به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، سوپ خانگی به همراه سبزیجات دارای فواید سلامتی بسیار زیادی است. در فصل زمستان هیچ چیز به اندازه یک کاسه سوپ داغ و خوشمزه نمی چسبد تا بدن را گرم کند. سوپ خانگی کاملا مفید است اما به شرطی که از نمک و چربی اشباع نشده، تهیه شده باشد.
بر اساس گفته متخصصین تغذیه، سوپ یک وعده غذایی یا میان وعده ای عالی است. در این قسمت از بهداشت و سلامت به معرفی فواید سوپ برای بدن خواهیم پرداخت.
یک کاسه سوپ در فصل زمستان و سرما، بسیار مفید است و باعث گرم شدن بدن تان می شود. اگر احساس سرما دارید، موادی مانند زنجبیل، فلفل قرمزو ادویه جاتی چون دارچین یا میخک انتخاب کنید که باعث ایجاد گرمی می شود.
اگر از خوردن سبزیجات بخار پز و سالاد کمی خسته شده اید، یک کاسه سوپ باعث تکمیل سهم 5 واحد سبزیجات مورد نیاز روزانه تان می شود. سبزیجات خرد شده در سوپ ویتامین ، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان های فراوانی را برای بدن تامین می کند.
در فصل زمستان نوشیدن آب می تواند یک چالش محسوب شود. تا وقتی که گرمای هوا به حداکثر میزان نرسیده باشد، بعید است زیاد عرق کنید یا احساس تشنگی داشته باشید. بنابراین می توانید با خوردن سوپ که البته دارای محتوای آب فوق العاده بالایی است، سطح هیدراتاسیون بدن تان را افزایش دهید.
چندین مطالعه نشان داده است که سوپ می تواند برای مدت طولانی تری احساس سیری به شما بدهد. تحقیقات نشان داده است افرادی که سوپ می خورند دارای شاخص توده بدنی سالم تری هستند.
افرادی که قبل از غذای اصلی، سوپ می خورند در کل تمایل کم تری به خوردن غذا دارند بنابراین مصرف سوپ می تواند احساس گرسنگی را از بین ببرد و به کاهش وزن کمک کند، بدون این که خود را از خوردن غذایی محروم کنید.
سوپ مرغ برای درمان سرما خوردگی عالی است و حتی علم نیز از این موضوع حمایت می کند. مطالعه ای در سال 2000 نشان داد که این سوپ تسکین دهنده و آرام بخش التهاب دستگاه تنفس فوقانی است و تحقیقات؛ اثربخشی آن را در از بین بردن مخاط و کمک به مژک های بینی برای رفع عفونت ثابت کرده است.
فرقی هم ندارد که چه سوپی بخورید. همچنین به کاهش وزن کمک می کند و خواص آن برای سلامتی قابل انکار نیست. سوپ شبیه به پلاسبو یا دارونما هم عمل می کند و باعث می شود که در سخت ترین روز های سال حس بهتری داشته باشید.
سوپ یکی از ساده ترین و راحت ترین غذاها برای طبخ است. می توانید با اضافه کردن پیاز، گوشت، سبزیجات یا آب گوشت و هر آنچه که دوست دارید یک سوپ خوشمزه بپزید.
سوپ را می توان به عنوان یک غذای آماده هم مصرف کرد. می توانید در هر زمان که توانستید آن را بپزید و به صورت جداگانه در قسمت های مجزا فریز کنید و سپس هر زمان که نیاز داشتید و وقت کافی هم نبود؛ یکی از این ظرف ها را در مایکروویو یا روی شعله گاز گرم کرده و میل کنید.
سوپ غذایی مقرون به صرفه است و بهترین دوست شما هنگام آشپزی محسوب می شود مثلا می توانید باقی مانده مرغ یا حتی آب مرغ شب گذشته را تبدیل به یک سوپ خوشمزه کنید. فقط کافیست کمی مواد را به آن اضافه کنید، همه چیز را گرم کنید و سپس در میکسر ریخته و سوپ خوشمزه تان را میل کنید.
سوپ برای محیط زیست مفید است زیرا آزاد کردن کربن در محیط را کاهش می دهد. در بهترین حالت برای تهیه سوپ شما تنها به یکی از شعله های اجاق گاز خود نیاز دارید و برخلاف غذا های دیگر لازم نیست از چند شعله استفاده کنید. از نظر مالی نیز این امر برایتان به صرفه است و هزینه های گاز مصرفی را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
یکی از پیشنهادات سالم و مغذی در زمان ابتلا به یبوست مصرف سوپ است که اگر ترکیبات و مواد اولیه آن با دقت انتخاب شود به راحتی قادر به رفع مشکل اجابت مزاج شما خواهد بود، پزشکان در بسیاری از موارد به بیماران خود سوپ را به عنوان غذای ملین پیشنهاد می کنند.
خوب می دانید که مصرف سبزیجات یکی از بهترین راهها برای دفع سموم از بدن است پس غذای خوشمزه ای به نام سوپ چقدر ساده میتواند شما را در دفع سموم از بدنتان یاری کند. برای تهیه ی سوپ های پر از سبزیجات میتوانید به راحتی از دستورپخت هایی که در آشپزخانه نمناک آموزش داده شده است استفاده کنید.
کودکان و سالمندان افرادی هستند که خوردن غذاهای نرم مثل سوپ برایشان لذت بخش تر است، چرا که هم در مرحله خوردن و هم در مرحله هضم دچار مشکل نمیشوند و بدن شان برای جذب مواد معدنی و ویتامین ها دچار سختی نخواهد شد.
برای رهایی از یکنواخت شدن منوی غذایی خانواده سوپ بهترین پیشنهاد است چراکه این غذا به دلیل دستور تهیه متنوعی که دارد به شکل متنوعی می تواند اعضای خانواده تان را به تجربه تنوع مزه ها دعوت کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت