jamejamsara
سرا آشپزی کد خبر: ۱۲۹۴۸۶۲   ۲۶ آذر ۱۳۹۹  |  ۰۷:۵۵

مرغ شکم پر از غذاهای بسیار خوشمزه برای مجالس

طرز تهیه مرغ شکم پر، مجلسی و خوش طعم

مرغ شکم پر از غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی است که به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود و در هر نقطه از ایران سبک خاصی برای پخت آن وجود دارد. مرغ شکم پر همان طور که از نامش مشخص است، با قراردادن یک سری مخلفات و سبزیجات معطر در شکم مرغ تهیه می‌شود و به همین دلیل ارزش غذایی بالایی دارد.

طرز تهیه مرغ شکم پر، مجلسی و خوش طعمبه گزارش جام جم آنلاین به نقل از کجارو

مرغ شکم پر در فر

مواد لازم:

  • یک عدد مرغ متوسط
  • یک عدد پیاز درشت
  • سه قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • نصف قاشق چای‌خوری دارچین
  • فلفل قرمز و نمک به مقدار لازم
  • نصف لیوان روغن زیتون
  • دو قاشق غذاخوری گردوی خوردشده
  • دو قاشق غذاخوری قیسی خوردشده
  • دو قاشق غذاخوری آلو خورشتی خوردشده
  • دو قاشق غذاخوری زرشک
  • دو قاشق غذاخوری کشمش
  • طرز تهیه مرغ شکم پر، مجلسی و خوش طعم

طرز تهیه مرغ شکم پر در فر

۱. پیاز را بسیار ریز خورد کنید؛ زیرا قرار نیست آن را سرخ کنید و مستقیم در شکم مرغ ریخته و پخته می‌شود.

۲. ادویه‌ها را به آن اضافه کنید. میزان فلفل قرمز و نمک بستگی به ذائقه خودتان دارد.

۳. در ادامه همه مواد را به‌صورت خام به پیاز اضافه کرده و روغن زیتون را در این مخلوط بریزید. مقدار روغن باید در حدی باشد که مواد غوطه‌ور شوند و روغن از آن‌ها بچکد. قرار نیست مواد خمیری شکل داشته باشید و پس از اینکه شکم مرغ را پر کردید، از روغن ادویه‌داری که در ته ظرفتان باقی مانده است، برای روی پوست مرغ استفاده خواهید کرد.

۴. چند عدد هویج را برش بزنید و کف ظرف فر بچینید تا با این روش زیر مرغ بهتر بپزد و نسوزد. علاوه بر این می‌توانید اصلا چیزی در ته ظرف نگذارید که به این ترتیب، مرغ زودتر می‌پزد و برشته‌تر می‌شود.

۵. پس از اینکه مرغ را شستید و شکم و حفره‌های آن را خیلی خوب تمیز کردید، داخل آن را پر کنید و با نخ و سوزن بدوزید. فقط کوک ساده بزنید و سروته آن را گره نزنید.

۶. نوک بال‌های مرغ را به‌طرف زیر مرغ تا کنید که هنگام پخت نوک بال‌ها زیادی سرخ و تیره نشود.

۷. روغنی که از باقی مواد داخل شکم مرغ اضافه آمده‌ است، با یک برس یا حتی دست‌هایتان روی پوست مرغ بمالید.

۸. فر را از ۱۰ دقیقه قبل با ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

۹. هر نوع سبزیجاتی که خواستید کنار مرغ بچینید و روی آن‌ها را نیز از همان روغن بمالید و ظرف‌ خود را در فر قرار دهید.

۱۰. یک ساعت بعد ظرف مرغ را از فر درآورید و از روغنی که کف ظرف جمع شده است، استفاده کنید و با یک برس آن را روی مرغ و سبزیجات بمالید. دوباره آن را به فر منتقل کنید.

۱۱. حدود ۱۵ دقیقه بعد مجددا همین کار را تکرار کنید و از روغن ته ظرف روی مرغ و سبزیجات بزنید.

۱۲. اگر نیازی بود مرغ را دوباره در فر بگذارید تا حسابی سوخاری شود. بسته به سایز مرغ، زمان پخت می‌تواند بین ۱٫۵ ساعت تا یک‌ ساعت و ۴۵ دقیقه طول بکشد.

۱۳. پس از پخت مرغ، سر نخ را بگیرید و خیلی آرام بکشید. از آنجا که سروته نخ را گره نزده‌اید، نخ به‌راحتی درمی‌آید

طرز تهیه مرغ شکم پر، مجلسی و خوش طعم

  • در تهیه مرغ شکم پر اصلا نباید پوست آن را بگیرید؛ زیرا پوست مرغ در حین طبخ روغن می‌اندازد و از خشک شدن مرغ جلوگیری می‌کند.
  • در کنار مرغ شکم‌پر می‌توانید سبزیجاتی مثل سیب‌زمینی، هویج، پیاز، لیمو، قارچ و... را هم کبابی کنید.
  • مواد داخل شکم مرغ و حتی مقدار آن‌ها کاملا سلیقه‌ای است و اگر کشمش یا زرشک دوست ندارید، می‌توانید آن‌ها را حذف کنید و از هر ماده غذایی دیگری استفاده کنید.
  • اندازه مرغی که برای این مقدار مواد و مدت‌زمان پخت انتخاب می‌کنید؛ باید حدود یک کیلو و ۶۰۰ گرم تا یک کیلو و ۸۰۰ گرم باشد. در صورتی که مرغ شما درشت‌تر باشد، دیرتر می‌پزد و با مرغ ریز‌تر، غذایتان سریع‌تر آماده می‌شود. بر همین اساس، مقدار مواد داخل شکم مرغ نیز بسته به سایز آن متفاوت است و با تغییر وزن آن، مواد بیشتر یا کمتری برای داخل شکم مرغ نیاز خواهید داشت.
  • حفره شکمی مرغ را خیلی خوب بشویید و مواد اضافی داخل آن را خارج کنید؛ زیرا در غیر این صورت پس از پخت رنگ سیاهی پیدا کرده و مواد مرغ شکم پر را تیره می‌کند؛ ضمن اینکه بوی مطبوعی هم ندارند.
  • ظرفی مثل یک تابه معمولی، سینی رولت یا سینی پیرکس را برای داخل فر انتخاب کنید که دیواره بلندی ندارد. جنس ظرف اهمیتی ندارد و هر ظرفی را می‌توانید برای این غذادر نظر بگیرید؛ منتها جنس ظرف در مدت‌زمان پخت مرغ تاثیر مستقیم دارد.
  • برای اطمینان از پخت مرغ باید دو قسمت آن را کنترل کنید: یکی قطورترین قسمت سینه مرغ و دیگری ران مرغ در قسمت انتهایی که به بدن متصل شده است. یه کارد در این دو بخش فرو کنید تا از پخت غذا مطمئن شوید.
  • پوست مرغ باید برشته، طلایی و خوشرنگ باشد و خیلی چروک و خشک نشود. به‌عبارتی، اگر مرغ زیاد بپزد، گوشت سینه آن خیلی خشک می‌شود.
  • مواد داخل شکم مرغ با حرارت ملایم و یکنواخت فر می‌پزند و به خوش‌طعم‌شدن گوشت مرغ کمک می‌کنند.

 

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
عراق خواهان تعادل سیاسی است

عراق خواهان تعادل سیاسی است

با توجه به شرایط خاص و ویژه‌ای که در آن آقای مصطفی الکاظمی به‌عنوان نخست‌ وزیر عراق انتخاب شد، باید به این نکته توجه داشت که وی به‌عنوان بالانس کننده میان نیروهای مؤثر در کشور عراق مطرح است.

ویروس در جهش است

ویروس در جهش است

این روزها بحث درباره جهش‌ های ویروس داغ است؛ دیروز نایب‌ رئیس‌ مجلس از شواهد تایید نشده‌ای گفت که از جهش ویروس ایرانی در قزوین حکایت دارد، پس از او رئیس روابط‌ عمومی وزارت بهداشت نیز به این موضوع پرداخت و گفت تاکنون افزون بر ۷۰ جهش در ایران شناسایی شده که البته هیچ‌ کدام تغییر معناداری در رفتار ویروس ایجاد نکرده و اطلاق واریانت (گونه) جدید به آنها درست نیست.

چرا هزینه نقل‌وانتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی گران است؟

چرا هزینه نقل‌وانتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی گران است؟

موضوع هزینه سند نقل‌ و انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی یکی از گلایه‌های مهم مردم در سال‌های گذشته بوده است؛ این موضوع در حالی است که با میانداری مقامات پلیس راهور، افکار عمومی شناسنامه خودرو (برگ‌ سبز) صادره از سوی نیروی انتظامی را به عنوان سند خودرو کافی می‌دانند و از این نظر معتقدند هزینه دریافتی در دفاتر اسناد رسمی بابت ثبت رسمی نقل‌وانتقال خودرو، گران و بار مضاعفی بر دوش مردم به حساب می‌آید.

گفتگو

بیشتر
بارداران، معاف از خانه‌ تکانی

دکتر سونیا اسکندریون، متخصص جراحی زنان تأکید می‌کند بارداران از پرداختن به فعالیت‌هایی که با خطر افتادن همراه است، پرهیز کنند

بارداران، معاف از خانه‌ تکانی

مدرسه خیابانی (+تصاویر)

گفت‌و گو با دکتر حسن گلچین‌ نژاد دزفولی، استاد دانشگاه و معلم باسابقه‌ای که به کودکان کار مهاجر در خیابان درس می‌دهد

مدرسه خیابانی (+تصاویر)

پیشنهاد سردبیر

بیشتر
یک عصر متفاوت

در مرحله نیمه‌نهایی عصرجدید چه اتفاقاتی افتاد؟ به همراه جزئیاتی از چگونگی برگزاری مرحله پایانی

یک عصر متفاوت

پیشخوان

بیشتر