به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، هنگامی که بیماریهایی مانند چاقی، دیابت، کبد چرب و فشارخون بالا در کنار هم قرار میگیرند به عنوان سندروم متابولیک شناخته میشوند.
هر یک از این بیماریها به طور جداگانه خطر بروز دیگر مشکلات و امراض مانند بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان و سکته مغزی را افزایش میدهد. با این حال هنگامی که همگی آنها با هم اتفاق میافتد، این خطرات تشدید میشود.
افرادی که به سندروم متابولیک مبتلا هستند، سطوح بالاتری از تریگلیسیرید در خونشان دارند که در نهایت میتواند باعث لختگی در عروق خونی و تصلب شرائین شود.
در ایالات متحده آمریکا نرخ ابتلا به سندروم متابولیک در حال افزایش است به طوری که بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ میلادی ۳۴.۲ درصد از بزرگسالان به آن مبتلا بودهاند.
پیدا کردن راهی قابل اعتماد برای مقابله با سندروم متابولیک و دیگر اجزای وابسته به آن میتواند چالش برانگیز باشد.
در حال حاضر متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن مسیری جدید و نوآورانه برای درمانی بالقوه ارائه کردهاند که شامل کنشهای یک قند طبیعی به نام «ترهالوز» است.
ترهالوز یک قند طبیعی است که توسط برخی باکتریها، قارچها، گیاهان و حیوانات تولید میشود و به صورت صنعتی به ویژه در غذاها و لوازم آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد.
در آخرین مطالعه صورت گرفته در این زمینه محققان با حل کردن قند ترهالوز در آب، آن را روی موشها آزمایش کرده و دریافتند که این قند تغییراتی را در بدن موش ایجاد میکند که به لحاظ نظری میتواند برای افراد مبتلا به سندروم متابولیک سودمند باشد.
به نظر میرسد این مزایا از طریق مسدود کردن گلوکز در کبد و در نتیجه فعالسازی «ژن ALOXE3» که حساسیت انسولین را بهبود میبخشد، به دست میآید.
فعالسازی «ژن ALOXE3» همچنین باعث کالریسوزی و کاهش تجمع چربی و افزایش وزن میشود. در عین حال سطوح چربی و کلسترول موجود در خون موشهای مورد مطالعه نیز با کاهش روبهرو شده است.
نتایج آزمایش همچنین نشان داد مصرف این قند باعث ایجاد تاثیرات مفید روزهداری در بدن بدون نیاز به محدود کردن رژیم غذایی میشود و همچنین حساسیت انسولین را به همان شیوهای که داروهای معمول دیابت - تیازولیدیندیون- انجام میدهند، بهبود میبخشد. این اثرات احتمالا به دلیل محرومیت گلوکز از کبد ایجاد میشود.
در صورتی که این نتایج به مرحله کاربردی برسد ممکن است روزی بدون نیاز به کاهش غذا بتوانیم از مزایای روزهداری بهره ببریم. با این وجود به تحقیقات بیشتری روی انسانها نیاز است تا کاهش برخی آسیبهای ناشی از سندروم متابولیک با استفاده از قند ترهالوز اثبات شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد