شرکتInirv React بتازگی از فناوری جدیدی رونمایی کرده که با تعبیه در آشپزخانه براحتی از طریق یک اپلیکیشن که روی تلفن همراه هوشمند نصب میشود، نگرانی از روشن ماندن شعله اجاق گاز را درحالی که کسی در خانه نیست، برطرف میکند.
به بیان ساده میتوان گفت، این اپلیکیشن شعله اجاق گاز را اگر روشن مانده باشد، خاموش میکند. اما این تمام قابلیتهای نوآوری دیدنی محققان این شرکت نیست. این فناوری به گونهای طراحی شده که شعله اجاق گاز را در صورتی که اتفاق خاصی نظیر آتشسوزی روی دهد، به آسانی خاموش میکند.
اما این فناوری چگونه عمل میکند؟ پاسخ درعین حال که ساده است، در دل آن فناوریهای جالب توجه نهفته است.
این سیستم، متشکل از حسگری است که در سقف جاسازی میشود. این حسگر با دکمههای مخصوصی در ارتباط است که عملکرد اصلی آنها کنترل شعله اجاق گاز است که کار خاموشکردن شعله را انجام میدهند. ارتباط این دو بخش، از طریق فناوری بلوتوث برقرار میشود و کل این سیستم نیز با اپلیکیشن از پیش نصب شده روی تلفن همراه هوشمند ساکنان خانه در ارتباط است. هر یک از این دکمهها و همچنین حسگر نصب شده در سقف با استفاده از باتریهای قابل شارژ کار میکنند.
در دل حسگری که در سقف قرار میگیرد، ردیابهای گاز و آتش نصب شده است. حسگر کوچک حرکت نیز در کنار این مجموعه تعبیه شده است. پس از آن که حسگرها وجود گاز یا دود را در محل ردیابی کردند، دکمههای مخصوص اجاق گاز به طور خودکار عمل و خاموشکنندهها را فعال میکنند. همزمان ساکنان خانه از طریق اپلیکیشنی مخصوص و اعلام هشدار صوتی در جریان این اتفاق قرار میگیرند، اما اوج خلاقیت به کار رفته در فناوری جدید مربوط به خاموششدن خودکار شعله اجاق گاز در صورتی است که هیچ حرکتی در آشپزخانه روی ندهد. این زمان به طور پیش فرض برای 15دقیقه تنظیم شده و قابل تغییر است.
اما هیجان این فناوری همچنان ادامه دارد. محققان این شرکت، سیستم جدیدشان را به گونهای طراحی کردهاند که قابلیت کمکردن شعله اجاق گاز را هم دارد. میتوان از طریق تلفن همراه هوشمند، شعله زیر غذایی را که جا افتاده کم کرد! این فناوری در ابتدای راه قرار دارد و پیشبینی میشود با توجه به کارایی نهفته در آن، بزودی وارد فاز تولید انبوه شود.
منبع: newatlas.com
مترجم: مهدی پیرگزی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت