با مشارکت یک دانشگر ایرانی انجام شد

ساخت مکعب‌های پلاستیکی ضد گلوله با چاپ ۳بعدی

محققان دانشگاه رایس (Rice) به سرپرستی دکتر سید محمد سجادی موفق به ساخت مکعب‌های پلاستیکی ضد گلوله با فناوری چاپ سه‌بعدی شده‌اند که در صورت برخورد یک گلوله با سرعت نزدیک به شش کیلومتر بر ثانیه تنها لایه دوم آن آسیب می‌بیند.
کد خبر: ۱۲۳۸۰۰۰

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، گروهی ۱۲نفره از محققان دانشگاه رایس در هوستون به رهبری این محقق ایرانی از فناوری چاپ سه‌بعدی برای ابداع مواد ضدگلوله پلاستیکی استفاده کردند. این مواد جدید می‌تواند در برابر گلوله‌هایی که با سرعت 8/5کیلومتر در ثانیه شلیک می‌شوند، مقاومت کند و بسیار فشرده شده هستند، به طوری که پس از اصابت گلوله از هم نمی‌پاشد.
این مواد زمانی ابداع شد که محققان تصمیم گرفتند یک ساختار نظری به نام توبولان (Tubulanes) را آزمایش کنند. این ساختار در سال 1372/ ۱۹۹۳ توسط «ری بافمن» شیمیدان دانشگاه تگزاس در دالاس و «داگلاس گالوائو» فیزیکدان دانشگاه ایالتی کامپیناس برزیل پیش‌بینی شده بود که هر دو از محققان اصلی این مطالعه کنونی هستند. توبولان‌ها ساختارهای میکروسکوپی نظری متشکل از نانولوله‌های کربنی با اتصال به هم هستند و محققان درصدد آزمایش آن بودند که ببینند آیا در صورت چاپ سه‌بعدی این مواد، همچنان این خصوصیات را دارند یا خیر که مشخص شد دارند.
محققان این مساله را با شلیک یک گلوله با سرعت 8/5 کیلومتر در ثانیه به دو مکعب ساخته شده از این مواد ثابت کردند. یکی از مکعب‌ها از یک پلیمر جامد ساخته شده بود و دیگری از یک پلیمر که با یک ساختار توبولانی چاپ سه‌بعدی شده بود. محققان گزارش دادند مکعب پلیمر جامد با ترک‌هایی که در کل ساختار آن پخش شده بود، از این آزمون بیرون آمد، در حالی که مکعب چاپ سه‌بعدی شده چنین نبود و گلوله فقط توانسته بود تا لایه دوم آن را تحت‌تاثیر قرار دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها