به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار امروز (شنبه) به چهار میلیون و ۶۱۰ هزار تومان رسیده و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۴۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارد.
امروز سکه طرح قدیم با قیمتی معادل چهار میلیون و ۵۵۰ هزار تومان داد و ستد میشود. این در حالی است که قیمت نیمسکه دو میلیون و ۵۵۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان و سکه گرمی ۸۵۰ هزار تومان است.
همچنین در بازارهای جهانی، آخرین قیمت هر اونس طلای جهانی به ۱۲۹۳ دلار رسیده است.
یک کارشناس بازار طلا و سکه با اشاره به اینکه ارز، طلا و سکه در هفته گذشته نوسانات بسیاری را تجربه کردهاند، گفت: کاهش ارزش طلا در بازارهای جهانی و افت قیمت دلار قیمت طلا و انواع سکه را کاهش داد و منجر به کاهش ۵۰ هزار تومانی حباب سکه شد.
محمد کشتی آرای اظهار کرد: بازار ارز، طلا و سکه در هفته گذشته شرایط پر نوسانی را طی کرد که در مجموع قیمت اونس جهانی و دلار روند کاهشی داشت و عاملی شد تا نرخ طلا در بازار کاهش یابد.
این کارشناس بازار طلا و سکه بیان کرد: قیمت طلا در بازار جهانی نیز در طول هفته کار خود را با نرخ ۱۳۳۰ دلار آغاز کرد که در انتهای هفته به نرخ ۱,۲۹۰ دلار رسیده است و این در حالی است که اونس جهانی در حال حاضر ۱۲۹۳ دلار قیمتگذاری شده است. در کنار اونس جهانی روند نزولی دلار در بازار آزاد از قیمت طلا و سکه کاسته است.
وی با تاکید بر اینکه حباب سکه تمام با کاهش ۵۰ هزار تومانی روبهرو شده است، اظهار کرد: در روزهای پایانی سال میزان تقاضا همواره افزایش مییابد که این روند کاملاً منطقی بوده و در شرایط فعلی که از حباب طلا و سکه کاسته شده است میزان عرضه و تقاضا کاملاً متناسب ارزیابی میشود.
کشتی آرای در رابطه با قیمت طلا و سکه گفت: هر اونس جهانی ۱۲۹۳ دلار، سکه تمام طرح قدیم چهار میلیون و ۵۸۰ هزار تومان، سکه تمام طرح جدید چهار میلیون و ۶۹۰ هزار تومان، نیم سکه دو میلیون و ۵۸۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان، سکه گرمی ۸۴۵ هزار تومان، هر مثقال طلای ۱۷ عیار یک میلیون و ۸۶۵ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار ۴۳۰ هزار و ۵۰۰ تومان قیمتگذاری شده است و این در حالی است که در هفته گذشته قیمت هر گرم طلای خام ۱۸ عیار به ۴۵۶ هزار تومان رسیده بود.
در نظرسنجی طلای هفتگی کیتکونیوز، کارشناسان والاستریت و سرمایهگذاران در خصوص روند قیمت طلا در هفته جاری اختلاف نظر پیدا کردند.
اکثر کارشناسان والاستریت کاهش قیمت طلا در هفته جاری را پیش بینی کردند در حالی که سرمایه گذاران به بالا رفتن قیمت طلا خوش بین ماندند. از میان ۵۵۶ نفری که در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز شرکت کردند، ۲۸۶ نفر یا معادل ۵۱ درصد افزایش قیمت طلا و ۱۹۲ نفر یا ۳۵ درصد کاهش قیمت این فلز را پیشبینی کردند. ۷۸ نفر یا ۲.۲ درصد نیز نسبت به روند قیمت طلا نظری نداشتند.
در نظرسنجی هفته گذشته اکثر کارشناسان والاستریت و سرمایهگذاران نسبت به بالا رفتن قیمت طلا ابراز خوشبینی کرده بودند.
اختلاف ۳۰۰ تومانی نرخ دلار در بانک و صرافی
شعب ارزی بانکها هر دلار آمریکا را ۱۳ هزار و ۶۲ تومان میخرند و این در حالی است که نرخ خرید دلار در صرافیهای مجاز بانک مرکزی ۱۳ هزار و ۳۶۰ تومان است.
بانک مرکزی از نیمه نخست امسال به بانکها مجوز خرید ارز از مردم را داد که این نرخ هر روز از سوی این بانک به بانکها به صورت آنلاین اعلام میشود، البته در ابتدا نرخ اعلام شده در بانکها بسیار پایینتر از بازار آزاد بود و به تدریج این تفاوت کم و نرخ خرید ارز در بانکها به نرخ بازار آزاد نزدیک شد.
در همین راستا، شعب ارزی بانکها امروز (۱۱ اسفند) هر دلار آمریکا را ۱۳ هزار و ۶۲ تومان و هر یورو را ۱۴ هزار و ۸۴۸ تومان از مردم میخرند.
همچنین در نخستین روز از هفته جاری قیمت خرید هر پوند انگلیس در شعب ارزی بانکها ۱۷ هزار و ۲۵۳ تومان اعلام شده است.
قیمت ارز مسافرتی
شعب ارزی بانکهای عامل ارز مسافرتی نیز در صورت تکمیل بودن مدارک مسافران تا سقف ۵۰۰ یورو برای کشورهای همسایه و مشترکالمنافع و تا سقف ۱۰۰۰ یورو برای سایر کشورها ارز مسافرتی میفروشند که قیمت این ارز امروز بدون احتساب کارمزد ۱۵ هزار و ۵۹۵ تومان اعلام شده که با احتساب کارمزد بانک مرکزی و عامل به حدود ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان میرسد.
قیمت ارز در صرافیها
همچنین صرافی های مجاز بانک مرکزی امروز قیمت خرید هر دلار آمریکا را ۱۳ هزار و ۳۶۰ تومان و قیمت فروش آن را ۱۳ هزار و ۴۶۰ تومان اعلام کردهاند.
این صرافیها امروز هر یورو را ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان خریده و ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان میفروشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت