به گزارش جام جم آنلاین، از آنجایی که کبد به طور طبیعی بدن را سمزدایی می کند، ممکن است از خود بپرسید دلیل استفاده از مکمل های سمزدا چیست؟ شک شما درست است، زیرا در شرایط عادی نیازی به مصرف این نوع مکمل ها وجود ندارد.
با این وجود، اگر فردی به بیماری کبد یا یک مشکل سلامت که کبد را درگیر می کند، مبتلا باشد، ممکن است از دریافت مواد مغذی اضافه سود ببرد.
در ادامه برخی از بهترین مکمل های طبیعی که می توانند به ترمیم سلول های کبد و بهبود عملکرد کلی این اندام کمک کنند، بیشتر آشنا می شویم. اما پیش از افزودن هر نوع مکمل جدید به برنامه معمول روزانه خود ابتدا با یک پزشک در این زمینه مشورت کنید.
عصاره خار مریم
عصاره خار مریم یک داروی گیاهی است که از گیاهی خاردار با گل های بنفش گرفته می شود و یکی از محبوبترین مکمل ها برای بهبود شرایط کبد است.
ماده فعالی به نام سیلیمارین در گیاه خار مریم وجود دارد که در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است به کاهش التهاب، بازسازی بافت کبد، و محافظت از سلول های کبد در برابر آسیب کمک می کند.
عصاره این گیاه ممکن است به عنوان یک درمان مکمل برای افرادی که به بیماری کبد الکلی، بیماری کبد چرب غیر الکلی، هپاتیت و حتی سرطان مبتلا هستند، مفید باشد.
نتایج مطالعات مختلف در مورد اثربخشی مکمل عصاره خار مریم یکدست نیستند، اما در بیشتر افراد، مصرف آن ضرری ندارد.
از آنجایی که این داروی گیاهی به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند، باور بر این است که آسیب ناشی از رادیکال های آزاد پس از متابولیسم مواد سمی توسط کبد را کاهش می دهد.
ریشه قاصدک
پژوهش ها نشان داده اند که ریشه قاصدک توانایی افزایش جریان صفرا را دارد. صفرا مایع مهمی است که توسط کبد برای کمک به گوارش تولید می شود.
مطالعه ای در سال 2017 نشان داد که پلی ساکاریدها (نوعی کربوهیدرات) موجود در قاصدک ممکن است با تقویت سمزدایی از عملکرد کبد پشتیبانی کنند. اما این که عصاره ریشه قاصدک یا چای این گیاه به واقع فواید سلامت برای کبد ارائه می کنند، همچنان به طور دقیق مشخص نیست، از این رو، به پژوهش های بیشتر در این زمینه نیاز است.
برگ کنگر فرنگی
کنگر فرنگی گیاهی است که ممکن است از سلامت کبد پشتیبانی کند. برخی پژوهش ها با حضور سوژه های حیوانی نشان داده اند که مکمل برگ کنگر فرنگی می تواند به بازسازی سلول های آسیب دیده کبد کمک کنند.
افزون بر این، مطالعات با حضور سوژه های انسانی و با حضور افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی نشان داده اند که این مکمل در مقایسه با دارونما نشانگرهای آسیب کبدی را کاهش می دهد. با این وجود، به پژوهش های بیشتر در این زمینه برای نتیجه گیری قطعی نیاز است.
ریشه شیرین بیان
ریشه شیرین بیان حاوی ماده فعالی به نام اسید گلیسریزیک است که ممکن است به کاهش التهاب در کبد و حتی بازسازی سلول های آسیب دیده این اندام کمک کند.
یک آزمایش بالینی در سال 2012 با حضور 400 فرد مبتلا به هپاتیت C نشان داد که تزریق هفتگی گلیسریزین به کاهش علائم در افراد منجر شده است. اما پیش از نتیجه گیری قطعی در این زمینه به پژوهش های بیشتر درباره توانایی ریشه شیرین بیان برای پیشگیری یا درمان بیماری کبد نیاز است.
منبع: عصرایران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد