در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصر ایران ، ویتامین C که به نام اسید اسکوربیک نیز شناخته می شود، به طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارد، به برخی خوراکی ها افزوده می شود و همچنین به شکل مکمل های غذایی در دسترس است. اما آیا می دانید با مصرف روزانه ویتامین C چه اتفاقی در بدن انسان رخ می دهد؟
به گفته دکتر دارن مارینیس از مرکز پزشکی اینشتین در فیلادلفیا، ویتامین C برای هر رژیم غذایی ضرروی است و آگاهی از تاثیرات مصرف روزانه این ماده مغذی بر بدن اهمیت دارد. ویتامین C توسط بدن تولید نمی شود اما به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. از این رو، برای تامین نیازهای بدن باید ویتامین C را از آنچه می خورید، دریافت کنید. از جمله منابع غذایی خوب برای ویتامین C می توان به میوه های خانواده مرکبات، فلفل ها، جوانه های بروکسل، گوجه فرنگی، طالبی، سیب زمینی، توت فرنگی و اسفناج اشاره کرد. برخی افراد نیز ترجیح می دهند این ماده مغذی را با مصرف مکمل ها دریافت کنند.
در ادامه با آنچه به واسطه مصرف روزانه ویتامین C برای بدن رخ می دهد، بیشتر آشنا می شویم.
ویتامین C یکی از اجزا اصلی بافت همبند است و در بهبودی زخم ها نقش دارد.
به گفته دکتر مارینیس، ویتامین C یک آنتی اکسیدان قدرتمند است، به این معنی که می تواند در پیشگیری از آسیب سلولی موثر عمل کند. از این رو، ویتامین C می تواند به پیشگیری از مشکلات سلامت ناشی از استرس اکسیداتیو کمک کند.
ویتامین C یک ماده کلیدی برای تولید کلاژن است. بر همین اساس است که ویتامین C یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست است.
به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، پژوهش های بسیاری نشان داده اند که ویتامین C می تواند به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کند. مطالعات مختلف ارتباط بین مصرف ویتامین C و کاهش حطر سرطان های ریه، پستان، روده بزرگ یا رکتوم، معده، حفره دهان، حنجره یا حلق، و مری را نشان داده اند.
به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، برخی شواهد وجود دارند که ویتامین C می تواند به پیشگیری از بیماری قلبیعروقی کمک کند. یک مطالعه بزرگ شامل بیش از 85 هزار زن نشان داد که مصرف ویتامین C چه به صورت غذایی و چه به شکل مکمل خطر بیماری قلبیعروقی را کاهش داده است. برخی مطالعات نیز توانایی این ویتامین در کاهش خطر سکته مغزی را نشان داده اند.
موسسه ملی سلامت آمریکا شواهدی را ارائه کرده است که ویتامین C ممکن است به پیشگیری و حتی درمان انحطاط ماکولای مرتبط با افزایش سن و آب مروارید که دو دلیل اصلی از دست دادن بینایی در افراد مسن هستند، کمک کند.
به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، کمبود حاد ویتامین C می تواند به اسکوربوت منجر شود. این بیماری در کشورهای توسعه یافته نادر است. نشانه های اسکوربوت طی یک ماه از کمبود ویتامین C ظاهر می شود. نشانه های اولیه شامل خستگی، بی حالی، و التهاب لثه ها می شوند. در صورت عدم رسیدگی، شرایط اسکوربوت می تواند بدتر شده و شامل افسردگی، تورم و خونریزی از لثه ها و شل شدن و از دست دادن دندان ها شود. در صورت عدم درمان، این بیماری می تواند کشنده باشد.
ویتامین C به عنوان یک تقویت کننده سیستم ایمنی بدن انسان شناخته می شود. با این وجود، موسسه ملی سلامت آمریکا به این نکته اشاره دارد که ویتامین C آنگونه که افراد فکر می کنند ممکن است در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی موثر نباشد. اما این ماده مغذی به نظر می رسد می تواند به کوتاه شدن دوره سرماخوردگی کمک کند. همچنین، این ویتامین ممکن است شدت علائم بیماری را کاهش دهد که احتمالا با اثر آنتی هیستامینی دوز زیاد ویتامین C مرتبط است.
در شرایطی که ویتامین C سمیت کمی دارد و از این رو، مصرف میزان زیاد از آن موجب عوارض جانبی جدی نمی شود اما می تواند در بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال، حالت تهوع و کرامپ های شکم نقش داشته باشد.
برخی شواهد متناقض و بحث برانگیز وجود دارند که مقادیر زیاد ویتامین C می تواند دفع اگزالات و اسید اوریک از طریق ادرار را افزایش دهد که می تواند به تشکیل سنگ های کلیوی منجر شود.
ویتامین C به بدن در جذب آهن کمک می کند. یک مطالعه نشان داد که فقط 100 میلی گرم ویتامین C می تواند جذب آهن را به میزان 67 درصد افزایش دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت