در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
کنجد در واقع یک دانه روغنی و بومی کشور هندوستان از گیاهی علفی است. روغنی که از آن میگیرند به پیش فرآیندهایی چون شستوشوی دانه، خرد کردن، له کردن و پرس در دمای سرد نیاز دارد. حدود 50 درصد یک دانه روغن دارد و از روغنهای خوبی است که اسیدچرب اشباع ندارد، بنابراین روغن سیار مفید و خوب و سالمی است .
مصرف سس کنجد چه فوایدی دارد؟
سس کنجد درواقع یک سس رژیمی است، زیرا هم داخل آن دانههای ساییده شده و خرد شده کنجد (ارده) و هم روغن کنجد وجود دارد. اسید چرب اشباع این دو بسیار پایین است و کلسترول ندارد. به همین علت مصرف محدود آن برای افرادی که فشار خون یا چربی و کلسترول بالایی دارند، مطلوب است.
این سس تخممرغ ندارد و به همین علت کلسترول را افزایش نمیدهد. این محصول نسبت به دیگر سسها، کالری پایینی دارد و برای سالادها و سبزیجات میتواند جایگزین سس مایونز شود.
سس کنجد شرایط نگهداری خاصی دارد؟
سس مانند هر ماده غذایی یک تاریخ تولید و مصرف دارد. معمولا یک ساله است و هنگام خرید به آن دقت شود. البته به هرحال باید در مصرف هر نوع سس، روند تعادل رعایت شود. بویژه کسانی که چربی و فشار خون بالا ندارند هرگز نباید از سس مایونز استفاده کرده و از این سس هم به مقدار محدود مصرف کنند. بعلاوه بعد از یک سال نباید از هیچ نوع سسی استفاده کرد. ظرف نگهداری آن هم باید خشک و تمیز بوده و بو و طعم غذای قبلی را نداشته باشد. البته میتوان در شرایط بسیار بهداشتی، سس را به ظرف تمیز دیگری منتقل کرد. ولی اصولا انتقال سسها از ظروف مخصوص خودشان توصیه نمیشود..
دکتر رقیه سکوتیفر
متخصص صنایع غذایی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: