
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عدهای از افراد در معرض خطر از افرادی هستند که دچار بیماریهای نقص سیستمایمنیاند و نیز بیماران مبتلا به آسم و بیماریهای ریوی مزمن که باید از این واکسن استفاده کنند.
همچنین بیمارانی که به کرونا مبتلاشده و درگیری شدید ریوی داشتهاند بهویژه بیماران مبتلا به آسم که در معرض کروناویروس بوده و درحالحاضر بهطور کامل بهبود یافتهاند، بهتر است واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند، زیرا ابتلا به آنفلوآنزا موجب درگیری ریوی شدید و عفونت میکس در این افراد باعث تشدید بیماری و عوارض شدید ریوی میشود؛ البته باید توجه داشت که تزریق واکسن آنفلوآنزا باعث ایجاد ایمنی در مقابل کرونا نشده و فقط مانع ابتلا به آنفلوآنزا و اختلاط عفونتهای مختلف در ریه میشود و شدت بیماری را کم میکند.
کسانی که این واکسن را دریافت میکنند احتمال اینکه به نوع شدید آنفلوآنزا مبتلا شوند کاهش مییابد و ممکن است آنفلوآنزای خفیفتری را تجربه کنند.
لازم به ذکر است که واکسن آنفلوآنزا از ابتلا به سرماخوردگی های معمولی که با ویروسهای تنفسی ایجاد میشود، جلوگیری نمیکند و لزوم رعایت اصول بهداشتی در فصول سرد سال پررنگتر است. بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا اواخر شهریور تا اواسط آبان است و توصیه میشود واکسن در این فاصله زمانی تزریق شود.
لازم به ذکر است افرادی که سابقه آلرژی و آنافیلاکسی به واکسن و اجزای آن داشته یا به تخممرغ حساسیت دارند پیش از تزریق حتما باید با پزشک خود مشورت کنند و در افراد مبتلا به آسم تزریق واکسن باید با احتیاط زیاد صورت بگیرد.
همچنین افرادی که به کووید 19 مبتلا شدهاند یا مشکوک به کرونا هستند تا زمان بهبود کامل و رفع علائم بیماری واکسن آنفلوآنزا دریافت نکنند.
دكتر سید شمسالدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد