
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین، محققان آلمانی در مطالعات خود دریافتند جغدها در سنین پیری هم شنوایی قوی و مناسبی دارند که از این توان برای شکار استفاده میکنند. آنها پیشتر دریافته بودند سارها نیز جزء پرندگانی هستند که در برابر کاهش شنوایی طی سنین بالا مقاومند و سارهای پیر هم از شنوایی خوبی برخوردارند.
به گزارش سلامت آنلاین به نقل از bbc، محققان دانشگاه «اولدنبورگ» آلمان معتقدند درک بهتر قدرت شنوایی در جغدها میتواند به ابداع درمانهای جدید برای مشکلات شنوایی در انسانها کمک کند.
پرندگان به طور طبیعی قادرند آسیب وارده به گوش داخلی را ترمیم کنند. ترمیم آسیبهای شنیداری در پرندگان مانند ترمیم جراحت در انسان است. انسانها قادر به بازسازی سلولهای شنوایی گوش نیستند. به نظر میرسد که انسانها این توانایی بازسازی سلولها را در نقطهای از تکامل از دست دادهاند.
انسان مانند تمام پستانداران در سنین سالمندی از کاهش شنوایی رنج میبرد. این ناتوانی به گونهای پیش میرود که تا سن ۶۵ سالگی بیش از ۳۰ دسیبل از شنوایی انسان در حساسیت به فرکانسهای بالا از دست میرود.
محققان اکنون مشغول مطالعه درباره تفاوت ین پرندگان و پستاندارانند تا بتوانند از این راه قابلیت ترمیم سلولهای شنوایی را در پستانداران نیز ایجاد کنند.
حتی پیرترین جغدها با رسیدن به ۲۳ سالگی که دوران کهولت آنها محسوب میشود، علامتی از کاهش شنوایی مرتبط با بالا رفتن سن از خود نشان نمیدهند. به طور کلی، پرندگان شبها با تکیه بر شنوایی خود شکار میکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی «جامجم» با هوشنگ توکلی پیرامون تجربه بازی در «مرگ تدریجی یک رویا»
طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمیشود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز میدهد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد