سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، فشارخون بالا و خطر ابتلا به سایر بیماریهای مرتبط با آن را میتوان با مصرف داروها، تغییر رژیم غذایی و سایر تغییرات در شیوه زندگی کاهش داد.
پرفشاری خون، خطر ابتلای فرد به بیماری قلبی عروقی، سکته مغزی و بیماری کلیه را افزایش میدهد. در این مقاله در مورد خوراکیهایی صحبت میشود که به کاهش فشار خون بالا کمک میکنند.
بلوبری و توت فرنگی حاوی مواد آنتیاکسیدان به نام «آنتوسیانینها» - نوعی فلاونوئید - هستند. تحقیقات انجام شده بر روی بیش از 34 هزار فرد مبتلا به پرفشاری خون نشان داد، خطر ابتلا به فشار خون بالا در افرادی که بیشترین میزان جذب آنتوسیانینها را دارند در مقایسه با افرادی که آنتوسیانین کمی مصرف میکنند ، 8 درصد کمتر است.
موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است؛ پتاسیم ماده معدنی است که نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. یک عدد موز با اندازه متوسط، حاوی حدود 422 میلی گرم پتاسیم است. بر اساس گزارش انجمن قلب آمریکا، پتاسیم اثرات سدیم را کاهش میدهد و تنش در دیواره رگهای خونی را کم میکند. بزرگسالان باید روزانه چهار هزار و 700 میلیگرم پتاسیم مصرف کنند. آووکادو، قارچ، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، ماهی تن و لوبیا از دیگر خوراکیهای حاوی پتاسیم هستند.
نوشیدن آب چغندر میتواند در کوتاه مدت و بلند مدت موجب کاهش فشار خون شود. محققان در سال 2015 گزارش دادند که نوشیدن آب چغندر قرمز به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون کمک میکند.
این محققان در مطالعهای متوجه شدند، افراد مبتلا به فشار خون بالا که برای مدت چهار هفته روزی 250 میلیلیتر حدود یک فنجان آب چغندر مینوشیدند، فشار خون آنها بطور متوسط 4.8 میلی لیتر جیوه کاهش یافت.
این در حالی است که داروی فشار خون بطور متوسط سطح فشار خون را تا 5.9 میلی لیتر جیوه کاهش می دهد.
محققان اظهار داشتند که مقادیر بالای نیترات غیرآلی چغندر باعث کاهش فشار خون میشود.
شکلات تلخ نیز موجب پایین آوردن سطح فشار خون میشود. بررسی 15 مطالعه نشان میدهد که مصرف شکلات غنی از کاکائو موجب پایین آوردن فشار خون افراد مبتلا به پرفشاری خون میشود. برای این منظور باید شکلات تلخی انتخاب کرد که حاوی حداقل 70 درصد کاکائو باشد و روزی یک قطعه مربعی از این شکلات را که اندازه ای حدود یک انس دارد، مصرف کرد.
بر اساس نتایج یک مطالعه، مصرف روی یک وعده کیوی میتواند موجب پایین آوردن فشار خون افرادی شود که سطح فشار خون آنها اندکی بالا است.
محققان در این مطالعه تاثیر مصرف سیب و کیوی را بر فشار خون افرادی که سطح فشار خون آنها اندکی بالاست، مقایسه کردند.
آنها متوجه شدند که مصرف روزانه سه کیوی برای مدت هشت هفته منجر به کاهش چشمگیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در مقایسه با خوردن یک عدد سیب در روز برای مدت مشابه شد. محققان گمان میکنند که مواد فعال زیستی کیوی باعث کاهش آن شده است.
همچنین کیوی سرشار از ویتامین C است که میتواند میزان قرائت فشار خون را در افرادی که روزانه به مدت 8 هفته، تقریبا 500 میلیگرم از این ویتامین را مصرف کردند، بهبود بخشد.
هندوانه حاوی یک اسیدآمینه به نام «سیترولین» است که میتواند به مدیریت فشار خون بالا کمک کند. سیترولین به بدن کمک میکند تا اکسید نیتریک تولید کند، گازی که رگهای خونی را شل کرده و موجب ترغیب انعطاف پذیری در عروق میشود. این اثرات با کمک به جریان خون موجب کاهش فشار خون بالا می شود.
نتایج یک مطالعه نشان داد، بزرگسالان مبتلا به چاقی و فشار خون بالا و یا پرفشاری خفیف خون که عصاره هندوانه مصرف کرده بودند، فشار خون آنها کاهش یافت.
محققان همچنین دریافتند حیواناتی که رژیم غذایی غنی از هندوانه دارند، از سلامت قلب بهتری برخوردارند. یک مطالعه نشان داد، موشهایی که محلول حاوی آب هندوانه را مصرف میکردند، 50 درصد پلاک کمتری در عروق خود نسبت به گروه کنترل داشتند.
همچنین موشهایی که این محلول را مصرف میکردند، نسبت به موشهایی که در گروه کنترل قرار داشتند، 50 درصد کلسترول لیپوپروتئین - کلسترول بد- و 30 درصد افزایش وزن، کمتری داشتند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد