به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، علیاصغر مونسان گفت: گردشگری، از بزرگترین صنعتهای جهان امروز بهشمار میرود و همه کشورها برای رشد بیشتر و اشتغال به این صنعت روی آوردهاند و روزبهروز در حال گسترش هستند و خصوصاً برای کشورهای در حال رشد مانند کشور ما صنعت گردشگری اهمیت دوچندانی پیدا کرده است.
وی افزود: خوشبختانه ایران برای گردشگران کشوری جذاب، متنوع و بکر است و چنانچه مزیتها و ظرفیتهای آن بهدرستی شناسایی و شناسانده شود، همه اشکال گردشگری در آن بهصورت متوازن و متناسب پا میگیرد و شکوفا میشود. شاید کمتر کشوری در جهان یافت شود که بهواسطه جاذبههای فرهنگی و تاریخی از موقعیت و مزیتهای ایران برای گردشگری برخوردار باشد.
مونسان ادامه داد: عمده گردشگرانی که به کشور ما میآیند گردشگران فرهنگی و تاریخی هستند، این موضوع بهنظر من ظرفیت بزرگی است که میتواند به ما کمک کند چراکه ما هم یک کشور بزرگ و فرهنگی هستیم.
وی افزود: در ایران بیش از 30هزار اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در فهرستهای آثار ملی ثبت شده است، ضمن اینکه 22 اثر تاریخی فرهنگی و طبیعی و 13 اثر میراث ناملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی ثبت شده و میتواند بهعنوان سرمایهای عظیم موجب رونق و توسعه گردشگری شود.
کسب درآمد از طریق گردشگری حتی در استانهای محروم
مونسان گفت: گردشگری علاوه بر کسب درآمدهای اقتصادی و ایجاد اشتغال، فرصتی مغتنم برای معرفی ارزشهای فرهنگی و جایگاه سترگ ایران در تمدن و تفکر بشری است. فعالیتهای شما مدیران صنعت گردشگری در بخش خصوصی باعث شده است تا شاهد درآمدزایی در بخشهای مختلف باشیم و بهعنوانمثال؛ در همین تعطیلات نوروز حتی در برخی از استانهای محروم بیشترین درآمدزایی از طریق گردشگری حاصل شد که ادامه این روند جلوگیری از مهاجرت و حتی مهاجرت معکوس را بهدنبال دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: این در حالی است که امنیت یکی دیگر از دستاوردهای گردشگری است و هرجا رونق گردشگری را شاهد هستیم شاهد امنیت نیز هستیم.
نگاه مثبت دولت به گردشگری
معاون رئیسجمهوری در ادامه با بیان اینکه گردشگری نباید با بیم و تردید دنبال شود، افزود: در صحبتهایی که با اعضای هیئت دولت داشتم آنها نیز اعتقاد داشتند که گردشگری میتواند به رونق اقتصادی کمک کند و روزی کشور به جایگاهی خواهد رسید که به این حوزه توجه خواهد شد.
مونسان به حمایتهای رئیسجمهوری و اعضای دولت از صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: در دولت تنها نیستم و خوشبختانه تمام اعضای دولت به این حوزه توجه دارند و اقداماتی که در دولت آقای روحانی انجام شده است بینظیر است خصوصاً در حوزه زیرساختها در پنج سال اخیر اقدامات بسیار خوب و بینظیری انجام شده است.
وی در ادامه با اشاره به صحبتهای دکتر روحانی در مراسم افتتاحیه «تبریز 2018» گفت: رئیسجمهوری در این مراسم علاوه بر پرداختن به دروغ ایرانهراسی به تشریح مبانی تقویت روابط با سایر کشورهای مختلف و توسعه حوزه گردشگری پرداخت.
مونسان گفت: موضوع دیگری که آقای روحانی در تبریز به آن اشاره کرد توجه به گردشگری ورودی است، درست است که متناسب با جاذبههای گردشگری ایران و آثار فرهنگیتاریخی تعداد گردشگران ورودی به کشورمان کم است، اما اعتقاد من این است که تعداد گردشگران خروجی نیز از ایران زیاد نیست و به اینکه هرچه مشکل ارزی است به این موضوع ربط داده شود اعتقاد ندارم.
انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی یک ظرفیت بزرگ است
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در ادامه با اشاره به جلسه دو هفته پیش با انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی گفت: در این جلسه نیز اعلام کردم که این انجمن یک ظرفیت بزرگ است و همه باید کمک کنیم تا هم گردشگری داخلی تقویت شود و هم تورهای ورودی به کشور افزایش یابد تا درآمدزایی بیشتری نصیب کشور شود.
وی گفت: نقاط بینظیری در کشور وجود دارد که چون بهخوبی برای مردم کشورمان معرفی نشده است، برخی از افراد این جاذبهها را در خارج از کشور دنبال میکنند؛ بنابراین درخواست من از همه افراد این است که کمک کنند تا شاهد توسعه و رونق صنعت گردشگری در کشور باشیم.
به گزارش سازمان میراث فرهنگی-مونسان افزود: نگاه مثبت دولت به این صنعت انصافاً تغییرات شگرفی را به دنبال داشته است و در پنج سال گذشته این صنعت در حوزه زیرساخت جهشهای بسیار خوبی را داشته است و اکنون صنعت گردشگری در سند چشمانداز نظام و برنامه ششم توسعه بهعنوان پیشران اقتصاد دیده شده است.
وی گفت: در زمینه سرمایهگذاری نیز فرصتی طلایی برای این صنعت از طریق منابع صندوق توسعه ملی، منابع اشتغال پایدار روستایی، اشتغال فراگیر، تسهیلات رونق تولید (سامانه بهینیاب) و منابع تبصره 18 لایحه بودجه 97 بهوجود آمده است.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری افزود: در حال حاضر 1700 پروژه در دست ساخت داریم که عمدتاً غیردولتی است و امید داریم با همکاری بخشهای مختلف 1250 پروژه که نیمی از آنها هتل و تأسیسات اقامتی است بهمرور به بهرهبرداری برسد.
تأمین ارز از طریق دفاتر خدمات مسافرتی
مونسان در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع ارز اشاره کرد و افزود: درباره موضوع ارز باید بگویم که مدل جدیدی بسته شده است که البته دولت نیز قبول دارد که این مدل که در شرایط خاص بسته شده نواقصی دارد و در همین خصوص با معاون اول رئیسجمهوری صحبت کردم و با دستور دکتر جهانگیری به رئیسکل بانک مرکزی مقرر شد که در جلسهای با حضور معاون گردشگری سازمان میراثفرهنگی و معاون بانک مرکزی این مسئله موردبررسی قرار گیرد.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری افزود: این جلسه امروز برگزار شد و بر اساس تصمیمی که در این جلسه اتخاذ شده است مقرر شد تمام ارز مسافرتی را از طریق دفاتر مسافرتی تأمین شود.
مونسان در ادامه به تعداد گردشگران خروجی اشاره کرد و افزود: بر اساس آمارها حدود 9میلیون گردشگر خروجی داریم که نیمی از آنها زائران عتبات عالیات هستند و ارزبر نیستند.
وی گفت: موضوع مالیات یکی دیگر از موضوعات مهم مرتبط با صنعت گردشگری است که خوشبختانه بر اساس تصمیم نمایندگان مجلس مقرر شد نرخ ترجیحی ارزش افزوده از 9 درصد به 3درصد در بخش هتلی کاهش یابد و امیدواریم بتوانیم با همکاری مجلس این موضوع را به دفاتر خدمات مسافرتی نیز تعمیم دهیم.
معاون رئیسجمهوری گفت: همه باید کمک کنیم تا قیمت تمامشده را چه در تورهای ورودی و چه در گردشگری داخلی کاهش دهیم که اگر همه زنجیره صنعت گردشگری به هم کمک کنیم این موضوعات نیز قابلحل است.
مونسان خطاب به مدیران دفاتر خدمات مسافرتی افزود: با کمک شما که بازوان اجرایی ما هستید میتوانیم کار کنیم و ایام خوبی را برای صنعت گردشگری رقم بزنیم و در پایان دولت دوازدهم شاهد ارتقای جایگاه صنعت گردشگری باشیم و اعتقاد دارم این مقطع زمانی مقطع مهم و فرصت تاریخی است تا صنعت گردشگری از این فرصت بهره ببرد.
رونمایی از سردیس بنیانگذار انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی
در این مراسم همچنین از سردیس ابوالقاسم مهاجری بنیانگذار انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و پوستر شصتمین سالگرد تأسیس انجمن صنفی با حضور علیاصغر مونسان رونمایی شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت