به گزارش جام جم آنلاین ، «بازجویی و بی احترامی به بازیکنان تیم ملی والیبال ایران در فرودگاه شیکاگو». این خبری بود که یکی از خبرگزاری ها داد، پس از آن یکی از کانال های تلگرامی به شدت علیه این سایت جبهه گرفت و نوشت که این خبرگزاری اصولا اخبار درستی در زمینه ورزشی مندرج نمی کند و محوریت اخبار آن بیشتر حول دردسرسازی، ایجاد شایعه و فضاسازی منفی علیه ورزشکاران و مربیان می چرخد. بر اساس ادعای خبرنگار این سایت ، ملی پوشان والیبال ایران در فرودگاه شیکاگو نه تنها بازجویی شده اند که رفتار بدی هم با آنها صورت گرفته است. در رابطه با بی احترامی به اعضای تیم ملی والیبال ایران آنچنان با اطمینان مطلب نوشته بود که گویا خبرنگار این سایت خودش در شیکاگو و فرودگاه این شهر حضور داشته این در حالی است. اما واقعیت تلخ این است که همه اینها صحت داشت. اما تمامی این شایعات حساسیت برانگیز ساعاتی بعد تکذیب شد. امیر خوش خبر سرپرست تیم ملی والیبال ایران در گفت و گویی این خبر را تکذیب کرد. البته تمامی جنبه های اتفاقاتی که برای تیم ملی در شیکاگو افتاد قابل تکذیب نیست، از جمله «مصاحبه» با چند بازیکن در فرودگاه. به هر حال آنچه که اکنون از آن انتقاد می شود معطلی ملی پوشان و تمامی اعضای تیم ملی والیبال ایران در فرودگاه شیکاگو است؛ این معطلی بیش از 4 ساعت طول کشید. خوش خبر چیزی از بی احترامی به اعضای تیم ملی والیبال ایران نگفت و اصلا هم اشاره نکرد از سوی FBI بازجویی صورت گرفته است.
امیر خوش خبر در گفت و گو با فارس عنوان داشت: پرواز خیلی خوبی داشتیم، اما نحوه ورودمان به آمریکا با اتفاقاتی همراه بود؛ البته پس از آن با برنامهریزی بسیار خوبی برای اسکان، تغذیه و تمرین روبرو شدیم.
وی درخصوص اتفاقاتی که هنگام ورود برای تیم به آمریکا رخ داد، تصریح کرد: ما مراتب اعتراض خود را هم اعلام کردیم. من به مسئولان آمریکایی گفتم اگر قوانینی که برای تیم ایران اجرا میکنید برای همه اجرا شود، ما اعتراضی نداریم و به شما اجازه میدهیم تا به صورت کامل تیم را بررسی کنید، اما اینکه برخی قوانین فقط تیم ایران باشد جای اعتراض دارد.
سرپرست تیم ملی والیبال ایران با بیان اینکه اعتراض رسمی خود را به این موضوع اعلام کردهایم، گفت: تیم ایران با سه پرواز به آمریکا رسید. پس از ورود هر گروه از بازیکنان و مربیان ایرانی چند نفر از آنها را فقط برای انجام مصاحبه انتخاب کردند و این پروسه حدود 4 ساعت طول کشید؛ البته این نکته را هم باید بگویم که اگر کاروان ایران میتوانست با یک پرواز به آمریکا برود شاید بیشتر از دو ساعت معطل نمیشدیم.
سفر داوری لغو شد
قرار بود افشین داوری، سرپرست فدراسیون والیبال که یک ماه از دوران سرپرستی قانونی وی هم گذشته به آمریکا برود تا در کنار ملیپوشان باشد.
داوری اعلام کرده که به دلیل معطلی کاروان والیبال ایران در فرودگاه آمریکا به این سفر نخواهد رفت.
افشین داوری سرپرست فدراسیون والیبال در تشریح اتفاقاتی که برای تیم ملی ایران در شیکاگو رخ داد، گفت: قبل از سفر، مکاتبات جهت اخذ روادید با فدراسیون جهانی والیبال، IOC و فدراسیون آمریکا انجام شد. با توجه به هماهنگیهای انجام گرفته و بر خلاف سال گذشته، تمامی اعضای تیم ملی روادید حضور در کشور آمریکا را دریافت کردند و از کاروان ایران انگشتنگاری صورت نگرفت.
وی عنوان کرد: اعتراض ما به تاخیر تیم ملی در ورود به کشور آمریکا است، زیرا کاروانهای اعزامی ایران هر کدام بیش از 4 ساعت در فرودگاه معطل شدند. این موضوع در شرایطی اتفاق افتاد که ما پیش از این در نامهنگاریها نحوه میزبانی خود و تکریم از مهمانان ایران در هفتههای گذشته را به مسئولان گوشزد کردیم. در نهایت این میزبانی باعث شد تا ما سریعاً نامه اعتراضی خود را به فدراسیون جهانی و فدراسیون والیبال آمریکا ارسال کنیم و روز یکشنبه بعد از ورود تیم ملی و استقبال دور از انتظار کشور میزبان، اعتراض رسمی ما به دست مسئولان رسید.
وزارت ورزش و جوانان در بیانیه ای هم نسبت به رفتار ناشایست آمریکا با اعضای تیم ملی والیبال ایران اعتراض کرده بود.
در این بیانیه وزارت ورزش و جوانان آمده بود.
«رفتار مقامات آمریکایی بعنوان میزبان مرحله نهایی لیگ ملتهای جهان با تیم ملی والیبال ایران زننده و بر خلاف منشور المپیک و روح حاکم بر مناسبات ورزشی جهان است.
متاسفانه آمریکا در حالی برای سومین سال پیاپی میزبان این مرحله است که هیچگونه توجهی به معیارهای میزبانی و حضور تیم های شرکت کننده و قهرمانان ملی ایران قائل نیست.
وزارت ورزش و جوانان ضمن محکوم کردن رفتار غیر ورزشی و خارج از قواعد میزبانی رویدادهای جهانی از سوی آمریکا، امیدوار است با توجه به تکرار این رفتار ، افتخار برگزاری رویدادهایی در این سطح از سوی فدراسیون جهانی به این کشور واگذار نگردد.
انتظار داریم برای جبران این رفتار ناشایست مقامات امریکا از ملی پوشان عذرخواهی کند و فدراسیون جهانی والیبال نیز دلجویی شایسته ای از تیم ایران و قهرمانان آن بعنوان نمایندگان مردم ایران داشته باشند.»
اتفاقی مسبوق به سابقه
برای بار نخست بود که تیم ها و ورزشکاران ایرانی در آمریکا با چنین رفتارهایی مواجه می شدند؟ خیر، همین تیم ملی والیبال ایران در دوره گذشته لیگ والیبال ملتها با مشکلات مشابهی روبرو شد.
پیش از این تیم هایی نظیر کشتی فرنگی و تیم تیراندازی در بدو ورود به خاک آمریکا به منظور حضور در رقابت های مختلف جهانی با مشکلات متعددی روبرو شده اند.
ایگور کولاکوویچ سرمربی اهل مونته نگروی تیم ملی والیبال ایران نیز امروز در مصاحبه ای به شدت رفتار در فرودگاه شیکاگو را تقبیح کرد و در اینباره کلمه احمقانه را به کار برده است. او گفت: «پس از ورود تیم ملی والیبال ایران به فرودگاه، مأموران FBI همه ما را در اتاقهای تنگ برای ساعتها قرار دادند، آنها سوالهای بسیار احمقانهای میپرسیدند!
برای مثال اینکه آیا کسانی که در عکس به ما نشان میدادند را میشناسیم یا نه؟ چرا بازیکنان جوان ایرانی ویزای رفتن به آمریکا یا کشورهای اروپایی دیگر را ندارند؟ یا اینکه چرا بازیکنان تیم والیبال ایران هر هفته ویزای قاره به قاره دارند و کشورهای دیگر مثل بلغارستان، فرانسه، صربستان، آمریکا و روسیه این طور نیستند؟ این ورزش نیست. »
تجدید نظر در رابطه با قوانین ورزشی
ورزش هیچ گونه دخالت سیاسی در امور ورزشی را برنمی تابد و با مسببان آن برخورد قاطعانه انجام می دهد. بر اساس همین قانون شفاف و صریح دنیای ورزش، تنش های سیاسی در جریان یک مسابقه و سردادن شعارهای سیاسی منجر به تنبیه خاطیان و حتی محرومیت ورزشکاران و تیم ها می شود. اما در مورد والیبال چه؟ آمریکا استثناء است و از حقوق «برابرتری» دارد؟ برخورد اخیر با تیم ملی والیبال ایران ثابت می کند که قوانین ورزشی و موضوع سیاست در آن نیاز به یک تجدیدنظر اساسی دارند و گرنه رخنه سیاست به ورزش در آینده بسیار بیشتر خواهد شد و رفتارهای خارج از چارچوب انسانی روند افزایشی پیدا می کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم