به گزارش جام جم آنلاین از بهداشت نیوز، کمتری کسی میداند که خواص پوست انار دست کمی از خود انار ندارد.
پوست انار از دیرباز به عنوان مادهای شگفت انگیز و معجزهگر مورد استفاده قرار میگرفته و همچنین جایگاه خاصی در طب سنتی ما ایرانیان دارد.
پوست انار دارای «تانن» است که التهاب روده و ورم هموروئید را کاهش میدهد و باعث تنگ شدن دیواره روده و مانع خونریزی هنگام اسهال میشود و هاضمه را بهبود میبخشد.
برای این منظور، نصف پیمانه پودر پوست انار را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید. پس از نرم شدن، با یک قاشق چایخوری زیره، سه چهارم پیمانه شیر بریده و کمی نمک ترکیب کنید و سه بار در هفته از آن استفاده کنید.
پوست انار کرم روده و معده را نابود میکند. برای این کار ۲۰ گرم پودر پوست خشک شده انار را با کمی آب گرم ترکیب کرده و میل کنید.
پوست انار سرشار از آنتی اکسیدان است و باکتری و عفونتهای پوست را نابود کرده و جوش و آکنه را درمان میکند.
برای این منظور مقداری پوست انار را تفت دهید و پس از خنک شدن، آن را آسیاب کنید. پودر را با آبلیمو یا گلاب ترکیب کرده و روی صورت خود بمالید.
پوست انار خاصیت ضد التهابی دارد. برای بهبود و خشک کردن زخم شانکر مقداری پوست انار خشک شده و پودر شده را روی آن بمالید. (زخم شانکر: نوعی زخم پوستی بدون درد است که در مرحله اولیه بیماری سفلیس ظاهر میگردد.)
پوست انار ترشحات غیر طبیعی رحم را متوقف میکند. به این منظور پوست انار را پودر کرده و روی پنبه ریخته و در دهانه رحم قرار دهید.
از دیگر خواص پوست انار این است که از پوست در برابر آلایندهها و سموم محیطی محافظت کرده و تعادل PH پوست را حفظ میکند.
اسید آلاجیک موجود در پوست انار، رطوبت پوست را حفظ کرده و آن را نرم و لطیف میکند. به این منظور دو قاشق چایخوری پوست آسیاب شده انار را با ماست ترکیب کنید و به پوست صورت و گردن بمالید و بعد از مدتی آن را بشویید.
پوست انار، از پوست در برابر اشعه مضر UVA و UVB محافظت میکند. برای استفاده، پودر پوست انار را با لوسیون یا کرمی که دارید مخلوط کنید. همچنین میتوانید پودر را با روغن طبیعی ترکیب کرده و به عنوان ضدآفتاب از آن استفاده کنید.
پوست انار از ریزش مو و بروز شوره سر جلوگیری میکند. به این منظور، مقداری پوست انار را با روغن بادام ترکیب کنید و ریشههای مو را با آن ماساژ دهید. پس از دو ساعت آن را با شامپو بشویید.
در صورتی که دچار گلودرد یا درد لوزه هستید، برای تسکین درد، از پوست انار کمک بگیرید. برای این کار کافی است پوست یک انار را در مقداری آب بجوشانید و از صافی بگذرانید. بعد از خنک شدن، آن را غرغره کنید.
پوست انار غنی از آنتی اکسیدان است که با بیماری های قلبی و عروقی مهلک مقابله میکند. میزان کلسترول و استرس را کاهش میدهد و سلامت قلب را به همراه دارد. به این منظور یک قاشق چایخوری پودر انار را با یک لیوان شیر ولرم ترکیب و به طور روزانه مصرف کنید.
پوست انار با مشکلات مختلف دهان و دندان مقابله میکند و درمان بوی بد دهان، بیماری لثه و زخم دهان است. برای این منظور، در یک لیوان آب، یک قاشق چایخوری پوست انار اضافه کنید. برای رفع بوی نامطبوع دهان، روزی دو بار، این ترکیب را غرغره کنید. ماساژ دادن لثه با پودر پوست انار سبب التیام ورم، رفع التهاب و خونریزی لثه میشود و از بروز بیماری لثه پیشگیری میکند. مقدار کمی فلفل سیاه را با پودر پوست انار مخلوط کنید و با انگشت به دندان بمالید و پس از ۱۰ دقیقه بشویید.
از روشهای سفید کردن دندان در خانه، استفاده از خواص پوست انار است. از پودر پوست انار خشک شده برای مسواک زدن استفاده کنید. به این منظور پودر پوست انار را با اندکی فلفل سیاه و نمک دریا ترکیب کرده و دندانها را با آن مسواک بزنید. این مخلوط باعث سفید و درخشان شدن دندانها میشود.
از دیگر خواص پوست انار، کند کردن روند از دست رفتن تراکم استخوان به خصوص در زنانی که نزدیک به سن یائسگی هستند، است. نتایج پژوهشها نشان میدهد، مصرف پودر پوست انار استخوان را تقویت میکند و مانع بروز پوکی استخوان پس از یائسگی میشود. به این منظور، هر شب دو قاشق چایخوری پودر پوست انار را با یک لیوان آب ولرم ترکیب کرده و میل کنید.
رفع چین و چروک پوست، یکی دیگر از خواص پوست انار است؛ پوست انار مانع شکسته شدن کلاژن موجود در پوست میشود و نشانههای پیری را کاهش میدهد. برای این کار، دو قاشق چایخوری پودر پوست انار را به مقداری شیر اضافه کنید. (در صورت داشتن پوست چرب، گلاب را جایگزین شیر کنید) مواد را به صورت بمالید و پس از خشک شدن با آب ولرم بشویید.
پوست انار یکی از مواد غذایی با قابلیت سمزدایی در بدن است. آنتیاکسیدانها در بدن وظیفه سم زدایی را به عهده دارند و با توجه به آن که پوست انار دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان است، استفاده از آن میتواند تا حد زیادی در پاکسازی بدن از سموم مؤثر باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم