به گزارش جام جم آنلاین از فارس، دکتر محمدرضا آصف دکترای قارچ شناسی و مسئول کمیته شناسایی قارچ های عامل مسمومیت و مرگ و میر هموطنانمان میگوید که از 25 روز گذشته تمام نمونههای ارسالی از استانهای غربی که مواردی از مسمومیت با قارچ و یا مرگ و میر در آنها گزارش را یک به یک در محیط آزمایشگاهی بررسی کرده و در نهایت به این نتیجه رسیده که سه نوع قارچ سمی عامل این مسمومیتها بوده است.
او بر این نکته تاکید میکند که باید در مکانهای رشد اینگونه قارچ ها تابلوی هشدار نصب شود و مردم مطلقا از محیط طبیعی قارچ جمع آوری و مصرف نکنند.
این سه نوع قارچ با نامهای علمی lepiota brunneoincarnata ، hypholoma fascicualre و coprinopsis atramentaria شناخته میشوند.
بر اساس گفتههای آصف، زمان طلایی درمان مسمومیت با قارچ سمی تنها 6 تا 8 ساعت است، اما متاسفانه علایم اولیه شبیه مسمومیت عادی است که برخی کادرهای درمانی به دلیل عدم آگاهی تنها به تجویز او آر اس و سرم بسنده میکنند. غافل از اینکه در این زمان کبد منهدم شده و نیاز به پیوند کبد وجود خواهد داشت. مصرفکننده قارچ بعد از طی این زمان طلایی به کما رفته و در نهایت این ماجرا به مرگ بیمار منجر میشود.
این دکترای قارچ شناسی بر این نکته تاکید کرد که مردم بابت سلامت قارچ های دکمه ای پرورشی و بسته بندی نگرانی نداشته باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد