دکتر الهام پارسا، پزشک متخصص طب سنتی در مورد این محصول اطلاعات جالب توجهی را در اختیار ما گذاشته است که به شرح آن میپردازیم.
سیر سیاه سالهای زیادی است که در کشورهای کره شمالی، ژاپن، تایلند و در 10سال اخیر در تایوان و سایر کشورها مصرف آن رواج پیدا کرده و در تعدادی از کشورها بهعنوان مادهای سلامتبخش شناخته شده است.
این محصول، فرآوردهای است که از تخمیر سیر معمولی در درجه حرارت و رطوبت بالا بهدست میآید. طی این فرآیند، رنگ سیر سیاه شده و طعم آن شیرین و بافت ژلهای پیدا میکند.
بر اساس مطالعاتی که روی سیر سیاه انجام شده بهدلیل تغییراتی که در روند تخمیر روی آن اتفاق میافتد در مقایسه با سیر سفید معمولی بر خواص آنتیاکسیدانی، ضدسرطانی، ضددیابت و ضدالتهاب آن افزوده میشود.
مصرف این نوع سیر به سبب ترکیبات مفیدی که دارد به خصوص برای کنترل سرطان معده و روده پیشنهاد میشود. سیر سیاه در کاهش وزن نیز مؤثر بوده و میتواند حجم توده چربی بدن را کاهش دهد.
مطالعات حاکی از این است که سیر سیاه سبب کاهش چربی بد خون (LDL) و تریگلیسیرید و افزایش چربی خوب خون (HDL) میشود و آن را بهعنوان عامل ضددیابت میشناسند؛ ضمن اینکه این نوع سیر با کمکردن آنزیمهای کبدی در بهبود کبد چرب نیز نقش دارد.
آترواسکروز یا انسداد عروق فرآیندی التهابی است که سیر سیاه با خاصیت ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی از بروز آن ممانعت میکند و در کنترل فرآیندهای آلرژیک بدن نیز نقش مفیدی داشته و مصرف آن پیشنهاد میشود.
با توجه به اینکه سیرهای معمولی بهدلیل طعم و بوی خاصی که در دهان و تنفس و حتی بوی بدن ایجاد میکنند، کمتر استفاده میشوند اما سیر سیاه بوی کمتری دارد و میتوان در مصارف روزانه از آن استفاده کرد البته مصرف زیاد از حد سیر سیاه توصیه نمیشود، زیرا با توجه به pH اسیدی که تولید میکند به خصوص برای بیماران با مشکلات گوارشی مناسب نیست.
به یاد داشته باشید با وجود خواص زیادی که برای سیر سیاه مطرح شده هنوز به بررسی و مطالعات جامعتر و آزمایشهای انسانی بیشتری نیاز دارد تا بتوان آن را برای همه و بهراحتی تجویز کرد.
فاخره بهبهانی - سلامت / روزنامه جام جم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: