بودن کلسترول LDL ارتباط دارد.
افزون بر بالا بودن میزان اسیدهای چرب ترانس و پایین بودن اسیدهای غیراشباع، کمبود امگا 3 نیز از عوامل کاهش طول عمر به شمار میآید.
گرچه علل افزایش میزان زایمان زودرس هنوز دقیقاً معلوم نیست اما عواملی مانند سن مادر، مصرف دخانیات، استرس، و سطوح پایین امگا ۳ در این رابطه مطرح هستند.
این نوع چربیها در رشد حقیقی جنین در دوران بارداری مفیدند و منجر به عملکرد صحیح سلول میشوند. چربیهای مطرح شده در کنار ویتامین دی و کلسیم برای یک بارداری سالم ضروری هستند.
از سه اسید چرب تشکیلدهنده خانواده امگا 3 یعنی آلفالینولنیک اسید (ALA)، ایکوساپنتائنوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید (DHA)، اسید چرب DHA یک ترکیب ضروری برای مغز است. 60 درصد مغز انسان از این اسید چرب تشکیل شده است.
اگر میزان این اسید چرب در رژیم غذایی ناکافی باشد میزان غلاف میلین ـ پوشش سلولهای عصبی و سلولهای مغزی ـ کاهش خواهد یافت.
مطالعات نشان میدهد کودکانی که دچار ناتوانیهای خاصی در یادگیری مثل اختلال کمتوجهی ـ بیشفعالی هستند بهتر است از وجود اسیدهای چرب امگا 3 کافی در رژیم غذایی خود مطمئن شوند.
اگر مقدار زیادی ماهی چرب نخورید یا مکمل امگا 3 دریافت نکنید، احتمال اینکه دچار ضعف در تمرکز بشوید بالا می رود.
بسیاری از افراد بعد از اینکه از میزان دریافت روزانه امگا 3 خود مطمئن می شوند، پیشرفت قابل توجهی در سطح تمرکز خود تجربه می کنند.
محققان پی بردهاند افزایش مصرف ماهی میتواند کاهش نرخ افسردگی را در پی داشته باشد. در کشورهایی که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 آنها پایین است نرخ افسردگی 60 درصد بیشتر از کشورهایی است که مصرف امگا 3 بالاتری دارند. امگا 3 از ترکیبات اصلی هورمون سروتونین است که در بهبود روحیه نقش دارد.
یک تحقیق در دانشگاه آکسفورد نشان داد، افرادی که سطح بالای امگا 3 دارند خواب با کیفیت تری را تجربه می کنند. با این حال من همیشه به افراد توصیه می کنم، مکمل امگا 3 خود را صبح ها استفاده کنند نه شب ها. چون خوردن امگا 3 نزدیک به ساعت خواب می تواند شما را بیدار نگه دارد.
اسید چرب های امگا 3 که در روغن ماهی وجود دارد از عوامل قدرتمند کاهش التهاب هستند، به همین دلیل امگا 3 برای افرادی که مشکل درد مفاصل دارند بسیار با اهمیت است. دریافت امگا 3 به اندازه کافی می تواند فرآیند از بین رفتن بافت و مفاصل را متوقف کند.
مرتب احساس خستگی داشتن می تواند دلایل بسیاری داشته باشد. اما شکی نیست که کمبود امگا 3 یکی از این عوامل است.
بر اساس تحقیقات دانشکده پزشکی مریلند، خستگی یکی از نشانه های شایع کمبود اساسی امگا 3 است. بنابراین تقویت برنامه غذایی خود با روغن های چرب می تواند به افزایش سطح انرژی تان کمک کند.
یکی از رازهای داشتن پوستی سالم و هیدراته، چربی های امگا 3 هستند که به صورت طبیعی در ساختار دیواره سلول ها پیدا می شود. هرچه کمبود امگا 3 بیشتر باشد، خشکی پوست نیز شدیدتر خواهد بود. امگا 3 همچنین به پوست کمک می کند مواد مغذی سالم را جذب کند و مواد اضافی که مضر هستند را خارج کند، در نتیجه پوستی با ظاهری سالم و درخشان خواهید داشت.
همان امگا 3 که در سلول های پوستتان پیدا می شود، در فولیکول های مو نیز وجود دارد. وجود امگا 3 در فولیکول مو آن را تبدیل به ماده مغذی بسیار مهمی برای درخشندگی مو کرده است. چربی های امگا 3 مو را تغذیه می کنند، ضخامت مو را حمایت می کنند و همچنین التهاب پوست کف سر را کاهش می دهند (التهاب پوست کفِ سر باعث ریزش مو می شود).
ناخن های نرم، پوسته پوسته شده و شکننده همگی نشانه های خارجی هستند که می گویند چیزی در بدنتان درست کار نمی کند.
این مشکل می تواند کمبود امگا 3 باشد. بسیاری از تحقیقات نشان داده اند که امگا 3 موجود در منابع حیوانی مانند روغن ماهی بسیار ساده تر از منابع گیاهی جذب بدن می شوند. بنابراین وارد کردن ماهی های چرب به برنامه غذایی می تواند یکی از بهترین راهکارها باشد.
منبع: الو دکتر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت