در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، اپل به تازگی iOS 14 را برای گوشیهای خود منتشر کرده و گوشیهای سری آیفون ۱۲ نیز از این سیستم عامل بهره میبرند. زمانی که کاربران در پنجره مربوط به جستجوی این سیستم عامل شروع به تایپ کنند، اپل نتایج خود را بجای گوگل به نمایش میگذارد. این ویژگی همچنین نشان میدهد که چگونه از جستجوهای رایج کاربران یاد میگیرد. تا به امروز کاربران کمی چنین تغییری را متوجه شدهاند.
اما چرا چنین تغییراتی مهم است؟ نکته اینجاست که به تازگی وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا (DOJ) پروندهای را برای پرداختهای گوگل به اپل باز کرد. این غول جستجوی اینترنتی با پرداخت مبلغ بالایی، به عنوان موتور جستجوی پیشفرض آیفونها باقی میماند. طبق این پرونده، گوگل سالانه ۸ تا ۱۲ میلیارد دلار برای چنین موضوعی هزینه میکند.
حال توسعه یک موتور جستجوی داخلی توسط اپل در صورتی که مقامات مانع از همکاری آن با گوگل شوند، بسیار کاربردی خواهد بود. به نظر میرسد پرونده DOJ باعث شده سازنده آیفون با سرعت بیشتری به توسعه این موتور جستجو ادامه دهد و کارشناسان نیز به این موضوع اشاره میکنند که اخیرا فعالیت «اپل بات»، یک خزنده وب که برای ساخت دیتابیس از اطلاعات آنلاین استفاده میکند، افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
پازل جدیدی که ساکنین کوپرتینو ساختهاند اما زمانی کاملتر میشود که میبینیم اپل در سالهای گذشته چندین متخصص دنیای جستجوی اینترنتی را استخدام کرده و در آوریل ۲۰۱۸ مدیر بخش جستجوی گوگل به نام «جان جیاناندریا» مشغول به فعالیت در اپل شد. علاوه بر این، هرچند وقت یکبار شاهد انتشار آگهیهای استخدام برای مهندسان جستجو هستیم. این استخدامها تواناییهای هوشمند مصنوعی و همچنین دستیار صوتی سیری را در سالهای اخیر بهبود دادهاند.
در صورتی که DOJ مانع از همکاری اپل و گوگل شود، هردوی آنها آسیب میبینند، با این حال گوگل ضربه سنگینتری را تجربه خواهد کرد. خسارت چندین میلیارد دلاری سازنده آیفون با افزایش فروش و همچنین توسعه موتور جستجوی مخصوص به خود احتمالا جبران خواهد داشت، اما گوگل ترافیک بسیار زیادی را از دست میدهد که جایگزینی آن تقریبا غیرممکن خواهد بود. وزارت دادگستری آمریکا مدعی شده بود که تقریبا نیمی از ترافیک گوگل از دستگاههای ساخت اپل عبور میکند. در حال حاضر این دو کمپانی واکنشی نسبت به گزارش اخیر از خود نشان ندادهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت