به گزارش جامجم، سریال برنا روایتگر راههای رفته و نرفته است. سفری را به تصویر میکشد که مسافر اصلی آن جوان برنا نامی است. او جوان است و ناپخته، اما با سری پر از سودا و بلندپروازی. داستان از جایی آغاز میشود که برنا در جریان آشنایی با دختری به نام نگار در مقام پاسخگوی سوال مطرحشده بر میآید. یافتن پاسخ این سوال آغازگر معماهایی است که پیاپی بر سر راهش قرار میگیرند. برنا در راه رسیدن به نگار مجبور میشود در برابر مشکلات سفر قد علم کند و هر چه بیشتر تلاش میکند، نگار برای او سرابتر و دستنیافتنیتر میشود تا جایی که وقتی به خود میآید در هزار تار نامرئی که جنس وسوسه دارند گرفتار شده است. اما او دست از تلاش و تحقیق برای یافتن سوال مورد نظر بر نمیدارد و... .
ماجراهای دیدنی
عباس رنجبر پیش از این ساخت سریالهایی همچون خط، گوهر کمال، کوی دامون و ... را به عهده داشته است. وی درباره شکلگیری ایده و نگارش مجموعه برنا به جامجم گفت: بهار 95 دیداری با آقای کریمان، مدیر گروه اجتماعی شبکه سه سیما داشتم و درباره کار و تلاش و کسب روزی حلال و نقش آن در زندگی روزمره صحبت کردیم. تقریبا کل سال 95 صرف تحقیق و نگارش و امور اداری شد و خوشبختانه سال 96 مقارن شد با شعار سال کار و تلاش و اشتغال و مجموعه برنا در 60قسمت طراحی شد که با 30 قسمت برای فاز اول موافقت شد تا به امید خدا فاز دو در دستور کار شبکه قرار گیرد.
وی ادامه داد: پیشتولید این مجموعه از اردیبهشت ماه شروع شد و تا خردادماه به طول انجامید و عید فطر سریال را کلید زدیم. البته نمیتوانم بگویم تصویربرداری این سریال چقدر طول میکشد، زیرا بخش اعظم آن در شهرستان و جاده میگذرد و معلوم نیست شرایط جوی چگونه با ما یار خواهد شد. از گرمای بندر عباس گرفته تا هوای بارانی شمال و سرمای آذربایجان، اما به صورت تقریبی شش تا هشت ماه زمان میبرد.
رنجبر درباره انتخاب محمودرضا قدیریان برای نقش برنا توضیح داد: قدیریان حدود سه یا چهار تجربه تصویر و همکاری در دفتر صدف فیلم داشت. هنگام نگارش و بازنویسی سریال از او دعوت کردم. با توجه به تجربهای که در زمینه اجرا، گزارشگری و بازیگری داشت، بخوبی میدانستم از عهده این نقش سخت برمی آید. از سوی دیگر دیالوگهای برنا ویژگیهای خاص خودش را دارد و باید کسی انتخاب میشد که ازپسکار بر بیاید. بویژه این که نقش کمی هم شیرین نوشته شده است.
این نویسنده و کارگردان اشاره کرد: در این مجموعه به مباحث ایرانگردی و ایرانشناسی در قالب قصه پرداخته میشود. گرچه در این باره کارهایی ساخته شده، اما نگاه ما در این مجموعه متفاوت است. فاز اول این سریال در استانهای مازندران، گیلان، گلستان، همدان، لرستان، مرکزی و هرمزگان تصویربرداری میشود.
وی با اشاره به مضمون مجموعه برنا گفت: موضوع این سریال اجتماعی است. در یک جمله میتوان گفت این اثر، قصه آدم شدن و آدم ماندن است. جوانی به نام برنا جویای کار و تجربه برای یافتن سوالی راهی سفری پر ماجرا میشود. ابتدای راه، خام است و سری پر غرور دارد، اما ذره ذره در سرزمین پهناور ایران جستوجو میکند و در روند این سفر طولانی، درگیر ماجراهای دیدنی میشود.
رنجبر تصریح کرد: داستان سریال کمدی نیست، ولی سعی کرده ایم مباحث را شیرین مطرح کنیم. شاید از این طریق بتوانیم لحظات مفرح و خوشی را به خانههای مردم بیاوریم. در مجموع در این اثر به معرفی مناطقی از ایران عزیز میپردازیم.
عبور از مشکلات
پریوش کاشانی تا کنون تهیهکنندگی آثاری همچون خط، صبح صادق، ساعت فراموشی و ... را در کارنامه دارد. وی در پاسخ به این سوال که این مجموعه قرار است چه پیامی به مخاطب منتقل کند، توضیح داد: در این مجموعه روایتگر خامی و ناپخته بودن یک جوان هستیم که برای رسیدن به هدف مشکلاتی را پشت سر میگذارد. مسلما تماشای این سریال برای مخاطبان خالی از لطف نیست.تلاش میکنیم هم مخاطب را سرگرم و هم پیامهایی را در حوزه کار، اقتصاد مقاومتی، ایرانشناسی و... به مردم منتقل کنیم.
این تهیهکننده درباره انتخاب نیلوفر پارسا برای نقش نگار، نامزد برنا گفت: برای نقش نگار از بین جوانان علاقهمند و دانشآموخته رشتههای بازیگری به او رسیدیم. در این مجموعه جمشید جهانزاده هم نقش پدر برنا را بازی میکند که مدتهاست به رحمت خدا رفته، ولی ارتباط خوبی با این جوان دارد و بدین منظور همیشه بر او ظاهر میشود و راه رسم زندگی را با زبان شیرین و کمدی در میان میگذارد. جهانزاده این نقش را با گریمی متفاوت بازی میکند.
وی درباره لوکیشنهای این مجموعه گفت: در حال حاضر گروه در سرای محله فردوس در حوالی میدان صادقیه مشغول ضبط هستند. اکثر لوکیشنها غرب تهران است، ولی بزودی گروه وارد لوکیشن اصلی یعنی خانه برنا میشود که حوالی خیابان ایرانشهر است. اواخر شهریور گروه راهی شهرستانهای ساوه، همدان، ملایر، بروجرد، دورود، خرم آباد، ساری، بهشهر، نکا، فومن، انزلی، لاهیجان، اردبیل، زنجان، بندرعباس و قشم خواهند شد.
آشا محرابی و ایفای نقش درنا
کاشانی درباره نقش آشا محرابی عنوان کرد: این سریال، تجربه چهارم خانم محرابی در صدف فیلم است و نقش درنا را بازی میکند که خواهر برنا است. درنا، دختری با افکاری خاص و نمادی از دخترانی است که تمایل دارند مستقل زندگی کنند. این بازیگر هنوز جلوی دوربین نرفته است. از آنجا که آقای رنجبر به توانایی خانم محرابی ایمان دارد به این نتیجه رسیدیم که انگار نقش برای او نوشته شده است.
فریده سپاه منصور و ایفای نقش مادر
فریده سپاه منصور درباره نقشش در مجموعه برنا گفت: در این سریال نقش مادر برنا را بازی میکنم. نقش باید ویژگیهایی داشته باشد تا بپذیرم. سریال برنا حرف از سازندگی میزند. شخصیت مادر برنا جزو نقشهایی است که میتوانم آن را پرورش بدهم و این قابلیت را دارم.
وی ادامه داد: من نقشی را دوست دارم که با آن چالش داشته باشم، زیرا معتقدم یک اثر نمایشی باید برای مردم پیام داشته باشد و به سرگرمی صرف اعتقاد ندارم. بعد از تماشای یک اثر باید چیزی در ذهن بیننده بماند و به او تلنگر بزند. اولین بار است که با آقای رنجبر همکاری میکنم. در این مجموعه محمودرضا قدیریان، نقش پسرم برنا را بازی میکند و نقش دخترم به نام درنا را آشا محرابی به عهده دارد.
فاطمه عودباشی
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد