نگاهی به عملکرد رسانه ملی در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

قاب باشکوه چهل سالگی

برگزاری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، باعث شد تا سازمان‌ها و نهادهای مختلف کشور از مدت‌ها قبل به برنامه‌ریزی گسترده و ویژه‌ای برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر این رویداد عظیم بپردازند. در این میان، سازمان صداوسیما نیز در جایگاه رسانه ملی کشور و نظام، از سال گذشته فعالیت‌های رسانه‌ای و تولیدی خود را برای پوشش و انعکاس هر چه مطلوب‌تر 40سالگی انقلاب و دهه فجر امسال آغاز کرد و ویژه‌برنامه‌های خاصی را برای این ایام تدارک دید. بی‌تردید، یکی از برنامه‌های اصلی دهه مبارک فجر، پوشش حماسه مردمی راهپیمایی 22 بهمن است که همه ساله کانون توجه رسانه‌ها و خبرنگاران جهان قرار می‌گیرد و با ارزیابی‌ها و جریان‌سازی‌های مختلفی از سوی آنان همراه می‌شود. از این‌روست که پوشش گسترده و جامع این راهپیمایی در تهران و شهرستان‌ها، نیازمند تلاش مضاعف و ویژه‌ای از سوی رسانه ملی بود. در این زمینه، دیدگاه‌ها و اظهارنظرهای نمایندگان مردم در مجلس و کارشناسان سیاسی و رسانه، نشان از توفیق صداوسیما در به تصویر کشیدن این حماسه بزرگ مردمی و تولید ویژه‌برنامه‌های 40 سالگی انقلاب دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود.
کد خبر: ۱۱۹۳۳۵۷

عملکرد صداوسیما، شایسته قدردانی است
دکتر سیدمرتضی موسویان، استاد ارتباطات در گفت‌وگو با خبرنگار روابط‌عمومی رسانه ملی گفت: نقش صداوسیما در تشویق مردم برای حضور در راهپیمایی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب بی‌نظیر بود. بسیج همه شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی و تمام امکانات واقعا سنگ‌تمام رسانه ملی برای انقلاب بود. این مدرس دانشگاه تهران افزود: حضور مردم نشان می‌دهد دایره نفوذ و اعتبار صداوسیما همچنان برقرار است و این رسانه دارای تاثیر علمی و راهبردی است و می‌تواند در تنویر افکار عمومی موفق عمل کند.
وی با بیان این‌که انتظارات مردم از نظام، حق طبیعی آنان است، افزود: انتظار برای رسیدن به وضعیت اقتصادی بهتر در قالب درخواست و تقاضای مشروع می‌تواند مطرح باشد. به هر حال، اصل نظام این امکان را دارد که افراد بتوانند در عین منتقد بودن، پایه‌های اساسی مردم‌سالاری را حفظ و تثبیت کنند. موسویان بیان کرد: امروز درصد مشارکت مردم در کشورهای اروپایی در موارد مختلف مثل انتخابات بسیار پایین آمده است. وقایع فرانسه نشان می‌دهد دموکراسی از نوع غربی، دیگر مردم را همراه خود ندارد و مردم نسبت به آن تجدیدنظر کرده‌اند. معاون سابق وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مردم اصل نظام را قبول دارند، اما نسبت به عملکردها ممکن است انتقاد داشته باشند و این طبیعی است، بنابراین صداوسیما نقش عمده‌ای در یک‌سو کردن افکار عمومی جامعه دارد. البته مواردی مثل 9 دی نشان می‌دهد که مردم اگر در جایی اصل نظام را در خطر ببینند خودشان به میدان می‌آیند، اما تجهیزات و امکاناتی که صداوسیما بسیج کرد، واقعا شایسته قدردانی است.

رسانه ملی حضور مردم را تقویت کرد
جمشید جعفرپور هم در این خصوص گفت: حضور باشکوه مردم در راهپیمایی22 بهمن را باید به مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و مسؤولان نظام تبریک گفت. ایشان حضور دشمن‌شکن مردم در راهپیمایی 22 بهمن را پیش‌بینی کرده بودند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این‌که صداوسیما همیشه از رسانه‌های اثرگذار در مواقع حساس کشور بوده است، تاکید کرد: این اثرگذاری همیشه احساس شده است، هم در زمان انتخابات و هم‌زمان راهپیمایی‌ها و دیگر اتفاقات سیاسی یا مناسبت‌های تاریخی و حساس
کشور.
وی افزود: صداوسیما یکی از معتبرترین رسانه‌های کشور است و مردم هم به‌دلیل اعتمادی که به رسانه ملی دارند، اخبار، فراخوان‌ها و اطلاع‌رسانی‌های تلویزیون را پیگیری می‌کنند و مورد توجه قرار می‌دهند.
جعفرپور گفت: رسانه ملی در زمینه پوشش اخبار و تنویر افکار عمومی و فراخوان‌های مختلف برای حضور مردم در راهپیمایی امسال، عملکرد مثبتی داشت.
عضو مجمع نمایندگان استان فارس تاکید کرد: ناگفته نماند که مردم به‌دلیل شعور سیاسی و درک بالا، خودشان همیشه آمادگی کامل برای حضور در این مناسبت حساس و تاریخی انقلاب را داشته و دارند، از این رو، برای نشان دادن علاقه و پایبندی‌شان به جمهوری اسلامی، در این راهپیمایی حضور یافتند که البته تلاش‌های سازمان صداوسیما باعث دیده شدن و ثبت این حماسه و حضور مردمی شد. صداوسیما حضور مردم در این راهپیمایی را پوشش داد و با جلوه ویژه‌ای در معرض دید جهانیان گذاشت.
جعفرپور اظهار کرد: حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال که با چهل سالگی انقلاب و بلوغ انقلاب مقارن بود، بلوغ فکری مردم را هم اثبات کرد. امروز کشور در شرایط خاصی به‌سر می‌برد و از سوی دشمن تهدید به فروپاشی می‌شود.
در پاسخ به این یاوه‌گویی‌ها، مردم این درک را داشتند که بیایند و رسانه ملی تلاش کرد و حضور مردم را تقویت کرد. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: از تلاش‌های صداوسیما برای نشان دادن دستاوردهای انقلاب به‌ویژه در بهمن‌ماه امسال تشکر می‌کنیم.

رسانه ملی برای رفع کاستی‌های جامعه تلاش کند
دکتر عماد افروغ، استاد دانشگاه، ضمن ارزیابی مثبت از عملکرد رسانه ملی در مناسبت‌ها و شرایط حساس کشور همانند انتخابات و راهپیمایی‌ها به‌ویژه راهپیمایی 22 بهمن و 40 سالگی انقلاب گفت: بخشی از دلایل حضور چشمگیر مردم در این مناسبت‌ها و ایجاد همدلی میان آنها، نتیجه عملکرد مثبت صداوسیماست. این استاد دانشگاه با اشاره به درصد بالای بینندگان صداوسیما و نقش تعیین‌کننده آن در تقویت نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد: باید بپذیریم صداوسیما نقش تعیین‌کننده‌ای در جامعه دارد و بر این اساس برای برطرف‌کردن کاستی‌های جامعه باید تلاش بیشتری کند. وی در این خصوص تصریح کرد: دعوت از کارشناسان حوزه‌های مختلف که دارای عملکردی روشن و شفاف هستند، می‌تواند در حل مسائل کشور راهگشا باشد.

صداوسیما، شکوه مردم را منعکس کرد
محمد عزیزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پیرامون عملکرد رسانه ملی در پوشش راهپیمایی 22 بهمن بیان کرد: حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال بسیار چشمگیر و باشکوه بود و صداوسیما در انعکاس مطلوب آن به‌خوبی عمل کرد. نماینده مردم ابهر و خرمدره در مجلس شورای اسلامی افزود: صداوسیما در زمینه تنویر افکار عمومی موفق عمل کرد و البته تشکر اصلی من از مردم است که همیشه پشت نظام، رهبری و انقلابشان ایستاده‌اند.

صداوسیما در برابر دشمن ایستاد
صداوسیما در فرهنگ‌سازی و دعوت مردم برای حضور در راهپیمایی22 بهمن نقش تعیین‌کننده و بی‌بدیلی داشت.
سیداحسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو شورای نظارت بر صداوسیما با بیان مطلب فوق، افزود: با توجه به این‌که دهه فجر امسال با چهلمین سال پیروزی انقلاب مقارن بود و برای کشور، مقطع ویژه و حساسی به‌شمار می‌آمد، به نظر من صداوسیما در زمینه بسیج و فراخوان مردم بسیار موفق و اثرگذار عمل کرد.
وی تأکید کرد: با وجود این‌که دشمنان و معاندان انقلاب به شیوه‌های مختلف و از طریق ماهواره، تلویزیون‌های ضد انقلاب و فضای مجازی، تبلیغات گسترده و سنگینی را برای عدم حضور مردم انجام داده بود، ولی صداوسیما سنگ تمام گذاشت و در بخش رسانه‌ای و تبلیغاتی یک‌تنه در مقابل آنها ایستادگی کرد.
وی تصریح کرد: صداوسیما همه ساله در فرهنگ‌سازی و دعوت مردم برای حضور در راهپیمایی 22 بهمن نقش تعیین‌کننده و بی‌بدیلی دارد، اما آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است، مخابره و انعکاس حماسه حضور مردم در جشن پیروزی انقلاب است که به همت والای صداوسیما تحقق یافت و ما این اقدام را نوعی مقابله رسانه‌ای با رسانه‌های معاند نظام می‌دانیم که تلاش می‌کردند حضور مردم کمرنگ‌تر از گذشته شود.

تلویزیون درخشید
جواد شمقدری، کارگردان سینما و تلویزیون نیز در ارتباط با عملکرد این رسانه به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفت: عملکرد کلی تلویزیون در این 40 سال با وجود فراز و فرودها مناسب و درخشان بوده است. کارگردان سریال نفوذ ادامه داد: رسانه ملی در بزنگاه‌های خاص انقلاب، چه در هشت سال دفاع مقدس و چه در اتفاقات داخلی و فتنه 88 خوب و هوشمندانه عمل کرده است. جواد شمقدری همچنین درباره پوشش راهپیمایی 22 بهمن امسال در تلویزیون گفت: کار بسیار خوبی که تلویزیون انجام داد، بازتاب مناسب و کامل این راهپیمایی از ابعاد مختلف و به‌خصوص در شهرستان‌ها بود و جا دارد تلویزیون همچنان به بازتاب‌های این حماسه چه در عرصه داخلی و چه خارجی بپردازد.
وی ادامه داد: تلویزیون با نگاه خوبی که به مناسبت 40سالگی انقلاب داشت، به موضوعات مختلف انقلاب پرداخت و اتفاقات خوبی را رقم زد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها