فوق تخصص گوارش و کبد:

منع روزه‌ داری برای بیماران با زخم معده فعال است

فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به باید و نبایدهای غذایی در روزه‌ داری یادآور شد: روزه‌داری عامل زخم معده نیست، اگر الان دچار زخم معده فعال هستید می‌توانید روزه نگیرید، اما اگر فرد زخم معده قبلی داشته و تحت درمان قرار گرفته و بهبود یافته می‌تواند روزه بگیرد.
فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به باید و نبایدهای غذایی در روزه‌ داری یادآور شد: روزه‌داری عامل زخم معده نیست، اگر الان دچار زخم معده فعال هستید می‌توانید روزه نگیرید، اما اگر فرد زخم معده قبلی داشته و تحت درمان قرار گرفته و بهبود یافته می‌تواند روزه بگیرد.
کد خبر: ۱۳۱۱۲۴۸

به گزارش جام جم آنلاین، مهران بابایی در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه مقدار انرژی که در ماه مبارک رمضان به شما می‌رسد همان مقدار است که در روزهای عادی می‌رسد، عنوان کرد: شما همان سه وعده غذایی را دارید فقط زمان مصرف آن تغییر کرده، لذا اینکه شام و افطار را با هم بخوریم یا سحری را حذف کنیم مناسب نیست.

این پزشک متخصص تصریح کرد: بدن ذخیره آب دارد و کمبود آن را باید در فواصل افطار تا سحر جبران کند، لذا توصیه می‌شود افطار را با خرما و گردو و عسل شروع کنید، شام آب‌پز باشد و در این فاصله مایعات و میوه مصرف کنید، در سحر نیز غذای خورشتی استفاده کرده و کمتر چای بنوشید، این کلیات غذایی برای ماه مبارک رمضان است.

وی با اشاره به اینکه مسئله دوم در مورد افرادی است که بیمار هستند، گفت: مثلا الان 30 درصد جامعه کبد چرب دارند و این چربی از طریق مشکل در سنتز چربی به وجود آمده، آیا می‌توانیم بگوئیم که همه آنها روزه نگیرند؟، اتفاقا روزه‌ داری به شرط آن که در فاصله افطار تا سحر مصرف چربی‌ ها را افزایش ندهیم به نفع کبد است، لذا چه بیمار دارای کبد چرب درجه یک و چه سه می‌تواند روزه خودش را بگیرد.

بابایی با تأکید بر اینکه اتفاقا من برای درمان کبد چرب به بیماران می‌گویم روزه بگیرید، اظهار کرد: اما بیماری‌های کبدی چند دسته دارد و ما باید ببینیم چقدر کبد سفت و سیروز شده، چون اگر به این مرحله برسد می‌گوئیم این کبد کار بدن را انجام نمی‌دهد و روزه‌داری برای بدن شما مضر است، بیماران هپاتیتی حاد «بی و سی» هم نباید روزه بگیرند اما هپاتیت‌ های مزمن که آنزیم‌ های کبدی خوبی دارند می‌توانند روزه بگیرند.

وی در ادامه به طرح این سؤال که چه کسی گفته که روزه‌داری عامل زخم معده است، یادآور شد: عامل زخم معده گرسنگی نیست، عامل 60 تا 80 درصد زخم معده‌ها میکروب هلیکوباکتر، پیلوری و در باقی موارد داروها و مسکن‌ها و سیگار است، لذا آنهایی که روزه می‌گیرند بعد از افطار سیگار نکشند چون بسیار برای معده خطرناک است.

این فوق تخصص گوارش و کبد همچنین عنوان کرد: اگر الان دچار زخم معده فعال هستید می‌توانید روزه نگیرید، اما اگر فرد زخم معده قبلی داشته و تحت درمان قرار گرفته می‌تواند روزه بگیرد، اکثریت بیماران دارو را برای درمان ریفلاکس و سوءهاضمه می‌خورند، سوءهاضمه بیماری نیست و علامت است، که 75 درصد آن عملکردی است و در آن ساختار معده مشکل ندارد و با اصلاح رژیم غذایی درمان می‌شود، پس با رعایت رژیم درست حتی با روزه‌داری می‌توان آن را کنترل کرد.

بابایی در ادامه توضیح داد: کسانی که سوءهاضمه دارند باید غذا را خوب بجوند، آرام غذا بخورند، در افطار غذاهای سبک و نرم بخورند و با فواصل بخورند و با توصیه پزشک داروهای‌شان را به تناسب ماه مبارک رمضان مصرف کنند، در خصوص ریفلاکس هم یکی از نکات مهم این است که آداب غذایی را رعایت کنند، یعنی بعد از غذا فورا دراز نکشند و لااقل نیم ساعت بعد از غذا اقدام به خوابیدن کنند، چای، نوشابه، قهوه و ترشی مصرف نکنند، قدم دوم داروست که باید در خصوص آن نیز با پزشک هماهنگ شوند.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به شکایت برخی از افراد در خصوص بوی بد دهان در زمان روزه‌داری نیز گفت: بوی بد دهان هم گاهی به دلیل ریفلاکس است و گاهی در خصوص مشکلات دیگر مثل بیماری‌های دهان و دندان، خلط، سینوزیت، انحراف بینی و لوزه است که باید آنها را درمان کرد، ولی افرادی که بوی دهان‌شان فقط برای ماه مبارک رمضان است بیشتر باید رژیم غذایی خود را در خصوص عدم استفاده از خوراکی‌ هایی مثل ترشی، نوشابه و مواد کافئین‌دار اصلاح کرده و داروهای ضد اسید خفیف استفاده کنند.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها